VLADO KOS/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Slaven Belupo šokirao Osijek! Caktaš debitirao golom nakon tri minute, ali nije bilo dovoljno

Nogometaši Slaven Belupa pobijedili su Osijek 2:1 u gostima na startu proljetnog dijela sezone
Piše: Nikola Patković/JL, Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2022. 16:57

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 1:2 (Caktaš 74' / Zvonarek 49', Božić 68')

Osijek, stadion Gradski vrt. Gledatelja: 2072. Sudac: Duje Strukan (Split) 6,5; Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Alen Jakšić (Split); VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina). Žuti kartoni: Leovac, Caktaš (Osijek); Brković, Zapata (Slaven Belupo). Igrač utakmice: Lovro Zvonarek (Slaven Belupo).

Osijek: Ivušić 6 – Jurčević 5 (od 60. Bralić 6), Škorić 5, Lončar 5,5, Leovac 5,5 – Fiolić 5,5, Žaper 5,5, Brlek 5 (od 46. Kleinheisler 6) – Bohar 5 (od 60. Mierez 5,5), Topčagić 5 (od 70. Caktaš 6,5), Hiroš 5 (od 46. Fućak 6,5).

Slaven Belupo: Sušak 6 – Božić 7, van Bruggen 6,5, Soldo 6 – Bosec 6, Marina 6,5, Caimacov 6,5, Goda 6 – Zvonarek 7 (76. Grgić), Zapata 6,5 (od 90.+3 Crnac) – Laušić 6 (od 63. Brković).

Kao što su na otvaranju sezone šokirali Maksimir, nogometaši Slaven Belupa isto su učinili na otvaranju nastavka sezone u Gradskom vrtu. Zoran Zekić trijumfalno je prošao kroz stadion svoje najveće trenerske sreće, ali ovaj put kao gost, koji je zapaprio domaćima. Potpuno zasluženo igrači Slavena odnijeli su tri boda, zahvaljujući svojoj odlučnosti i hrabrosti, ali i užasnom danu velike većine igrača Osijeka, čime su upisali prvi poraz nakon 16 uzastopnih susreta u kojima nisu izgubili. Ni Rene Poms više nije Mr. 100 posto. Puno je dilema bilo uoči susreta kod domaćih.

Dileme domaćina

Ponajprije se to odnosilo na činjenicu da su prije nekoliko dana zbog ozljede ostali bez desnog bočnog Bartoleca, a kako je njegova alternacija Miloš imao tri žuta kartona s nestrpljenjem se čekala odluka Nenada Bjelice i Renea Pomsa, koji je mijenjao Bjelicu u ovom susretu, tko će zaigrati na desnom bočnom. Izbor je pao na ljevaka Jurčevića, što je značilo da tek pristigli iskusni Leovac ide odmah u vatru na lijevom boku.

Zvonarek za 0:1:

Mierez je ostao na klupi, jer je napad predvodio Topčagić, a pokraj travnjaka ostali su i Kleinheisler te najveće zimsko pojačanje Caktaš. Pogled na klupu bio je impresivan. S druge strane, oni koji su istrčali djelovali su impresionirano kao da nije riječ o prekaljenim profesionalcima. Ništa, ama baš ništa od Osijeka nismo vidjeli u prvom poluvremenu. Bila je to iznimno slaba predstava aspiranta na naslov o kojoj najbolje svjedoči podatak da vratar gostiju Sušak praktički nije imao niti jedan kontakt s loptom.

Konkretni gosti

Slaven se još jednom predstavio u vrlo dobrom izdanju, kao čvrsta i stabilna momčad, koja suparniku ne daje previše, ali razlika u kvaliteti ipak je značajno na strani Osječana i očekivalo se da će se domaći nametnuti baš kvalitetom. No, to je izostalo. Nikakvo rješenje u igri nisu igrači Osijeka pronašli kako bi barem došli u kazneni prostor gostiju.

U biti, domaći su na poluvrijeme mogli otići prezadovoljni što nisu u rezultatskom minusu: Laušić je pokušao sa 20-ak metara, ali ravno u Ivušića, koji s tom loptom nije imao nikakvih problema. No, u 32. minuti Laušić je izbio sam pred Ivušića, nakon velike greške Bohara, ali dao si je predug for, pa je vratar Osijeka spriječio opasnost. Ni to nije bilo dovoljno upozorenje za domaće, koji su i dalje nastavili jalovo, a onda je opet sijevnulo pred Ivušićem. Zvonarek je bočnim ubačajem proparao domaću zadnju liniju, Zapata je utrčao iz drugog plana i s nekih 7-8 metara mogao birati gdje će poslati loptu, ali vratar Osijeka je fenomenalnom reakcijom spriječio vodstvo.

Božić za 0:2:

Već nakon 20-25 minuta bilo je jasno da neki igrači Osijeka nisu došli na utakmicu, a stožer je samo čekao odmor da obavi prve izmjene. Iako je kandidata za izlazak bilo više, prvi su na red došli Brlek i Hiroš, umjesto kojih su ušli Kleinheisler te novopridošli Fućak. No, umjesto domaćeg juriša, dogodilo se suprotno.

Gosti su naplatili svoju organiziranu i hrabru igru i u 49. preko Zvonareka došli u vodstvo, nakon što je mladić primio loptu od Boseca, okrenuo Škorića i plasirao pokraj nemoćnog Ivušića. Prvi udarac u okvir gola domaći su uputili u 65. minuti. Škorić je nakon kornera pokušao glavom, ali Sušak je na svojoj liniji siguran. Ono što nije uspio kapetan Osijeka, jest na drugoj strani kapetan Slavena Božić, koji sjajno koristi spavanje domaćih nakon kornera i zakucava za 0-2 u 68. minuti.

Dvije minute poslije na travnjaku je i Caktaš, a četiri minute nakon toga Mijo je i tamo gdje treba biti. Bralić je ubacio, Fućak tuče glavom, Sušak odbija, a Caktaš u prvom dodiru s loptom, zabija za 1-2. Više od toga domaći nisu mogli ni znali...

Caktaš za 1:2:

--------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+5' - Završena je utakmica u Gradskom vrtu, Slaven Belupo je pobijedio Osijek s 2:1 i kreirao veliko iznenađenje. Recimo da je ovu utakmicu propustio s klupe Osijeka voditi Nenad Bjelica zbog smrtnog slučaja u obitelji.

90+2' - Kakva prilika za Slaven Belupo. Pokušao je nakon brze kontre i ubačaja s desne strane Brković, ali puca pokraj gola.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade. Ukoliko Slaven Belupo pobijedi, bit će im to prvo slavlje u Gradskom vrtu nakon 2014. godine.

85' - Utakmica je ušla u posljednjih pet minuta plus sudačka nadoknada. Mogu li gosti iz Koprivnice zadržati prednost?

74' - GOOOL! Osijek je smanjio na 2:1, zabio je Caktaš. Nakon udarca Fučka Sušak je skrenuo loptu ravno prema debitantu Caktašu kojem nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

71' - Caktaš ulazi u igru i debitirat će za Osijek. Zamijenio je Topčagića.

70' - Lijepa prilika za Osijek, ali neprecizan je Fiolić.

68' - GOOOL! Slaven Belupo je poveo 2:0, zabio je Božić nakon udarca iz kuta! Ubacio je Caimacov, pronašao Božića koji glavom gađa same rašlje.

65' - Prvi udarac Osijeka u okvir vrata u utakmici. Pucao je Škorić glavom nakon ubačaja iz kornera, ali Sušak je na mjestu i brani udarac.

62' - Laušić nije mogao nastaviti igru i zamijenio ga je Brković.

61' - U ovim trenucima ukazuje se liječnička pomoć Laušiću koji je nezgodno pao. Čini se da mu je stradalo rame.

59' - Niti nakon primljenog gola Osječani ne uspijevaju pritisnuti Slaven Belupo. Pokušat će s novim izmjenama. Sada iz igre izlaze Bohar i Jurčević, a ulaze Mierez i Bralić.

49' - GOOOL! Slaven Belupo vodi 1:0, zabio je Zvonarek! Odhrvao se startu Škorića, provukao loptu i mirno prizemnim udarcem pokraj Ivušića zabio za vodstvo gostiju!

46' - Dvije izmjene u Osijeku uoči drugog dijela. Ušli su Kleinheisler i debitant Fučak, a izašli Brlek i Hiroš.

45' - Završilo je prvo poluvrijeme u kojem je puno bolji dojam ostavio Slaven Belupo. Osijek će u nastavku morati zaigrati puno bolje želi li do tri boda u prvoj utakmici u nastavku sezone.

image













VLADO KOS/CROPIX

41' - Najbolja prilika za Slaven Belupo i općenito na utakmici. Pucao je Zapata s nekih sedam metara, ali Ivušić sjajno brani.

35' - Nakon 35 minuta igre Osijek je bez udarca u okvir gola, a samo su jednom zapucali prema vratima općenito (Brlek). S druge strane Slaven u ovim trenucima ima dva udarca prema golu.

image












VLADO KOS/CROPIX

32' - Bila je to dobra prilika za Slaven Belupo nakon oduzete lopte. Laušić je ušao u kazneni prostor po lijevoj strani u izglednoj poziciji, ali mu je malo pobjegla lopta.

30' - Lijepa akcija Slavena po desnoj strani i ubacivanje u sredinu, ali tamo sve raščišćava Fiolić.

image













VLADO KOS/CROPIX

25' - Dobra akcija Slaven Belupa i dalekometni pokušaj Laušića, ali Ivušić je siguran.

22' - Na polovici prvog poluvremena i dalje čekamo na pravu priliku.

image













VLADO KOS/CROPIX

17' - U ovim trenucima gledamo igru uglavnom na sredini terena i većinom napade domaćina koji zasad ne uspijevaju probiti obranu Koprivničana.

12' - Na početku utakmice Slaven Belupo je uspio udaljiti igru od svojih vratiju. Osijek ima više loptu u svom posjedu, ali gosti jako dobro stoje na terenu.

1' - Počela je utakmica u Gradskom vrtu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 16:47