ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
PRVA HNL

Video: Slaven Belupo teško do vrijedne pobjede, Brković iz penala srušio Dragovoljac u Koprivnici

Slaven Belupo bio je bolji od HD-a u Koprivnici (1:0) u utakmici 25. kola Prve HNL
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. veljača 2022. 19:58

SLAVEN BELUPO - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:0 (Brković 64')

SLAVEN BELUPO: Sušak - Božić, Paracki (od 70. Liklin), Soldo - Bogojević, Kvržić (od 87. Tepšić), Caimacov, Goda - Brković (od 70. Crnac), Laušić (od 70. Hoxha) - Zapata (od 90. Bosec).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić - Majstorović, Smolčić, Galešić, Vulikić, Jurišić - Bristrić, Hodža, Bašić (od 68. Kukoč), Čirjak (od 68. Braut) - Karrica (od 87. Kuliš).


Slaven Belupo je svladao Hrvatski dragovoljac i nastavio pozitivan proljetni trend. Farmaceuti su se ovom pobjedom uključili u borbu za peto mjesto, bodovno su se izjednačili s Lokomotivom i Goricom koje danas igraju međusobno.

Pobjeda je izborena u velikoj dominaciji po statističkim parametrima, a Dragovoljac se predstavio kao čvrst i nezgodan suparnik koji je do kraja držao utakmicu neizvjesnom. Besplatan ulaz ovom je prilikom okupio više od 700 gledatelja koji nisu vidjeli previše atraktivan nogomet, no velika tri boda najbolja su nagrada i njima i Slavenovim igračima.

Zekić je morao slagati momčad bez Krstanovića, Zvonareka, Marine, Kocijana i Zirduma, pa je od prve minute priliku dobio Brković, a na desni bok se vratio Bogojević. Gostima je zbog kartona izostao Frigan. Gosti su se postavili u obrambenu formaciju s petoricom u zadnjoj liniji, čekajući priliku za prijetnju nakon tranzicije.

Domaći su krenuli ofenzivno, i već u 5. minuti bili su blizu pogotka. Brković je dobro tukao iz slobodnog udarca s 18 metara, ali je lopta prohujala malo pokraj okvira vratiju. U 9. minuti pokušao je Zapata ljevicom s ruba kaznenog prostora, gostujući vratar Šubarić je boksao, a u nastavku akcije HD-ova obrana je blokirala udarac Laušića.

Nakon Brkovića došao je red i na Laušićev pokušaj iz prekida, pozicija je opet bila obećavajuća, ali izvedba slaba, lopta je pogodila živi zid gostiju iz Zagreba.

Nakon dvadesetak minuta igre došli su i Dragovoljci do daha. Majstorović je u 22. minuti ubacio s desne strane, a Bristrić je iz prve pogodio vanjski dio mreže. Udarac je u 27. minuti s 20-ak metara iskušao i Čirjak, ali je Sušak bio siguran.

Nakon pola sata igre Farmaceuti su stigli i do svoje najizglednije prilike. Brković je ubacio iz kuta, Caimacov tukao glavom, ali je Šubarić odlično obranio. U prilici se u 39. minuti našao Zapata, no njegov je udarac obrana gostiju uspjela blokirati.

Domaćin je u prvom dijelu imao inicijativu, ali je gost dobro odolijevao i sačuvao mrežu netaknutom, dok u napadu nije bio opasan. Na poluvremenu su publici na tribinama i pred TV ekranima svoje sposobnosti pokazale mlade nade Slavena Belupa i Starigrada, a u nastavak se krenulo s početnim postavama.

Sudac Titlić je u 49. minuti pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Parackog na Karrici, ali je nakon intervencije VAR sobe ipak dosuđen slobodni udarac na rubu kaznenog prostora. Dobro je tukao Bristrić, no lopta je prohujala 20-ak cm iznad grede.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Ubrzo je i na drugoj strani dosuđen kazneni udarac, koji je nakon provjere i izveden jer Zapata nije bio u zaleđu prilikom dubinske lopte Bogojevića. Galešić je napravio nedvojben prekršaj na Zapati, a svoj prvijenac u HNL-u postigao je Arijan Brković.

Raspoloženi Caimacov je u 75. minuti u kontranapadu servirao loptu Crncu, Šubarić je otklonio opasnosti izbacivanjem u korner. Otpustio je Dragovoljac kočnice i krenuo po izjednačenje, no Sušak je dobro obanio lukav pokušaj Bristrića iskosa s desne strane.

Caimacov je dobro ubacio iz slobodnjaka, Soldo je malo zakasnio i poslao loptu pokraj gola, pa je s ruba šesnaesterca neprecizan bio Zapata. Do kraja je Crnac imao jedan pokušaj iz daljine i neuspjeli solo-prodor. Rezultat se nije mijenjao, koprivničko slavlje moglo je početi.

Reakcija trenera

Zoran Zekić ima razloga za zadovoljstvo. Ostvario je sedmu pobjedu u posljednjih 12 utakmica, i to bez nekih važnih karika poput Krstanovića, Zvonareka i Marine.

- Utakmica je bila upravo onakva kakvu smo i očekivali. Mi smo imali dosta problema u kadru, osobito u liniji prema naprijed, a u vrlo kratko vrijeme smo od momčadi koja je igrala niski blok došli do situacije da imamo kontrolu i da napadamo. Moram naglasiti da je Dragovoljac odigrao odličnu utakmicu, kao i sve tri dosad, ali mislim da smo mi u najmanjoj mjeri dopustili njihovu najveću kvalitetu, brzu tranziciju i kontranapad. Najzadovoljniji sam s bodovima i s energijom koju dečki pokazuju. O kvaliteti ne bih baš previše – istaknuo je Zekić.

U posljednjih šest utakmica njegovi Farmaceuti su bodovnim učinkom treći u HNL-u, osječki stručnjak radi odličan posao u klubu koji je već 25 godina stalni član Prve HNL.

- A rekao bih čak i kvalitetnom izvedbom. To nam služi na veliku čast. Mislim da nakon dugo godina Belupo izgleda onako kako bi trebao, ne samo mojom zaslugom, nego i zaslugom cijelog stožera i momčadi. Mislim da imamo pravu energiju, a siguran sam da ćemo uz povratak par igrača biti još konkurentniji i igrati još bolji nogomet - izjavio je trener koprivničkog prvoligaša.

Trener Hrvatskog dragovoljca Dragan Tadić nije imao većih zamjerki na račun svoje ekipe, istaknuvši i snagu domaćina.

- U prvih 20 minuta nismo dobro ušli u utakmicu, nismo se adaptirali na agresivnost Slavena Belupa. Nismo osvajali druge lopte, imali smo problema, ali uspjeli smo se organizirati. Nastavak poluvremena je bio OK, ali nije to bilo ono što sam tražio od svoje ekipe. Ulazak u drugo poluvrijeme bio je odličan, u našoj dominaciji dogodio se taj kazneni udarac. Tome je prethodila taktička pogreška iz koje smo izgubili utakmicu. Na kraju ne mogu biti nezadovoljan reakcijom ekipe, pogotovo u drugom poluvremenu. Po mom mišljenju Belupo je jedna od najboljih ekipa u nastavku sezone - rekao je Tadić.

(gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:29