ZELJKO HAJDINJAK Cropix
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO: Superiorni Osječani slavili uz hat-trick Mije Caktaša, nezaustavljivog Mađara i raspoloženog Belju

Osijek je s 4:0 slavio kod Slaven Belupa i prikazao novo sjajno izdanje nakon Bjeličina odlaska
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. listopad 2022. 17:00

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:4 (Caktaš 5‘, 45‘+1‘, 52‘ Kleinheisler 35‘)

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Marković - Soldo, Božić (od 39. Žuljević), Tepšić (od 46. Christopoulos) - Bosec, Mudražija (od 72. Kocijan), Marina, Mioč, Martinaga - Crnac (od 46. Krstanović), Hoxha (od 72. Fanimo)

OSIJEK (3-4-2-1): Ivušić - Barišić, Žaper, Cheberko - Gržan, Nejašmić (od 64. Brlek), Jugović (od 87. Bakić), Leovac - Caktaš (od 74. Hiroš), Kleinheisler (od 74. Topčagić) - Beljo (od 74. Mierez)

KOPRIVNICA - Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 2,000. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)


Lakše nego što se očekivalo Osijek je stigao do sva tri boda u Koprivnici i tako produljio odličnu seriju na četiri uzastopne pobjede. Bila je to jako važna utakmica za obje momčadi u kojoj su Farmaceuti tražili potvrdu dosadašnjih dobrih izdanja, ali su gosti iz Slavonije i bez neke velike igre prilično lako stigli do ogromnog kapitala već nakon prvih 45 minuta, iskorištavajući Slavenove pogreške. Novi veliki trijumf probuđenih Osječana koji su Farmaceutima nanijeli još jedan težak poraz u aktualnoj sezoni.

>>> SVE POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE. <<<

Nema na pobjedu gostiju nikakvog prigovora, ipak je tu veća kvaliteta došla do izražaja. Iskoristili su Pomsovi igrači sve što im je gostoljubivi domaćin omogućio i mogu uživati u zasluženom trijumfu. Viđeno u prvom poluvremenu sigurno je zadalo velike brige Zoranu Zekiću; kad bi lopta došla do 30 metara od gola nastala bi kod domaćih ‘opća opasnost‘, vezni red radio je slabo u oba pravca, a napad je bio nekonkretan i bezopasan.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Prvu priliku stvorili su Farmaceuti, u 4. minuti Martinaga je ubacio s lijeve strane, a Mioč glavom tukao pokraj vratiju. Tek minutu kasnije veselje za Osijekove navijače na jedinoj tribini Apaša. Slobodni udarac izborio je Kleinheisler, a iz slobodnjaka je uz dosta sreće i pomoć Slavenove obrane, osobito vratara Markovića, pogodio Caktaš.

Pokušao je u 12. minuti Martinaga iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti iznenaditi Ivušića, ali tukao je malo pokraj vratnice. Lijepu akciju izveo je Osijek u 20. minuti, Božić je blokirao udarac Caktaša, potom je Leovac tukao pokraj vratiju. Gosti su tražili udarac iz kuta kojeg nisu dobili, a zbog prežestokog prigovora požutio je Kleinheisler.

Udarac Crnca u 31. minuti završio je u bloku Osijekove obrane, a ubrzo su gosti stigli i do povećanja prednosti. Beljo je dobio duel s Božićem i fino poslužio Kleinheislera koji je bio precizan za 0:2.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

VAR je provjeravao tu situaciju, no nije u njoj bilo ničeg spornog. Domaći kapetan Božić ozlijedio se nakon nezgodnog doskoka, te je na nosilima iznesen s travnjaka. Zekić je u igru uveo Žuljevića umjesto Božića i promijenio formaciju u 4-3-3.

Domaći su navijači prije poluvremena progutali još jednu gorku pilulu, a Osijek je trećim pogotkom potvrdio pobjedu u Podravini. Igrača se prva minuta nadoknade kad je Kleinheisler kreirao situaciju koja je omogućila drugi gol Caktašu, a glavni glumac te epizode bio je Marković koji je slabo reagirao nakon ubačaja mađarskog reprezentativca.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Promijenio je Zekić još dvojicu igrača već na poluvremenu, umjesto Tepšića i Crnca ušli su Christopoulos i Krstanović, ali nije bilo pomoći za koprivničku momčad koja je ubrzo potonula u još veći rezultatski minus. Nejašmić je inicirao akciju i fino pronašao Gržana koji nije pogodio, ali je ‘otpadak‘ pokupio majstor za takve situacije Mijo Caktaš koji je trećim pogotkom pobijedio Kleinheislera u nadmetanju za najboljeg pojedinca susreta u Koprivnici.

Do kraja je Osijek rutinski priveo utakmicu kraju, a Slaven nije odustajao od zamisli da postigne barem jedan pogodak. Stvorili su Farmaceuti dvije matne prilike, ali ih nisu uspjeli iskoristiti; definitivno to nije bio njihov dan.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U 72. minuti Mudražija je dubinskom loptom pronašao Žuljevića koji nije kaznio neopreznost gostujuće obrane. Bivši napadač Marsonije iz prve je s ruba kaznenog prostora tukao pokraj vratnice. Mioč je u 78. minuti izbio sam pred Ivušića koji mu je obranio zicer.

I bilo je to sve vrijedno spomena, Osječani uživaju u uvjerljivoj pobjedi, a Zekić je sigurno imao što reći svojim igračima za ono što su prikazali gledateljima na tribini te u širokom televizijskom auditoriju u sunčano nedjeljno popodne.


>>> SVE POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE. <<<

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87‘ - Posljednja izmjena na susretu. Ulazi Ognjen Bakić umjesto izvrsnog Vedrana Jugovića.

80‘ - Pao je tempo utakmice, razumljivo, čeka se samo posljednji Bebekov zvižduk. Mierez je željan pogotka i prilično je rastrčan, Kohorta skandira: ‘Hoćemo pobjedu!‘, a ostatak momčadi smireno privodi susret kraju.

74‘ - Trostruka zamjena kod Osječana. Ulaze Amer Hiroš, Ramon Mierez i Mihret Topčagić umjesto trostrukog strijelca Caktaša, asistenta Belje te strijelca i asistenta Kleinheislera.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

72‘ - Izlazi nesuđeni asistent Robert Mudražija, mijenja ga Mateo Kocijan. Također, umjesto danas nevidljivog Arbera Hoxhe ulazi Matthias Fanimo.

72‘ - ZICER NAD ZICERIMA ZA BELUPO! Mudražija šalje loptu s očima za Žuljevića koji izbija sam pred Ivušića, mogao je ‘pitati‘ u koju stranu želi da mu puca, no odlučio se za bliži kut i - promašio čitav gol!

64‘ - Odlučio je Poms osvježiti momčad. Ući će Petar Brlek, izlazi vrlo dobri Nejašmić uz aplauz i podršku Kohorte.

61‘ - Leovac ruši Boseca i dobiva žuti karton.

58‘ - Dvije prilike Farmaceuta u istoj akciji! Mudražija je lukavo iz mrtvoga kuta gađao bliži kut i pogodio vratnicu! Odbilo se to do Žuljevića koji šutira silovito isprve, ali odlazi njegov pokušaj iznad gola...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

57‘ - Šansa Belupa! Dobar udarac Marka Žuljevića iz slobodnjaka prolazi tik uz vratnicu!

55‘ - Krstanović je dalekometnim udarcem zamalo iznenadio Ivušića, no vratar Osijeka samo je pogledom ispratio taj pokušaj u gol-aut.

52‘ - GOOOL! Gržan se našao potpuno sam u šesnaestercu i opalio po golu, od nekoga u bloku odbilo se to do Caktaša koji je još jednom na pravome mjestu u pravo vrijeme... 4:0 za Osijek u Koprivnici!

46‘ - Vraćamo se u Koprivnicu. Zekić je napravio dvije izmjene, ući će Giannis Christopoulos i veteran HNL-a Ivan Krstanović, u svlačionici su ostali Ante Crnac i Novak Tepšić. Trener Osijeka Rene Poms nije mijenjao nikoga.

image

Rene Poms, trener Osijeka

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Potpuni raspad momčadi Slaven Belupa. Usprkos gotovo podjednakom omjeru posjeda lopte (53 % - 47 % za Farmaceute), Osječani su ti koji dominiraju, igraju otvorenije, sigurnije, ne gube duele te su nametnuli svoj ritam. Caktaševa dva pogotka pokazatelj su sjajne forme bivšeg hajdukovca, rastrčan je bio i Beljo, no sve lovorike pobrao je čudesni mađarski veznjak Laszlo Kleinheisler koji je postigao jedan i asistirao za još jedan pogodak. Trener koprivničke momčadi Zoran Zekić je, nakon vikanja na svoje igrače, nakon posljednjeg sučeva zvižduka samo nemoćno krenuo prema svlačionici...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45‘+5‘ - Šansa Belupa u posljednjim sekundama! Najraspoloženiji igrač Farmaceuta Benedikt Mioč još je jednom pokušao glavom, no i ovog je puta neprecizan, prošla je lopta koji metar od vratnice... Bila je to zadnja prilika i Bebek šalje igrače u svlačionicu.

45‘+1‘ - GOOOL! Motor momčadi Laszlo Kleinheisler protutnjao je lijevom stranom i tražio nekoga u petercu, Marković je to odbio, ali samo na noge Caktašu koji svojim drugim pogotkom potvrđuje izvrsnu formu... Osijek vodi već 3:0!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45‘ - Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

44‘ - Beljo je dobro opalio s vrha šesnaesterca, Marković je bio na toj lopti, prohujalo je malo iznad grede...

39‘ - Mioč još jednom pokušava iznenaditi Ivušića, ovog puta njegov šut iz voleja prolazi malo iznad grede.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

35‘ - GOOOL! Sijevnula je kontra Osječana, Beljo je lijepo primirio dugačko dodavanje, otvorio si prostor i potom gurnuo Kleinheislera u šansu, a Mađar rutinski pogađa suprotan kut za 2:0!

Pregledava se VAR snimka jer se pritom ozlijedio centralni branič domaćih Tomislav Božić, možda je pri doskoku u zračnome duelu bilo i prekršaja... Božić izlazi na nosilima, još se čeka potvrda gola, prekid traje već dvije minute.

POGODAK VRIJEDI! Osijeku je potvrđen drugi gol.

Pomalo iznenađujuće, Zekić umjesto centralnog braniča Božića uvodi isturenog napadača Marija Žuljevića koji je prošle sezone dobio titulu najboljeg strijelca druge HNL.

32‘ - Vinko Soldo i obrana Belupa izreagirali su pomalo nonšalantno u jednoj akciji Osijeka, na što je trener Zoran Zekić potpuno izgubio živce i zaurlao na svoje nogometaše.

image

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

31‘ - Šutira Crnac, ali pogađa samo Mihaela Žapera u bloku.

24‘ - Caktaš opet gađa iz slobodnog udarca - na isti način i iz slične pozicije kao kod pogotka za 0:1 - a Marković je ovog puta spremno intervenirao.

20‘ - Dvije šanse Osječana u istoj minuti! Kleinheisler je zakuhao obje situacije, prvo je poslao povratnu Caktašu čiji je udarac s vrha šesnaesterca blokiran, a u nastavku Mađar daje upotrebljivu loptu Leovcu koji iz voleja šutira pored suprotne vratnice... Pritom je netko od braniča Belupa vjerojatno skrenuo taj pokušaj i tražili su Osječani korner - najglasniji je bio Kleinheisler kojemu je Bebek zbog prigovora dao žuti karton - no sudačka je procjena bila da je lopta u gol-autu.

12‘ - Prijeti Belupo! Martinaga je izveo slobodan udarac, nije to bio loš pokušaj - prohujalo je pored vratnice - no Ivušić je smireno ispratio u gol-aut...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

5‘ - GOOOL! Caktaš je ubacio iz slobodnjaka s oko 25 metara iskosa, bila je to nezgodna ‘žabica‘ koja je padala ispred gola, u prvi mah činilo se da ju je Beljo skrenuo u mrežu, no ponovljena snimka pokazuje da je nitko nije dotaknuo... Osijek vodi 1:0!

4‘ - Prva velika šansa na utakmici pripala je domaćima - Miočev pokušaj glavom prošao je daleko od gola...

1‘ - Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni je sudac Ivan Bebek iz Rijeke.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:02