DAMIR SKOMRLJ Cropix
18. KOLO HNL-a

VIDEO: Težak udarac za Rijeku u spektaklu sa šest golova! Slaven na Rujevici do vrha napunio mrežu Labrovića

U drugom poluvremenu palo je čak pet pogodaka u 19 minuta
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 10. prosinac 2023. 19:10

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 2:4 (Ivanović 78., Obregon 89./Štrkalj 45+3., Mioč 70., Caimacov 77., Hoxha 85.)

RIJEKA: Labrović - Veiga (od 65. Obregon ⚽), Dilaver ?, Mitrović (od 79. Galešić), Čabraja (od 58. Radeljić) - Hodža, Banda (od 58. Petrovič) - Pašalić, Fruk, Pjaca (od 65. Grgić)- Ivanović ⚽

SLAVEN BELUPO: Sušak ? - Pllana ? (od 67. Bosec), Boras, Međimorec, Štefulj - Agbekpornu ?, Lepinjica ? - Liber (od 60. Caimacov ⚽), Mioč ⚽, Hoxha ⚽ (od 90. Hlevnjak) - Štrkalj ⚽ (od 90. Šakota ?)

>> Pogotke pogledajte OVDJE <<


Bolno prizemljenje doživjela je Rijeka, sve rekorde i dugi niz nepobjedivosti od 106 dana potpuno je zasluženo prekinuo Slaven i očitao domaćinu pravu nogometnu lekciju na prohladnoj Rujevici.

Rijeka je do pogotka mogla već u 3. minuti, nakon lijepe akcije Pjace i Fruka potonji je izašao sam na Sušaka, doduše dosta iskosa, no je loptu poslao par milimetara od lijeve vratnice gostiju. Već dvije minute kasnije Pašalić je lijepom loptom s druge strane u prostor potražio Fruka, no malo je nedostajalo da ju riječki veznjak primiri i ozbiljno zaprijeti...

Kako su minute odmicale, tako je i Slaven sve više dolazio do daha, čak i uspostavio svoju igru s više lopte u nogama, no unatoč tome do prave prilike nisu stigli. Mogao je jedan prodor Hoxhe u 16. minuti proći i znatno opasnije, no njegov ubačaj stigao je do druge vratnice, odnosno Lepinjice koji je loptu brzo izgubio.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Čak su nekako u tim trenutcima i riječke tribine bile uspavane, samo oni najvjerniji davali su utakmici svojom pjesmom notu dinamike, na terenu je i nije bilo previše...

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 32., nakon prekršaja Hoxhe Banda je izveo slobodan udarac. Previše daleko i po strani je to bilo za direktni udarac, uslijedio je ubačaj kojeg je Dilaver glavom poslao pored desne vratnice Sušaka, nije tu bilo ni velike preciznosti ni snage u udarcu.

Tri minute kasnije svoj je udarac glavom, nakon ubačaja Pašalića isprobao i Ivanović, no njegov udarac bio je još manje precizan nego onaj Dilaverov, Sušak nije imao razloga za intervenciju.

U 42. opet prijete Riječani, ovog puta svoj je udarac isprobao i povratnik u momčad, Marko Pjaca. Nakon duplog pasa s Frukom, riječki reprezentativac pucao je oštro i prizemno, no koprivnički vratar bio je na mjestu. Lijepo je Hodža u 45., nakon dužeg kombiniranja Riječana oko gola Slavena, pronašao povratnom loptom Ivanovića, no njegov udarac otišao je visoko iznad grede.

I kada se već činilo da će Riječani na odmoru slušati "jezikovu juhu" trenera Sopića zbog prilično blijedog izdanja i nule na semaforu, situacija je postala još i - gora.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Hoxha je opet prošao po lijevoj strani, Štrkalj je smirio loptu i vratio je Mioču čiji udarac s ruba kaznenog prostora pogađa - Štrkalja. Sreća se narugala Rijeci u tom trenu, a napadač Slavena neočekivani je dar udarcem s 11 metara pretvorio u vodstvo Slavena iz konfuzne, s(p)retne situacije. Gosti su tako, " ni krivi ni dužni" na odmor otišli s prednošću iz prvog i jedinog udarca u okvir gola.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Slaven i u nastavku nije mijenjao svoju igru s 10 igrača iza lopte i brzom tranzicijom po osvojenoj, a domaćin je i dalje teško "probijao" takav blok.

U 55. je bilo prvo veće uzbuđenje pred golom Sušaka, iskosa je silovito pucao Pašalić, vratar Koprivnice loptu je ukrotio uz poteškoće, a Ivanović nije stigao doći do nje prije koprivničke obrane.

U 69. je Fruk silovito pucao nakon pogreške Borasa iz voleja s 12,13 metara iskosa ali ponovo se istaknuo Sušak fenomenalnom obranom. Već u idućim sekundama Slaven je riješio dvoboj. Uslijedila je kontra po desnoj strani u tri poteza. Sušak je daleko ispucao loptu, Štrkalj ju prebacio glavom u prostor gdje je natrčao Mioč i nakon nekoliko koraka trka loptu usamljen šalje ispred izašlog Labrovića za 0:2, bio je to drugi udarac u okvir Slavena...

Ako je Mioč šokirao, onda je Caimacov dokrajčio Rujevicu. Bosec je u 77. u jednoj polukontri lijepo uposlio Caimacova koji se sjurio prema Labroviću, kojem nije bila neka večer, i kroz noge mu poslao loptu za šokantnih, ali zasluženih 0:3 na semaforu, kakva je ovo "šamarčina" ambicijama Rijeke...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Već minutu kasnije Ivanović je iz svoje tko zna koje prilike do sada konačno poentirao u ligi za 1:3, za kakvu takvu nadu koju je u konačnici ugasio Arber Hoxha. Isti recept, duga lopta prema naprijed, kriminalno postavljanje riječke posljednje linije i Hoxhi nije bilo teško na asistenciju Caimacova lobirati nesretnog Labrovića. Do kraja susreta Obregon je u 89. samo uspio ublažiti teški, gorki, poraz Riječana.

Gotova je utakmica na Rujevici. Rijeka nije uspjela zadržati korak za vodećim Hajdukom te je izgubila od Slaven Belupa s 4:2. U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno s niti jedne strane, a gosti su došli u vodstvo golom Štrkalja u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. U nastavku - vatromet golova. Rijeka je agresivno željela do izjednačenja, ali kaznili su ih Mioč i Caimacov te je Slaven otišao na 3:0. Vratio je brzo Ivanović na 'minus 2', ali je Hoxha velemajstorskim golom donio pobjedu Slavenu koju nije uspio pokvariti Obregon drugim golom za Rijeku na ovoj utakmici.

Rijeka je ostala na 32 boda te ima 8 bodova i jednu utakmicu manje od Hajduka. Dinamo je preskočio Riječane s 33 boda i utakmicom manje, a Gorica je sada pet bodova iza. Slaven Belupo je s tri boda skočio na šesto mjesto s 20 bodova.

Statistiku utakmice donosi Sofascore:

image

Statistika utakmice Rijeka - Slaven Belupo

SOFASCORE

89. ⚽ GOOOOL! Rijeka je smanjila na 2:4. Strijelac je sada Obregon koji je dobro pucao s nekih 11-12 metara od gola Slavena nakon asistencije Ivanovića.

85. ⚽ GOOOOL! Slaven ima 4:1! Hoxha je zaokružio svoju dobru utakmicu majstorskim golom. Caimacov ga je izbacio u prostor, a on se sjurio prema istrčalom Labroviću i lobom ga savladao.

78. ⚽ GOOOL! Evo Rijeke. Grgič je ubacio jednu 'svijeću' s desne strane, Međimorec krivo procijenio let lopte koja ga je preskočila, a Ivanović je mirno postigao gol za 1:3.

77. ⚽ GOOOL! Debakl Rijeke, Slaven Belupo vodi 3:0! Bosec je uposlio Caimacova, on se sjurio prema Labroviću i provukao mu loptu kroz noge.

70. ⚽ GOOOL! Slaven Belupo vodi 2:0. Ovo je bio šah-mat u tri poteza. Sušak je izbacio dugu loptu nogom, Štrkalj glavom prebacio loptu u prostor gdje je utrčao Mioć i majstorski savladao Labrovića za 2:0.

69. Kakav udarac Fruka! Potegao je mladi igrač Rijeke volej lijevom nogom s nekih 12-13 metara iskosa. Dodao mu je Boras, ali Sušak brani.

65. ⇔ Još dvije izmjene kod Rijeke. Ušli su Grgić i Obregon umjesto Pjace i Veige.

64. Aktivan je Hoxha, čak i kad je sam protiv cijele obrane Rijeke juriša prema golu. Sada je pokušao iz teškog kuta s lijeve strane savladati Labrovića, ali je pogodio samo vanjski dio mreže. Bio je i u zaleđu, ali to je pomoćni sudac dosta kasno signalizirao.

61. ? Pllana je dobio žuti karton zbog žestokog starta na Pjaci.

60. ⇔ Evo izmjene i kod Slaven Belupa. Izašao je Liber, ušao Caimacov.

58. ⇔ Dvije izmjene u domaćim redovima. Ušli su Radeljić i Petrovič umjesto Čabraje i Bande.

55. Napokon je Pašalić dobro pucao, ali Sušak je bio na mjestu. Rijeka bolje izgleda u nastavku utakmice.

52. Korner za Rijeku izveo je Pašalić, a lopta je prošla kroz cijeli protivnički peterac. No, nije bilo nikoga iz redova domaćih da je pospremi u mrežu.

46. Počelo je drugo poluvrijeme bez izmjena s bilo koje strane.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Nismo puno toga vidjeli u prvih 45 minuta, a Slaven Belupo je na odmor otišao s prednosti zahvaljujući Štrkalju koji je mirno pogodio gol u sudačkoj nadoknadi i to iz jednog udarca svoje momčadi u okvir gola. Gosti su se odlično branili cijelo vrijeme, a Rijeka nije uspjela probiti taj blok. Netipično za njih, nisu imali ni puno udaraca, tek jedan u okvir gola.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

45+3. ⚽ GOOOL! Slaven vodi s 1:0! Opet je Hoxha probio lijevu stranu i ubacio u sredinu. Tamo se našao Štrkalj koji je smirio loptu za Mioča koji pak loše puca pa se lopta odbija do Štrkalja. On se mirno namjestio i zabio gol za 1:0.

42. Prvi udarac u okvir gola na bilo kojoj strani. Pjaca je započeo akciju, odigrao dupli pas s Frukom i pucao s nekih 16 metara, ali Sušak brani.

37. ? Požutio je Sušak koji je odugovlačio s povratkom lopte u igru. To je treći žuti karton za vratara Slaven Belupa koji će propustiti sljedeću utakmicu koju njegova momčad igra kod Osijeka.

35. Probio je sada Pašalić desnu stranu i ubacio u sredinu desnom nogom, ali Ivanović nije stigao dobro pucati glavom.

32. Banda je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, u skoku je najviši bio Dilaver, ali njegov udarac glavom bio je mlak i neprecizan.

30. Nismo očekivali da ćemo svakih 10-ak minuta napisati kako nismo vidjeli puno toga na ovoj utakmici. Sve do ove minute nije bilo ni poluprilike, a onda su dva lijeva krila - Pjaca s jedne i Hoxha s druge strane, lijepo probili strane, ali nije bilo realizacije.

21. Nismo vidjeli niti jedan udarac u okvir gola s bilo koje strane u prvih 20ak minuta utakmice.

17. Nakon nešto silovitijeg starta Rijeke, utakmica se smirila. Sada je malo živnuo Slaven Belupo, lijepo je s lijeve strane zavrnuo Hoxha, ali u sredini nije nitko dobro zahvatio loptu.

9. Rijeka je u velikoj pritisku na početku utakmice. Sada je dobro Veiga ubacio s desne strane, ali Pjaca nije uspio probiti gostujuću obranu.

3. Prva velika prilika na utakmici! Pjaca je pronašao Fruka koji se dobro ubacio, ali nije bio precizan.

image

Toni Fruk u pokušaju postizanja gola

Cropix

1. Počela je utakmica na Rujevici.

image
Cropix

16:10 Kao što možete vidjeti, Marko Pjaca vraća se u akciju! Posljednji put zaigrao je za Rijeku protiv Dinama prije nepunih mjesec dana.

Linker
22. srpanj 2024 18:03