ZELJKO HAJDINJAK Cropix
UZBUĐENJE U KOPRIVNICI

VIDEO: Turopoljci poveli nakon prekrasne kontre, pa primili gol i dobili izravni crveni karton...

Slaven Belupo i Gorica su remizirali 1:1, a gosti su od 75. minute igrali s igračem manje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2023. 20:13

SLAVEN BELUPO - GORICA 1:1 (Crnac 60‘/Mitrović 53‘)

KOPRIVNICA - GRADSKI STADION ‘IVAN KUŠEK - APAŠ‘. Gledatelja: 613.

Sudac: Ante Čulina (Zagreb) 6,5. Pomoćnici: Kolarević i Bučar. Četvrti: Dadić. VAR: Jović. AVAR: Pušić. Delegat: Zečević.

SLAVEN BELUPO: Čović 6 - Tepšić 6,5 (od 80. Martinaga - ?), Božić 6 ?, Soldo 5,5 - Bosec 6,5, Marina 6, Kocijan 6 (od 71. Jambor -), Mioč 6 (od 87. Boras -), Talys 6 - Manaj 6,5 ?(od 71. Krstanović -), Crnac 7 ?. Trener: Zoran Zekić 6.

GORICA: Radošević 6,5 - Tomečak 5,5, Steenvoorden 5 ?, Bralić 6, Krizmanić 5,5 - Mitrović 7 (od 72. Majstorović -), Ndockyt 6,5, Suk 6 ?, Kapulica 5,5 (od 46. Julardžija 5,5, od 79. Keita -) - Jurić 5,5 (od 46. Fućak 6), Matavž 5 (od 79. Štiglec -). Trener: Željko Sopić 6 ?.

Igrač utakmice: Ante Crnac.


Vodila je Gorica sedam minuta u Koprivnici, ali nije izdržala. Ekspresno su Farmaceuti izjednačili, a nakon isključenja Steenvoordena u završnih 20-ak minuta pokušali stići i do potpunog preokreta, nisu uspjeli...

I jedni i drugi bili su oslabljeni, bez nekih važnih igrača poput Hoxhe i Mudražije, odnosno Mrzljaka i Pršira, i to se osjetilo na terenu. Na kraju bod malo znači Gorici koja se nadala drugoj uzastopnoj pobjedi, dok je Slaven ispustio dva važna boda utrci za europskim plasmanom.

Momčadi su na terenu vodile fair i korektnu borbu, a za navijanje su se ovaj put pobrinuli mladi domaći navijači Podravske štuke i gorički Good Boys.

Sam početak susreta pripao je domaćinu, koji je u susret krenuo konkretnije, preuzeo inicijativu i već u 8. minuti pripremio najbolju priliku u prvom poluvremenu. Manaj je finom povratnom loptom uposlio Crnca koji je tukao, a Radošević je uz pomoć grede uspio izbaciti loptu u korner.

Talys je ubacio s lijeve strane u 11. minuti, a Manaj je malo zakasnio na loptu. Ista stvar dogodila se i Tepšiću četiri minute kasnije.

Nakon dvadesetak minuta igre uspjeli su gosti uspostaviti ravnotežu na terenu, ali se Slaven u tim trenucima branio u čvrstom bloku, a osobito teško bilo je probiti vezni red kojeg su držali Kocijan, Marina i Mioč.

Došao je Slaven do obećavajuće situacije u polukontri u 28. minuti, Bosec je tražio Manaja, ali je Ndockyt izbacio u korner. Nakon ubačaja iz kuta Manaj je uputio udarac glavom, no bila je to slaba izvedba kosovskog centarfora.

U 32. minuti kontru je povukao Crnac, otvarao mu se Manaj ali je mladi ofenzivac izabrao udarac desnom nogom. To nije baš najbolje ispalo za domaću momčad...

Aktivni Bosec u 43. minuti je ubacio s desne strane, Manaj je iz daljine tukao glavom, no bio je to lak plijen za Radoševića. Prvo poluvrijeme zaključio je Bosec udarcem iz daljine, lopta je prohujala pokraj vratiju.

Sopić se odlučio na dvostruku zamjenu već na početku drugog poluvremena. Realno, malo su u prvih 45 minuta pokazali mladi talenti Kapulica i Jurić, pa su priliku na travnjaku Apaša u nastavku dobili Julardžija i Fućak.

Gorica je bolje otvorila drugo poluvrijeme i to je potvrdila u 53. minuti. Ndockyt je sa sredine terena dobro pronašao Josipa Mitrovića koji je izbjegao zaleđe, pobjegao Soldi i Talysu i prizemnom loptom matirao nemoćnog vratara Čovića.

image

Sofascore: Slaven Belupo - Gorica

SOFASCORE

Pogodak Gorice trebao je probuditi domaće koji su krenuli u napad, ali nisu imali previše ideje kako se približiti Radoševiću i stvoriti neku veću opasnost pred gostujućim vratarom. Kocijan se u 58. minuti odlučio a udarac iz daljine, lopta je otišla pokraj vratnice.

Ako ne ide iz igre, ide iz prekida. Sa strane je loptu rukom ubacio Bosec, Manaj se u gužvi izborio za udarac, Radošević je obranio, ali se lopta odbila do Ante Crnca koji je iz blizine poentirao za brzo izjednačenje.

Pokušao je u 73. minuti Mioč udarcem iz daljine, no Radošević je bio koncentriran. Dvije minute kasnije dogodio se važan trenutak, gosti su ostali s desetoricom.

Sudac Čulina nalazio se u blizini događaja te je odmah Steenvoordenu pokazao crveni karton. Bilo je to posve opravdano, jer je nizozemski stoper u dresu Gorice vrlo neoprezno otvorenim đonom startao na gležanj Ante Crnca koji je tom prilikom dobro prošao...

Nastojali su Farmaceuti do kraja stići do pobjedničkog pogotka, ubacio je Zekić u napad i visokog stopera Borasa, ali promjene nije bilo. U posljednjoj od četiri minute nadoknade tukao je Božić, no Radošević je obranio...

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.


PRIJENOS UŽIVO:

90+5 - Kraj! Slaven Belupo - Gorica 1:1.

90+5 - Božić je sada pucao iz šesnaesterca, ali sjajnio brani vratar gostiju.

90+2 - Božić (Belupo) je dobio žuti karton.

90 - Igrat će se još najmanje četiri minute sučeve nadoknade vremena.

87 - Izašao je Mioč, ušao Boras (Belupo).

84 - Martinaga (Belupo) je dobio žuti karton.

80 - Izašao je Tepšić, ušao Martinaga.

79 - Dvostruka zamjena kod Gorice. Izašli su Matavž i Julardžija, ušli Štiglec i Keita.

78 - Žuti karton dobio je Crnac (Belupo).

75 - CRVENI KARTON! Steenvoorden je uklizao Crncu u nogu i zaradio je direktno isključenje.

72 - Izašao je Mitrović, ušao Majstorović (Gorica).

71 - Dvostruka izmjena kod Belupa. Izlate Manaj i Kocijan, u igri su Krstanović i Jambor.

65 - Željko Sopić (Gorica) je sada dobio žuti karton na klupi.

60 - GOOOL! Ante Crnac vraća stvari na početak. Bosec je izveo aut, lopta je prebačena u šesnaesterac Gorice, Manaj je probao, ali nije uspio, a lopta se odbila do Crnca koji ju s par metara posprema u mrežu.

53 - GOOOL! Gorica vodi u Koprivnici. Gosti su povukli kontru. Ndockyt uposlio Mitrovića koji je izbio sam pred golmana i pucao u suprotni kut.

49 - Požutio je Suk (Gorica)

46 - Na poluvremenu su u svlačionici ostali Kapulica i Jurić, a u igri su Julardžija i Fućak.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2 - Kraj prvog dijela.

45+2 - Bosec iz daljine puca pokraj gola.

40 - Nije se ništa promijenilo. Susret ne nudi prevelika uzbuđenja.

32 - Probao je Crnac nakon kontre, ali puca preko gola.

31 - Požutio je Manaj (Belupo).

25 - Prijeti i dalje Belupo, ali ništa što bi previše zabrinulo Goricu.

15 - Nakon početnih uzbuđenja susret je malo usporio, barem u šansama. Belupo je nešto bolji, ali Gorica se odlično brani.

8 - Bosec je lijepo pronašao Crnca koji gađa gredu.

1 - Zaprijetila je odmah Gorica, ali nije to dobro zahvatio Kapulica.

1 - Počeo je susret u Koprivnici!

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:08