DAMIR KRAJAC Cropix
VAR PONIŠTIO GOL RIJEKE

VIDEO: Vratar Farmaceuta branio nemoguće i bacio Riječane u očaj, džoker s klupe presudio Jakiroviću

Slaven Belupo minimalnom je pobjedom nanio prvi poraz treneru Rijeke otkad je preuzeo klupu
Piše: HinaObjavljeno: 25. veljača 2023. 20:11

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 0:1 (Crnac 85‘)

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Veiga, Galešić, Dilaver, Vukčević - Hodža (od 88. Jurić), Selahi (od 46. Janković) - Ampem (od 75. Grgić), Banda, Marin (od 67. Liber) - Frigan (od 67. Obregon)

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Čović - Tepšić (od 83. Bašić), Kocijan, Božić (od 75. Christopoulos) - Mudražija, Bosec, Jambor (od 64. Mioč), Talys - Perošević (od 64. Crnac), Manaj (od 64. Krstanović), Hoxha

RIJEKA - stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 3,000. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).


Nogometaši Slaven Belupa prekinuli su niz od osam utakmica bez pobjede i slavili na gostovanju kod Rijeke s minimalnih 1-0 (0-0) u utakmici 23. kola Hrvatske nogometne lige.

POGODAK SLAVEN BELUPA POGLEDAJTE OVDJE.

Strijelac pobjedničkog pogotka u 85. minuti bio je Ante Crnac na ubačaj Arbera Hoxhe, a jednake, ako ne i veće zasluge za trijumf Koprivničke momčadi na Rujevici ima i vratar Ivan Čović koji je imao niz sjajnih obrana.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Slaven Belupo je sa 32 boda privremeno skočio na četvrto mjesto, s bodom više i utakmicom više od petoplasirane Istre 1961. Rijeka je sa 28 bodova ostala na šestoj poziciji. Vodeći Dinamo ima 52 boda, osam više od splitskog Hajduka koji će u nedjelju (15 sati) gostovati na Maksimiru.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Gorica je svladala Lokomotivu sa 1-9, a pobjednički pogodak postigao je Kristian Fućak u 87. minuti. Gorica je drugom pobjedom u sezoni došla do 12 bodova te je i dalje prikovana za dno ljestvice. Lokomotiva je doživjela 12. poraz i sa 25 bodova ostala na osmoj poziciji.

Nogometaše Rijeke i Slaven Belupa su u subotu navečer dočekali teški uvjeti, sklizak teren, zbog snažne kiše koja je padala cijelim tijekom dvoboja. Unatoč tome, vidjeli smo vrlo zanimljivu utakmicu u kojoj je Rijeka bila nadmoćna, ali njezini igrači nisu uspjeli iskoristiti stvorene prilike.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kad su u završnici prvog poluvremena uspjeli svladati gostujućeg vratara, pogodak Portugalca Danila Veige poništen je zbog zaleđa.

Već u 12. minuti je Čović bio na iskušenju kad je Matija Frigan sam krenuo prema njemu, ali si je dao predug for pa je ta prilika Riječana propala. U 32. minuti je Antonio Marin nakon udarca iz kuta pucao iz teške pozicije, s nekoliko metara, no i to je zaustavio vratar gostiju.

U drugom poluvremenu su Riječani još intenzivnije krenuli po pogodak. Pokušao je u 52. minuti Prince Ampem, no još jednom je Čović bio maestralan. U 70. minuti je vratar Slavena ukrotio pokušaj Hodže, a u 74. minuti ga nije uspio prevariti ni Adrian Liber nakon što je ispremiješao gostujuću obranu. U 76. minuti je pucao Banda, lopta je na putu prema mreži promijenila smjer, ali ni to nije iznenadilo Čovića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Imali su svoje prilike i gosti, ali su u izglednim situacijama Perošević i Crnac loše reagirali te nisu uspjeli natjerati Labrovića na obranu.

Kad se činilo da će dvoboj završiti bez golova i bez pobjednika - šok za domaće navijače. S lijevog boka je ubacio Arber Hoxha u peterac, odlično je to pratio Ante Crnac, uklizao ispred Vukčevića i poslao loptu s nekoliko metara u mrežu.

Tako je momčad pod vodstvom Zorana Zekića došla do prve prvenstvene pobjede nakon listopada, a osme u ovoj sezoni.

Utakmicu na Rujevici sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.


POGODAK SLAVEN BELUPA POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+4‘ - Gađa Janković izvana, odlazi to preko gola.

90‘+3‘ - Mudražija zbog prekršaja dobiva žuti karton.

90‘ - Igrat će se čak sedam minuta sudačke nadoknade.

88‘ - Posljednja zamjena na susretu, Jakirović sve karte baca u napad. Ušao je Deni Jurić, izlazi Veldin Hodža.

85‘ - GOOOL! Hoxha je idealno ubacio s lijevoga boka na drugu vratnicu gdje Crnac bježi Vukčeviću i pogađa mrežu pored nemoćnog Labrovića... Iskupio se sada džoker s klupe Ante Crnac za onaj promašaj od maloprije i Slaven Belupo vodi 1:0!

Pritom se Crnac zabio u vratnicu i čini se da je ozljeda vrlo teška... Ipak, srećom podiže se ofenzivac Farmaceuta i bit će sve u redu s njim.

83‘ - U igru će Jakov Bašić umjesto Novaka Tepšića.

77‘ - Što je sada promašio Ante Crnac! Odmah se otvorila šansa na drugoj strani... Džoker s klupe izbio je sam pred Labrovića i imao je matnu situaciju, međutim spetljao se i poslao loptu na tribine! Ovo je mogao biti pogodak možda vrijedan i tri boda da je koncentriraniji bio gostujući ofenzivac...

77‘ - Zicer nad zicerima skida fenomenalni Ivan Čović! Janković je ‘podvalio‘ za Grgića koji bježi obrani Belupa, ali ne i Čoviću - nova obrana danas najboljeg pojedinca Farmaceuta!

76‘ - Prilika Rijeke! Šutira sada i Banda, lopta je promijenila smjer, no nesavladiv je danas Čović!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

75‘ - Ozlijedio se Prince Ampem i neće moći nastaviti, mijenja ga Alen Grgić.

74‘ - Sjajna solo-akcija Adriana Libera! Ispremiješao je obranu Slaven Belupa, potom ‘po ćevape‘ poslao kapetana Tomislava Božića, a onda opalio iskosa - brani i ovaj zicer čudesni Ivan Čović!

Čini se da se pritom ozlijedio Božić... Tako je, neće moći nastaviti nakon što ga se varkom tijela riješio Liber, zamijenit će ga Giannis Christopoulos.

70‘ - Opet prijeti Rijeka! Sjajan udarac Veldina Hodže uspijeva ukrotiti Čović!

67‘ - Umjesto Frigana i Marina ušli su Jorge Obregon i Adrian Liber.

65‘ - I odmah su u prvome planu veteran Krstanović i Ante Crnac! Talysov sjajan ubačaj nisu uspjeli strpati u mrežu, raščistili su to braniči Rijeke.

64‘ - Izlaze Arb Manaj, Antonio Perošević i Nikola Jambor, zamijenit će ih Ivan Krstanović, Ante Crnac i Benedik Mioč.

64‘ - Što su sada promašili Farmaceuti! Usred riječke ofenzive popustila je koncentracija domaćoj obrambenoj liniji, a to je iskoristio Perošević koji se provukao i izbio sam pred Labrovića, međutim u stopostotnoj šansi pogađa samo vanjski dio mreže!

60‘ - Razrijedila se magla nad rujevičkim stadionom, uvjeti su sada već sasvim pristojni. Probudila se i domaća publika, a i Rijeka sve intenzivnije steže obruč pred golom Farmaceuta.

56‘ - Talys udara Jambora po nogama pa ulazi i on u sučevu bilježnicu.

53‘ - Šansa Rijeke! Sjajno je ljevicom opalio Prince Ampem, a vratar Čović još se jednom istaknuo maestralnom obranom!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

50‘ - Hoxha nekoga udara laktom pa dobiva i on žuti karton.

48‘ - Igrat će se narančastom loptom umjesto standardnom, bijelom. Jedva da će i ta promjena pomoći, od guste se magle gotovo ništa ne vidi pa s tribina odjekuju salve zvižduka.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

46‘ - Nastavlja se utakmica na Rujevica unatoč uvjetima na rubu regularnosti. Poziva sudac Pajač kapetane Labrovića i Božića na razgovor. Čini se da ih s centra terena pita vide li oni vratnice na krajevima igrališta. Kapetani su odlučili da će se igrati!

VAR će u takvim okolnostima biti samo djelomično funkcionalan.

Ušao je Niko Janković umjesto Lindona Selahija.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

RAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dosadna i jaka kiša omela je sve riječke pokušaje da dođu do ranoga pogotka na Rujevici. Braniči Slaven Belupa odradili su vrlo zahtjevnu i iscrpljujuću prvu dionicu u kojoj su ipak primili pogodak, no sudac Pajač opravdano ga je poništio zbog zaleđa Portugalca Danila Veige. Sudeći prema prikazanome, igrači Zorana Zekića imat će tešku zadaću sačuvati čistu mrežu i u nastavku susreta.

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

43‘ - GOOOL! Banda je šutirao iz kornera, zatim i Prince Ampem, blokiraju to Farmaceuti - ali samo do Galešića čiju dijagonalu dočekuje Veiga na gol-crti za svoj prvijenac u HNL-u!

Ipak, traje VAR provjera...

Ništa od gola, dosuđeno je zaleđe portugalskoga braniča Danila Veige! Ostaje 0:0...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

39‘ - Lindon Selahi zbog prigovora dobiva žuti karton, ali dobiva ga i pomoćnik Zorana Zekića na klupi, Želimir Mešnjak.

35‘ - Sve je opasnija Rijeka, pokušavaju Frigan i Vukčević ugroziti Farmaceute, no zasad posljednja obrambena linija gostiju stoji iznimno disciplinirano. Dakako, Riječanima odmaže i dosadna, gusta kiša koja neumoljivo ometa kombinatoriku...

32‘ - Čović brani zicer! Galešić je nakon kornera tukao glavom i, umjesto mreže, pronašao suigrača Antonija Marina koji iz teške pozicije s dva-tri metra uspijeva uputiti udarac, no spreman je vratar Slaven Belupa!

28‘ - Emmanuel Banda gađa iz slobodnjaka - ravno u živi zid. U nastavku šutira i Selahi, odlazi to daleko u gol-aut.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

24‘ - Uzvraćaju Farmaceuti - Arb Manaj iz teške pozicije glavom gađa pored Labrovićeva gola.

23‘ - Ampem i Selahi napravili su pomutnju u redovima Slaven Belupa, uspijevaju to ipak raščistiti gostujući braniči.

15‘ - Ne prestaje jaka kiša praćena gustom maglom, no ne prestaje niti Armada bučnim navijanjem pružati podršku Jakirovićevim pulenima. Zaista pohvalno...

image

Kapetan Rijeke Matija Frigan i vratar Slaven Belupa Ivan Čović

DAMIR SKOMRLJ Cropix

12‘ - Strašna šansa Rijeke! Sijevnula je kontra, kapetan Matija Frigan izbio sam pred Čovića - međutim, dao si je predug for i stigao je to zatvoriti vratar Farmaceuta.

5‘ - Jaka kiša pljušti na Rujevici, uvjeti jedva da su regularni. Ne smeta to, međutim, pripadnicima riječke navijačke skupine Armada koja od prve minute glasno bodri svoje preporođene prvotimce.

18.10: Počela je utakmica na Rujevici. Glavni je sudac Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix


17.25 - Poznati su sastavi za okršaj na Rujevici.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 02:53