Ivan Krstanović nastavlja u Slaven Belupu

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POVIJESNI LOV

‘Vjerujem da ću stići Cvitanovića! Možemo biti peti ili šesti, a Dinamo će do naslova ove godine još lakše‘

Ivan Krstanović je produljio ugovor s Farmaceutima i nastavlja lov na najbolje golgetere HNL-a
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. srpanj 2022. 15:28

Treći najbolji strijelac HNL-a svih vremena ipak ostaje u Koprivnici! Ivan Krstanović i Slaven Belupo dogovorili su produljenje ugovora na još godinu dana nakon dugih pregovora. Neslužbene informacije koje su dolazile s obje strane sugerirale su drugačije jer je Krstanović za ostanak trebao pristati na smanjenje plaće.

Na kraju su uspjeli prevladati sve poteškoće, zaključivši da su potrebni jedni drugima. Teško je reći tko je tu odigrao ključnu ulogu, no vjerojatno se u cijelu priču umiješao i novi Slavenov predsjednik Robert Markulin.

"Našli smo zajednički jezik tako da me trener Zekić nazvao i dogovorili smo se u dvije minute. Zahvalio bih trenerima i svim ljudima u upravi kluba. Stvarno mi je drago što ću karijeru nastaviti u Koprivnici, navikao sam već na sve i tamo se osjećam kao kod kuće. Proživio sam u Slavenu Belupu prelijepe trenutke, sretan sam što i dalje idemo istim putem", rekao nam je Ivan Krstanović.

Je li bilo i kakvih drugih ponuda osim ove Slavenove?

"Bilo je par klubova iz Bosne i Hercegovine, ali sam odmah rekao da ne želim igrati BiH ligu. Osim toga, bilo je još nekih upita, ali ništa konkretno iz Hrvatske. I prije sam rekao da ću sigurno igrati HNL još godinu dana, ispalo je da sam ostao u Belupu i ponovit ću da mi je jako drago zbog toga."

Nisam se zapustio

Prošlu sezonu završili ste u odličnoj formi, no sad ste propustili kompletne pripreme. Koliki je to hendikep?

"Sigurno da je razlika kad prođeš pripreme, ali ja se nisam zapustio. Trenirao sam individualno, igrao sam mali nogomet skoro svaki dan. Naravno, druga je priča kad odradiš pripremno razdoblje s momčadi, no ja vjerujem da ću brzo doći u formu. Imam takav organizam, tjelesno sam dosta dobar, tako da vjerujem da ću već kroz tjedan dana biti na dobroj razini što se tiče tjelesne pripremljenosti."

Dok vas nije bilo u rosteru Farmaceuta dogodile su se brojne promjene...

"Dosta igrača je otišlo, došlo je i dosta novih. Mladim igračima svakako treba pružiti priliku da se dokažu, da pokažu da vrijede. U HNL-u većina klubova živi od prodaje igrača, tako da vjerujem da će i iz našeg kadra netko iskočiti. Imaju kvalitetu, samo to trebaju pokazati na terenu. Baš će biti zanimljivo pratiti ovu sezonu."

Znamo da mladi ne mogu bez starijih, odnosno, da im je puno teže odrastati ako kraj sebe nemaju iskusne igrače koji će ih usmjeravati na pravi put. Zoran Zekić može biti sretan što u svojoj momčadi ima senatore poput Krstanovića, Tomislava Božića, Marija Marine i Zorana Kvržića.

"Što se tiče mene osobno, ja ću i dalje biti podrška svakom mladom igraču, kao što sam i dosad bio. Na mene klub uvijek može računati u tom smislu. Hoću li igrati i koliko ću igrati, to je pitanje za trenera, na raspolaganju sam ako treba i minutu ili pet minuta. Tu sam kad treba, uskočit ću... A moji savjeti su uvijek tu. Svim mladim igračima mogu samo poručiti neka budu uporni i neka treniraju jer bez rada i truda nema ničega. Možeš ti pričati koliko hoćeš, ali jedino mjerilo je na terenu. Vjerujem da će ovi naši mladi dečki pokazati kvalitetu."

Što možemo očekivati od Slavena u novoj sezoni? Ima i onih koji mu predviđaju borbu za opstanak...

"Vjerujem da možemo puno bolje nego u prošloj sezoni. Pratio sam pripreme i igrače koji su dolazili, vjerujem da imamo kvalitetu za peto ili šesto mjesto!"

Mogu pomoći

Kakvu HNL očekujete, tko je favorit?

"Sigurno da je Dinamo favorit broj jedan. Doveli su još par novih kvalitetnih igrača, vidjelo se protiv Hajduka da imaju kvalitetu iznad svih i mislim da će puno lakše osvojiti naslov nego što je to bilo u prošloj sezoni. Ali, opet, nikad ne treba otpisati ni ostale klubove s visokim ambicijama. Tu su Osijek, Hajduk i Rijeka, vidimo da se svi pojačavaju, no Dinamo definitivno ima najveću kvalitetu. Hrvatska nogometna liga je stvarno iz godine u godinu sve bolja, tako da će biti zanimljivo."

A što vi očekujete od sebe samog u novoj sezoni? U prošloj sezoni isporučili ste deset golova i bili najbolji strijelac momčadi...

"Uvijek za sebe kažem kad izađem na teren da ću dati 200 posto, bez obzira na to radi li se o treningu ili utakmici, da ću “poginuti” na terenu i da ću dati sve od sebe. Ne mogu jamčiti hoću li postići pogodak, dva ili tri. Najvažnije je da ne bude ozljeda, a ja sam siguran da mogu još puno toga pružiti i dosta pomoći Belupu."

U četrdesetoj ste godini, na terenu se iz tjedna u tjedan i dalje hrvate s momcima koji bi vam po godinama mogli biti i sinovi. Što vas to pokreće, što vas motivira?

"Stvarno uživam u nogometu, volim igrati, i uopće mi nije teško doći ni na trening, ni na pripreme. Uvijek sam bio uporan, i rekao sam da ću, sve dok igram, igrati pošteno. Ne mogu si dozvoliti da se vučem po terenu ili da na neki drugi način podcjenjujem sam sebe. Uglavnom, dobro se osjećam, to me i dalje motivira. Željan sam igre, vjerujem da ću pomoći klubu i našim mladim igračima, tako da se veselim početku novog prvenstva."

Bez pritiska

Na vječnoj ljestvici strijelaca HNL-a držite treće mjesto sa 118 pogodaka, Igor Cvitanović je drugi sa 126. Logičnim nam se kao neki mini-cilj čini osvajanje te druge pozicije u novoj sezoni?

"Sigurno da to ne izgleda nedostižno i vjerujem da ću ga stići. Međutim, uopće nemam nikakvo opterećenje ili pritisak u vezi toga. Ništa se ne mora, ali ja sam željan i gladan golova. Prioritet je da klub napravi rezultat, to je najvažnije, a hoću li ja prestići Cvitanovića, to samo dragi Bog zna. Ja znam da ću dati sve od sebe na svakom treningu i u svakoj utakmici."

VJEČNA LJESTVICA STRIJELACA HNL-a

1. Davor Vugrinec 146

2. Igor Cvitanović 126

3. Ivan Krstanović 118

4. Joško Popović 111

5. Miljenko Mumlek 107

6. Tomislav Erceg 97

7. Nino Bule 88

8. Mijo Caktaš 86

9. Robert Špehar 86

10. Renato Jurčec 85

11. Marijo Dodik 85

12. Mladen Bartolović 78

13. Veldin Karić 75

14. Leon Benko 74

15. Eduardo da Silva 73

16. Mislav Oršić 71

17. El Arbi Hillel Soudani 69

18. Boško Balaban 68

19. Andrej Kramarić 67

20. Franko Andrijašević 67

IGRAČKI CV

Datum rođenja:

5. siječnja 1983.

Mjesto rođenja:

Tomislavgrad

Državljanstvo:

Bosna i Hercegovina

Pozicija:

središnji napadač

Aktualni klub:

Slaven Belupo

Ugovor:

do ljeta 2023.

"Mi smo očekivali da on više neće biti tu, a poslije ovakve partije protiv Rijeke vjerojatno ga nećemo moći zadržati. Kakve veze ima što je u 40. godini!? Ja sam se s 32 godine ostavio ozbiljnog nogometa jer više nisam mogao hodati, ali što Ivan Krstanović radi i kakvu je utakmicu odigrao protiv Riječana to je bilo nevjerojatno. To je bila razina Lige prvaka"

Zoran Zekić u svibnju

Prvenstvena premijera s Varaždincima

Nogometaši Slavena Belupa minule su subote u Ždralovima protiv Mladosti odigrali svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči starta novog prvenstva, nedjelja im je bila slobodna, a u ponedjeljak su krenuli s pripremom za utakmicu s Varaždinom u prvoj rundi HNL-a, koja je na rasporedu u nedjelju. Dogovoreno je da se Krstanović odmah početkom tjedna priključi momčadi, no za pretpostaviti je da ga trener Zoran Zekić neće koristiti u premijernoj utakmici prvenstva s obzirom da nije odradio pripreme s Farmaceutima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:37