Zoran Zekić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
U SVOM STILU

Zekić bocnuo Dinamo: ‘Potencira se da su protiv nas bili loši. Pa naravno da jesu, ali zbog nas....‘

‘Neke stvari smo dobro radili, a protiv Dinama nedostajao nam je jedan raspoloženi igrač.‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. veljača 2023. 16:19

Dosta se upitnika pojavilo iznad Miškinine 10 nakon prva dva ovogodišnja kola, u kojima je Slaven Belupo ostao dosta toga dužan u napadačkom segmentu. Ni bodovni ulov nije bio naročit, tek jedan osvojeni bod protiv susjeda na ljestvici, Istre 1961 i Varaždina, ali je sve to popravljeno dobrim izdanjem i remijem s favoriziranim Dinamom.

- Mislim da smo podigli samopouzdanje i vjeru u sebe, želimo se i u Osijeku prezentirati na pravi način te da na kraju od svega imamo korist i u bodovnom učinku – rekao je Zoran Zekić uoči gostovanja u svom rodnom gradu.

Osim što su Modre u značajnoj mjeri limitirali, mogli su im nanijeti i nokaut. I tu se osjećao očit napredak u odnosu na Pulu i Varaždin.

- Utakmica je bila dobra, iako se potencira da je Dinamo bio loš. Naravno da je Dinamo bio loš zbog naše dobre igre, zbog toga što smo stajali blizu, što smo bili disciplinirani i agresivni, na kraju krajeva mogli smo ih kazniti...

Dubok je trag ostavio Zoran Zekić u Osijeku, a krenuo je slično kao u Slavenu, dok nije bilo novca i s dosta neafirmiranih igrača. Kako vidi svoj nekadašnji klub u aktualnom trenutku?

- Što se tiče Osijeka, mislim da su se prilično osvježili. Imali su dosta igrača pod ugovorom, ostavili su ono najbolje što im treba, a neke igrače su dobro utržili. Mislim da su dobro poslovali u prijelaznom roku, a imaju sad već i dosta mladih igrača. U prva dva kola bili su jako dobri, posebice protiv Gorice. Protiv Lokomotive su imali neke promjene u sastavu, pa je Lokomotiva bila bolja. Očekuje nas jedna zahtjevna utakmica, a mene prvenstveno zanima kako ćemo se mi postaviti.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Imat će domaćin i podršku svojih navijača, o takvom nečem Farmaceuti zasad mogu samo maštati.

- I dalje je Osijek momčad s velikom kvalitetom i s velikom navijačkom armijom iza sebe, koja uvijek daje impuls više. To je ono što nama nedostaje u trenucima kad se lomi utakmica, i sad protiv Dinama se to osjetilo. Da smo u zadnjih 15 minuta imali bolju podršku i energiju, to bi nam puno značilo.

Otkrio je Zekić kako od svojih igrača očekuje da prikažu kako su napredovali u određenim segmentima igre.

- A gledajte, naravno da ja očekujem da budemo još discipliniraniji nego što smo bili u ova tri kola, ali i da iz ove kompaktnosti budemo više opasni. Mislim da smo ipak dosta radili na tome u zadnje vrijeme, i da smo neke stvari pohvatali. U tome svemu nam je i protiv Dinama nedostajao do kraja raspoloženi pojedinac.

Vjerojatno neće biti prevelikih promjena u momčadi s obzirom na to da je većina igrača protiv Dinama odigrala na visokoj razini. U konkurenciju se nakon odrađene suspenzije vratio Antonio Bosec.

- Imamo još par igrača koji nisu na pravoj razini, još nismo ušli u onaj pravi ritam, tako da nam to malo nedostaje u rosteru. Prošle godine nas je krasilo da igrači koji uđu daju još jedan dodatni impuls. Što se tiče promjena, sve ovisi o zdravstvenom stanju, pa ćemo vidjeti. Zasad nema nekih većih problema, nadam se da će tako i ostati. Često se prilagođavamo i protivničkim momčadima, što nije moja želja do kraja, ali situacija je takva kakva jest. Kako god da istrčimo, nisu bitni ni sustav ni sastav, nego kako ćemo završiti, kakvu ćemo dati energiju, i s kakvom ćemo igrom ući u utakmicu.

Uvjeti za nogomet nisu idealni, u Gradskom vrtu teren bi mogao biti dosta težak s obzirom na hladnoće i temperaturne minuse?

- I to su stvari na koje ne možemo utjecati. Imamo hvala Bogu odličnu umjetnu travu za treniranje. Nije to idealno, jer mijenjanje podloga je najgore za tetive i za tkivo, ali bolje i to nego da smo negdje u blatu ili snijegu. Kako nama, tako i drugim ekipama, i trebamo se prilagoditi na to.

Bitno je biti dobar u kontinuitetu

Još jednom je Zekić ponovio kako se ne želi previše opterećivati trenutačnim položajem na ljestvici, ističe kako je najvažnije voditi brigu o sebi.

- Možemo mi to pratiti, ali što nam to znači. Jednostavno, mi moramo biti pravi u svakoj utakmici i skupljati bodove. Bit će tu još dosta amplituda u svakoj momčadi. Netko može reći da smo mi sada u nekakvoj krizi, iako se ja ne bih složio s tim. No, vjerojatno će u takvom stanju biti i druge momčadi u nekom određenom razdoblju. Kad dođeš u neko pravo stanje, bitno je da u kontinuitetu budeš dobar – napominje Zekić.

Tek jedan poraz u osam kola, posljednja pobjeda 23. listopada

Nakon što su 9. listopada prošle godine na domaćem terenu izgubili od Osijeka rezultatom 0:4, Farmaceuti su ušli u pozitivan niz koji je potrajao sve do 27. siječnja i susjedskog derbija u Varaždinu koje je domaćin dobio s 1:0. U tih osam kola doživjeli su Zekićevi igrači samo jedan poraz, uz dvije pobjede i pet remija. Slast trijumfa u prvenstvu posljednji put osjetili su 23. listopada kad su u Koprivnici s 2:1 nadvisili Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:31