NK SLAVEN BELUPO
VELIKA PROMJENA

Zekić još jednom nasmijao novinare: ‘Evo ga, bio je najtiši, a sad je glasan dok ga ja ne čujem‘

Trener Slaven Belupa osvrnuo se na formu svojih igrača uoči važne utakmice
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. svibanj 2023. 16:27

Slaven Belupo je i dalje u igri za europski plasman, a nije nebitna ni pozicija na ljestvici na kraju sezone, s obzirom na raspodjelu novca od televizijskih prava.

- Zanimljiva utakmica, zanimljiv protivnik. Ulog je još dosta velik, nije nam svejedno na kojoj ćemo poziciji završiti. Moja velika želja je da sve ovo završi u dobrom tonu i da u pozitivi svi zajedno odemo na odmor – rekao je trener Zoran Zekić uoči dolaska Lokomotive.

Na pressicu je doveo i jednog svog igrača, bio je to mladi krilni napadač Ante Crnac.

- Cijela ekipa i ja nadamo se pobjedi, očekujemo to i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Naravno da smo motivirani, a osobito zbog Europe. Sve dok postoji šansa, dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo – rekao je 19-godišnji ofenzivac.

Kaže kako ne osjeća nikakav pritisak.

- Stariji igrači mi puno pomažu u svemu, puno pričam s Krstanovićem...U Koprivnici je već gotovo godinu i pol, u tom vremenu fino se razvio.

Njegov je napredak komentirao i Zekić, koji ga je i vodio cijelo vrijeme.

- Zabio je dosta ključnih golova ove sezone. Naravno da ja mislim da on može još i bolje, da treba još više te stvari ponavljati. Treba razmišljati o detaljima o kojima razgovaramo, ponekad mi izgleda malo pospan, a ima još dosta rezerve u sebi. No, šalu na stranu, on ima 19 godina, nema nikakvog pritiska osim da uživa u nogometu. Volio bih da još više sprinta i da opterećuje zadnju liniju suparnika, i da bude još malo konkretniji u toj završnici. Sve u svemu, jako sam zadovoljan s njim.

Ante je jedan od glavnih kreatora atmosfere u koprivničkoj svlačionici.

- Prije pola godine bio je najtiši, ali sad je postao jedan od glasnijih. Naravno, dok ga ja ne čujem – nasmijao se Zekić.

A onda opet ozbiljno, ovaj put o potencijalnom transferu Slavenovog tinejdžera.

- Ante bi se trebao odmaknuti od toga svega, iako to vjerojatno nije lako. On bi se trebao koncentrirati isključivo na nogomet, a ove stvari će doći same po sebi. Za mjesec dana ili za tri, ili za pola godine, ali njemu treba biti fokus na svakom treningu i svakoj utakmici...

Kad je u pitanju utakmica s Lokomotivom, na popis ozlijeđenih stigao je i Mateo Kocijan koji je stradao na treningu ovog tjedna.

- Mogu se samo priključiti pohvalama za Lokomotivu, odigrali su nekoliko fantastičnih utakmica ove godine. To je priča koja se slaže desetak godina, a napravili su vrhunsku stvar sa Školom nogometa, imaju sustav i proces gdje igrači iz omladinskog pogona ulaze u prvu momčad već pripremljeni za zadatke koji ih čekaju. S druge strane, uvijek se može na puno načina; s jako napadačkom igrom, s pametnijom igrom, sa stabilnošću, s čekanjem neke svoje prilike... Naravno da bih ja volio da izgledamo rasterećenije u svakom smislu, da budemo jači na lopti i u toj trci, da budemo što okomitiji i što opasniji. Ovisi o pripremi utakmice, nešto i o protivniku, a najviše zapravo ovisi od raspoloženja mojih igrača.

U Velikoj Gorici je bilo toplo, u Koprivnici se očekuje hladnije vrijeme s kišom. Kako će to utjecati na vaše igrače?

- Sve je u glavi. Kad te nešto smeta, onda te uvijek nešto smeta, o tome smo pričali već milijun puta. Nema tu nikakve izlike. Bilo je toplo u Gorici i njima i nama, utakmica je bila takva kakva je bila, treba je što prije zaboraviti. Ali zaista se nadam da ćemo ovaj put biti puno mobilniji i s puno više energije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 11:31