ZELJKO HAJDINJAK Cropix
TRENER BELUPA

Zekić nakon poraza: ‘O penalima mi više ništa nije jasno. Tepšić? Nadam se da nije ono što nam govore...‘

Menadžer poražene momčadi nije siguran je li presudni kazneni udarac bio ispravna odluka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. travanj 2023. 20:03

Zoran Zekić za MaxSport je prokomentirao poraz Slaven Belupa u polufinalu Hrvatskog kupa. Hajduk je pogotkom Marka Livaje u 59. minuti rezervirao finale, a Zekić nije siguran je li to bila ispravna odluka suca. Kaže da su igrači u svlačionici frustrirani nakon poraza, a sada je potrebno pronaći snagu za nastavak ligaške borbe za Europu.

- Čestitam Hajduku na prolazu, želim poštenu borbu u finalu. Mi smo taktički odigrali dobru utakmicu, bili smo mirni i imali dobre izlaske, pa i bolje situacije. Da nije suđen penal, teško da bi nam Hajduk zabio gol. Bili smo konkretniji, nedostajalo je malo brzine. Nismo uspjeli završiti izgrađene akcije, ali ponosan sam na igrače, i zbog ove utakmice i zbog cijele sezone. To su pošteni i karakterni momci koji svaki dan daju sve od sebe. U svlačionici je teška situacija, malo su frustrirani zbog drugog poluvremena i detalja koji je odlučio utakmicu - započeo je Zekić.

Po pitanju dosuđenog kaznenog udarca za Hajduk kaže da mu više ništa nije jasno.

- Nisam stručnjak, ako smijem uopće išta govoriti. Malo smo svi začuđeni i to je odvelo utakmicu u drugom smjeru. Protiv Varaždina je prije tri dana bila slična situacija s protivničkim igračem. Lopta se od tijela odbila u ruku i nije sviran penal. Danas se mom igraču lopta od leđa odbila u ruku. Ništa više ne razumijem.

Novak Tepšić napustio je teren nakon sudara glavama prilikom zračnog duela s Melnjakom krajem prvog dijela, kako je sada?

- Na snimanju je u bolnici. Nadam se da neće biti ono o čemu sad razgovaraju, postoji mogućnost da ima vanjski prijelom čelne kosti.

Za kraj se dotakao i idućih izazova, Slavenu već u subotu slijedi ogled s Dinamom na Maksimiru.

- Moramo pronaći snage iako su dečki umorni, moramo se izboriti do kraja za nešto što nitko nije očekivao prije par mjeseci - zaključio je Zekić.

Linker
15. travanj 2024 18:30