ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SVE PO STAROM

Zekić neće biti smijenjen! Reagirali i iz Slavena: ‘Na dnevnom redu sjednice uopće nema te točke‘

Iako je javnim prostorom prostrujila ta mogućnost, od svega, kako se čini, neće biti ništa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. travanj 2023. 13:09

Hrvatskim medijskim prostorom proširila se najava smjene trenera i sportskog direktora Slavena Belupa Zorana Zekića sedam kola prije kraja prvenstva.

Iako je klub s jednim od najmanjih proračuna u ligi prošle sezone Zekić spasio od ispadanja, a ove doveo u polufinale Kupa i borbu za europski plasman u HNL-u, navodno u rukovodstvu postoje i ljudi koji su nezadovoljni igrama koje Farmaceuti prikazuju na proljeće.

Činjenica je da Slaven nije isti kao jesenas, da teže postiže pogotke, da je nekim igračima pala forma, no i dalje je u igri za Europu, a dojam je da trener i ekipa imaju vrlo dobar odnos bez obzira na sve.

Mi bismo se usudili dodati da je Zekić najbolje što se Slavenu dogodilo posljednjih godina, jer je podigao klub iz prosječnosti u vrijeme racionalizacije i smanjivanja troškova, a k tome je afirmirao i neke od igrača koji bi klubu trebali donijeti prihod u budućnosti.

S druge strane, nije Zekić kriv što se klub već godinama nije uspio jasno odrediti u smislu sportske politike te napraviti sustav koji će mu omogućiti stabilnost i normalno funkcioniranje u budućnosti.

Javnost je u velikoj većini stala na Zekićevu stranu, pogotovo ona lokalna koja izuzetno cijeni Zekićev rad. Bez obzira na neka slabija izdanja ovog proljeća. Pa nije Slaven Real ili Barcelona da bi stalno trebao pobjeđivati, pogotovo kad se u obzir uzme omjer uloženog u odnosu na ostale klubove.

Za utorak kasno popodne sazvana je sjednica klupske uprave na kojoj bi navodno Zekić trebao biti smijenjen. No, iz više izvora u utorak su nas uvjeravali kako se to neće dogoditi.

Naposljetku se službeno oglasio i klub.

‘‘Odluku o smjeni/imenovanju trenera donosi Uprava kluba. Na dnevnom redu današnje sjednice Uprave kluba nema predmetne točke, a poziv za istu išao je prije utakmice s Dinamom. U konačnici, na istu je kao sportski direktor pozvan i Zoran Zekić‘‘, kratko je priopćio glasnogovornik Slavena Belupa Luka Šarlija.

Inače, Zekićev ugovor traje samo do kraja sezone, i malo je čudno da se još ne zna tko će voditi Slaven u novoj sezoni. Jer, isti treba i kvalitetno pripremiti, a Zekić je ujedno i sportski direktor...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. rujan 2024 08:32