ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BEZ ENERGIJE I REAKCIJE

Zekić nije skrivao razočaranje: ‘Rijetko sam bez riječi, ali ovaj put ne znam što bih pametno rekao‘

U posljednjih 11 ligaških nastupa ostvarena je tek jedna pobjeda, iako na ljestvici stoje dosta dobro
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. ožujak 2023. 08:27

Bila je to još jedna “klasična” proljetna predstava Slavena Belupa, u kojoj je palo manje od tri pogotka.

Ovaj put zatresla se mreža vratara Ivana Čovića, no njega se ne može kriviti za tu situaciju, bio je to splet nesretnih okolnosti, te je pobjednika autogolom presudio Vinko Soldo.

Bez energije

Premalo su opet Farmaceuti pokazali u igri prema naprijed, nije bilo prave energije, nije bilo reakcije nakon primljenog pogotka.

- Ne samo da me to zabrinjava, nego me i žalosti. Dosta dobro smo mi to radili što se tiče limitiranja Lokomotivine kvalitete i onih njihovih najvećih prednost. Međutim, za igranje u Prvoj ligi i za nešto napraviti moraš zabiti gol i moraš biti malo konkretniji prema naprijed. Osim u par navrata, mi nismo nešto napravili - rezigniran je nakon poraza u Kranjčevićevoj bio Slavenov trener Zoran Zekić.

Dosta problema ima njegova momčad ove sezone s postizanjem pogodaka. Iako je obrana uglavnom čvrsta i prima malo golova, učinkovitost u napadu u ovoj je kalendarskoj godini, nakon stanke zbog Svjetskog prvenstva, prerasla u dosta ozbiljan problem. U prvenstvu Farmaceuti nisu uspjeli postići dva pogotka u jednoj utakmici još od 12. studenoga 2022. i one dramatične utakmice s Hajdukom u Koprivnici, koja je završila rezultatom 2:2 uz brojne repove...

Hendikep za Farmaceute predstavljao je u subotu izostanak kosovskog napadačkog dvojca - Arb Manaj propustio je Kranjčevićevu zbog treće javne opomene, a Arbër Hoxha zbog neugodne ozljede koju, čini se, vuče još od nastupa na Rujevici. Stoga je Zekić opet morao kemijati, pa je uz Antu Crnca kao napadač zaigrao Robert Mudražija. Bilo je promjena i tijekom samog susreta, ali nije pomoglo.

- Imamo svojih problema, dosta je izostanaka, ali ovo u subotu je izgledalo onako... Jednostavno, ja sam rijetko bez riječi, ali ovaj put ne znam što bih pametno rekao. Bio sam u svlačionici, nije dobra energija, to je definitivno - ne skriva Zekić pravo stanje stvari.

Svaki je poraz neugodan, ali preko nekih ne treba prijeći olako, vrijedi izvući pouke, a to se uvijek može. Valja gledati prema naprijed i pokušati napraviti što više prije prvenstvene stanke, odnosno, na gostovanju kod Hajduka, koji je pokazao da je ovog proljeća itekako ranjiv. Naravno, dosta toga u splitskoj utakmici ovisit će i o igračkom kadru koji će Zekiću sljedeće subote biti na raspolaganju...

- Nadam se da ćemo biti koncentrirani. Kažem, moramo neke stvari promijeniti sami među sobom. Milijun puta sam govorio i o toj nekakvoj atmosferi. Dok smo bili na četvrtom mjestu i s dobrim učinkom, činilo mi se da je to dosta mojih igrača malo iznenadilo, nakon dugo godina Belupo se treba boriti za nešto više. To su stvari koje se ne bi smjele događati. Nadam se da ćemo toga postati svjesni i da ćemo ipak biti puno bolji u nastavku prvenstva - poručio je Zekić.

Nestala forma

Bio je ovo osmi Slavenov poraz u prvenstvu, uz isto toliko pobjeda i devet remija. Trenutačno razdoblje nije idealno, u posljednjih 11 ligaških nastupa ostvarena je tek jedna pobjeda, no na ljestvici i dalje Koprivničanci stoje prilično dobro, svakako iznad očekivanja s obzirom na uloženo na početku sezone.

Probude li se na vrijeme i pronađu pravu formu, imat će još dosta toga za reći ove sezone. Ne samo u prvenstvu, nego i u Kupu u kojem se također pruža prilika za veliko ostvarenje...

Bosec propušta Poljud

Jednu utakmicu suspenzije zbog treće javne opomene u Kranjčevićevoj je odradio napadač Arb Manaj, kosovski napadač bit će na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću za gostovanje kod Hajduka. Međutim, ogled na Poljudu propustit će desni bočni Antonio Bosec, koji je protiv Lokomotive zaradio treći žuti karton. (gčm)

2

gola zabio je Slaven Belupo u zadnjih pet kola



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

"Oni ne igraju nogomet, potrošili su veliki novac i 2-3 godine radili uzaludan posao." Tim je riječima Ilija Lončarević u podcastu ‘VAR soba‘ komentirao situaciju u kojoj se Osijek trenutno nalazi. Hoće li slavonski klub zadržati mjesto koje vodi u Europu? Hoće li odnos između Darija Šimića i Ante Čačića narušiti odnose u svlačionici? Je li Hajduk izašao iz krize? Kako će se rasplesti borba za opstanak? Odgovore na ta i druga pitanja potražite u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:02