ZELJKO HAJDINJAK Cropix
REMI U KOPRIVNICI

Zekić: ‘Nitko ne pobjeđuje Zekića šest puta u nizu!‘; Čačić: ‘Drama? Pa ovo je bod koji nas približava tituli‘

Dinamo i Slaven Belupo su podijelili bodove, a nakon utakmice su se o svemu oglasili i treneri
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. veljača 2023. 20:21

Dinamo je s gostovanja kod Slaven Belupa u Koprivnici izvukao tek bod. Poveli su Modri ranim pogotkom Drmića, ali Belupo je izjednačio preko Jambora i tako ostao neporažen na domaćem terenu.

Dinamov trener Ante Čačić ovako je komentirao koprivničku utakmicu:

- Nakon 90 minuta, ovako na vruće, iako je bilo vrlo hladno, mislim da je rezultat realan. Nažalost, prilike baš nisu bile nogometne da se odigrao i kvalitetnija utakmica, pogotovo s naše strane. Iako smo imali to rano vodstvo, mislim da smo u prvom poluvremenu propustili realizirati utakmicu zato što smo možda trebali iskoristiti taj vjetar koji nam je trebao biti saveznik – kazao je Čačić.

Ustvrdio je kako je teško i iritantno igrati pod takvim uvjetima.

- Domaćin angažiran, borben. Da bismo došli do tri boda, mi smo ipak trebali imati više pokušaja prema vratima, a nismo iz razloga što smo momčad koja je navikla kontrolirati posjed i imati dominaciju, a kad prilike nisu nogometne onda je to dosta teško. Na kraju moram biti zadovoljan. Bilo je i htijenja, ali bilo je i previše tehničkih grešaka, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem smo imali i dominaciju i posjed. No, domaćin se dobro branio, mi smo im ishitrenim pasovima i tehničkim greškama omogućili da možda čak i cijela utakmica ode na njihovu stranu. Bod se piše, idemo dalje, na otvaranju smo sezone. Nismo imali Mišića i Ivanušeca, polako se vraća Petković, za vjerovati je da ćemo u sljedećim utakmicama biti u puno boljem izdanju.

Dakle, nema razloga za zabrinutost ili dramu?

- Zašto drama, pa ovo je bod koji nas približava tituli, bod koji se piše. Naravno da mi u svakoj utakmici težimo da dođemo do bodova, to baš i nije tako lako, to su pokazale i prethodne utakmice u oba kola, pa i ova naša danas. Na kraju krajeva, u Koprivnici nije lako osvajati bodove, iako smo mi u proteklom vremenu to zaista činili uvjerljivim rezultatima, iako te utakmice ni izdaleka nisu bile potvrda tih rezultata – zaključio je Čačić.

Slavenov trener pobrinuo se za originalno otvaranje svoje pressice:

- Nitko ne može pobijediti Zorana Zekića šest puta zaredom! Bilo je zaista i hladno, i teško za igrati, a nama i zbog mentalnog stanja jer u zadnjim utakmicama s Dinamom nismo dobro prolazili. Danas smo hvala Bogu pronašli snage i načina, i taktičkog i svakog drugog da im se dobro suprotstavimo. Opet te frustrira, pratiš statistiku Dinama, oni zabijaju najviše golova u prvih 15 minuta, o tome pričamo, i onda dobijemo gol u 3. minuti pa ti se vrti film da će se sve ponoviti – kazao je Zekić.

U nastavku je Slaven mogao i do pobjede?

- Dobro smo stajali u tom nekakvom bloku, imali smo iz pozitivne tranzicije jako dobrih izlazaka, no nažalost nismo bili do kraja konkretni. Međutim, nećemo biti bahati, naravno da smo zadovoljni bodom i da će nam puno značiti u nastavku prvenstva u svakom smislu - poručio je Slavenov strateg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 11:42