Zoran Zekić

 MATIJA DJANJESIC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Zekić sve pošteno priznao nakon lude pobjede, razočarani Toplak otkrio što je s Kalikom: ‘Nije psihički spreman‘

‘Težak, težak poraz. S obzirom na 79 minuta rapsodije, igre, kontrole igre i stvaranje šansi‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 23:32

Ludu utakmicu odigrao je Slaven Belupo u prvom susretu 6. kola HNL-a i u Koprivnici 2:1 preokretom protiv Gorice zadržao drugo mjesto u prvenstvu.

Gosti su vodili sve do 79. minute, a onda je u pet minuta sve otišlo na stranu domaćina. Gorica je povela u prvom pravom napadu, u četvrtoj minuti domaću mrežu zatresao je Raspopović koji je pogodio iz voleja nakon ubačaja iz slobodnog udarca. Gosti na tome nisu stali te su dominirali u nastavku prvog poluvremena. Odmah nakon pogotka dva puta je vrlo opasno prijetio Fruk, a kasnije je i Cruz zaposlio domaćeg vratara.

Vremenom se domaćin oslobodio pritiska, no Slaven Belupo je definitivno u uvodu izgledao ispod razine većeg dijela utakmica ove sezone. I u nastavku su gosti bili opasniji, a onda smo pred kraj vidjeli potpuni preokret. U 79. minuti je na 1:1 izjednačio Ante Crnac koji se najbolje snašao u gužvi nakon slabe reakcije gostujućeg vratara, a u 83. minuti Slaven Belupo je potpuno preokrenuo rezultat. Strijelac je bio Marko Žuljević majstorski petom donio radost domaćim igračima i navijačima.

Zoran Zekić slavio je veliku pobjedu, ali je nakon susreta pošteno priznao...

"Treba biti pošten i reći da je Gorica bolje ušla u utakmicu nego mi. Baš smo bili nekako nervozni, nepovezani, iz toga svega neagresivni, pa smo kasnili u duel. Predaja nam je bila užasna, kretanja isto tako. Jako malo sam ovakvih utakmica dobio u životu, ali dogodilo se i nama u Belupu da smo odigrali baš jako dobrih utakmica s puno šansi koje nismo dobili. Pobijedili smo na karakter, čestitam svojim igračima. Baš su se ‘pokidali‘, jedva hodaju, jedva stoje. Napravio sam svih pet zamjena do 60. minute, morali smo ući u taj rizik jer nismo dobro izgledali. Zamjene su ušle dobro i svi su donijeli ono što smo očekivali. Prvi put nakon godinu dana osjetio sam u Koprivnici i pravi fluid s tribina, bez obzira koliko ljudi bilo, baš su nas digli na kraju", rekao je Zekić.

Preokret je jako zabolio Samira Toplaka, trenera Gorice, čija je momčad puno prije kraja mogla riješiti utakmicu.

"Težak, težak poraz. S obzirom na 79 minuta rapsodije, igre, kontrole igre i stvaranje šansi. Baš sam ponosan na tih 79 minuta, ekipa je imala glavu i rep, nametnuli smo se, ništa nismo protivniku dali. Nažalost, realizacija je zakazala, imali smo 3-4 stopostotne šanse gdje smo trebali otići na 2-3 razlike i onda bismo utakmicu vjerojatno priveli kraju. Ovako smo Belupo vratili u igri s dvije pogreške i na kraju je zasluženo pobijedio. Jednostavno, to je nogomet, i kad ne iskoristiš toliko šansi, onda te protivnik kazni. Kalik je bio izvan kadra jer je klub tako odlučio, nije psihički spreman za utakmice".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:21