Nikola Jambor se vratio u Slaven Belupo

 SLAVEN BELUPO
POVRATNIK U KOPRIVNICU

‘Želio bih da napravimo taj iskorak i da probamo dohvatiti Europu, koliko god to možda i nestvarno zvučalo‘

Nikola Jambor, 27-godišnji veznjak, važna je karika momčadi trenera Zekića
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. prosinac 2022. 11:42

Posljednje četiri godine proveo je Nikola Jambor u Portugalu. Tri sezone bio je član Rio Avea, jednu Moreirensea, no rado se sjeća samo prve godine koja mu je bila jako dobra u svakom smislu.

- Nažalost, ostale tri godine obilježile su teške ozljede zbog kojih sam morao dugo pauzirati. Baš zbog tog neigranja nisam uspio uhvatiti kontinuitet, te sam se nakon toga odlučio na povratak u svoj matični klub - rekao je 27-godišnji veznjak.

Bilo je i drugih ponuda.

- Ništa spektakularno, najviše su u igri bili klubovi iz susjednih država. Međutim, HNL je u regiji najjača liga, te sam se odlučio na povratak u Koprivnicu.

To je njegov rodni grad, u Slavenu je bio od najmlađih dana.

- Naravno, doma je uvijek lijepo. Nije me bilo stvarno dugo, prije toga sam bio u Belgiji i u Osijeku, tako da je stvarno sve super. Drago mi je da klub ide u dobrom smjeru, bez obzira na tešku financijsku situaciju sve je dobro posloženo i vjerujem da ćemo uspjeti napraviti iskorak ove sezone.

Kako smo to mogli vidjeti i na primjeru hrvatske reprezentacije u Kataru, vrijednost igrača i novac nisu presudni kad je ekipa homogena i dobro vođena. U tom stilu bila je i Slavenova jesen, za mnoge su Farmaceuti najugodnije iznenađenje HNL-a.

- Mislim da smo pokazali jako puno u igračkom, a pogotovo u rezultatskom smislu. Naravno, ima tu još jako puno prostora za napredak, pogotovo zato što smo se ljetos skupljali onako na brzinu i nismo se još poznavali. Sad smo već zajedno nekoliko mjeseci, puno bolje funkcioniramo na terenu i mislim da ćemo na proljeće imati čak i bolju polusezonu nego što smo je imali u prvom dijelu.

Trener Zoran Zekić dobio je nakon stanke novih šest tjedana za uigravanje.

- I u mom slučaju je problem bio to što nisam prošao kompletne ljetne pripreme, već sam dio odradio u Portugalu, te sam se Slavenu priključio nakon početka prvenstva. Osim mene, došlo je još dosta drugih igrača koji također nisu prošli pripreme, tako da mislim da ćemo bolje funkcionirati i u tjelesnom smislu, ali i u pogledu kombinatorike i nekih ideja u igri.

Jaka konkurencija

U veznom redu vlada prilično jaka konkurencija. Osim Jambora, tu su i Marina, Mudražija, Kocijan, Kvržić, Mioč, Bašić, Mihalić i Behram.

- Na svakoj poziciji je dobro imati konkurenciju. Ispada da imamo stvarno puno kvalitetnih veznih igrača, no gledam na to kao na pozitivnu stvar. Vidjelo se to i dok sam se ja ozlijedio, uskočili su drugi. Uvijek imamo nekoga da iskoči, ali mislim da prije svega kao ekipa igramo jako dobro, tako da ne bih nikog isticao kao pojedinca. Kao momčad funkcioniramo odlično, i svatko svakoga može nadomjestiti.

Koliko ste vi igrači razgovarali o izazovu borbe za europski plasman?

- Mi doista još nismo nešto posebno spominjali Europu, još je to daleko. Imamo 19 prvenstvenih utakmica, to je stvarno jako puno i svašta se još može dogoditi. Smatram da je najvažnije da se maksimalno pripremimo za prvo kolo nastavka prvenstva s Istrom, da drugu polusezonu otvorimo pobjedom i da tako razmišljamo i dalje, utakmicu po utakmicu.

Imate li neki osobni cilj kojeg ste si postavili za proljeće?

- Samo to da budem zdrav i da imam što više utakmica. Sve mi je vezano uz ekipu, stvarno bih želio da napravimo taj iskorak i da probamo dohvatiti Europu, koliko god to možda i nestvarno zvučalo. Mislim da imamo jedan od najmanjih proračuna u našoj ligi, ali unatoč tim problemima radimo stvarno odličan posao. Pokušat ćemo izboriti Europu, a u Kupu doći što dalje.

Jeste li osjetili da se publika počela vraćati na stadion?

- Mogu reći da sam osjetio da se sad malo više prati Slaven, da se o njemu više priča. No, nisam to osjetio i na tribini. Priželjkivao sam da publika dođe u većem broju, pogotovo zato što smo imali odlične rezultate. Dugo godina se pričalo kako nema publike jer je Slaven dosadan i uvijek se bori za sedmo ili osmo mjesto. Evo, sad smo četvrti, i smatram da smo zaslužili malo veću podršku s tribine - zaključio je Jambor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 06:19