VOJKO BASIC Cropix
ISTRA SLAVILA U KOPRIVNICI

Zoran Zekić nakon teškog poraza na domaćem terenu: ‘Dogodilo se ono čega sam se pribojavao cijeli tjedan‘

Istra 1961 je s 3:0 pobijedila Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. rujan 2022. 22:36

Trener Puljana Gonzalo Garcia zadovoljno je prokomentirao utakmicu u Koprivnici.

"Mislim da smo odigrali vrlo dobro, osobito u prvom poluvremenu. Bili smo agresivni u obrani, imali smo dobar pritisak naprijed, bili smo dobri na lopti. U nastavku je Belupo promijenio igru, išao je na duge lopte i trebalo nam je nekih 15 minuta da se malo prilagodimo. Tada nam je bilo malo teško, ali nakon toga smo imali kontrolu i zabili treći gol", kazao je Garcia.

Debitant Reda Boultam prvo je asistirao Petkoviću za vodstvo, potom je postigao i treći pogodak gostiju, a Erceg je zabio već četvrti gol u posljednje tri utakmice.

"Sretan sam. Igrači trebaju raditi i napredovati. Naravno, ako zabijaju, onda je to savršeno. Erceg nam očito donosi karakter, donosi nam nešto što ponekad izgleda da nemamo zbog našeg stila igre. Boultam je također odigrao jako dobru utakmicu na poziciji koja za njega uobičajena. No, ukazala se potreba i sretan sam njegovom prezentacijom", zaključio je Garcia.

Zoran Zekić je doživio i drugi domaći poraz ove sezone, treći ukupno.

"Zaslužena pobjeda Istre. Nažalost, dogodilo se ono čega sam se pribojavao cijeli tjedan. Nije nikakav alibi, ali zaista smo imali velik broj izostanaka, u tri dana ostali smo bez cijele vezne linije Caimacov Jambor Marina, plus Hoxha. Pokazalo se da to nije bilo nadoknadivo. S druge strane, nismo ni čak nešto previše loše ušli u utakmicu, imali smo dobru energiju, ali nas je taj prvi gol presjekao i poslije toga je Istra zaista bila puno bolja, kaznila je sve naše pogreške. U nastavku smo promijenili sustav i igrače, imali smo neke šanse ali nismo zabili, da bi Istra iz prvog prijelaska došla do trećeg gola", kazao je Zekić.

Slaven Belupo je i dalje drugi, no s ovakvom igrom protiv raspoložene Istre nije mogao do pozitivnog rezultata.

"To je život, to je nogomet. Naravno da sam razočaran. Možda neke stvari nisu bile realne dosad, ja nisam poletio u ničemu, možda neki jesu. No, ne mogu niti hoću sad opterećivati svoje igrače. Moramo se vratiti na tvorničke postavke, za pet dana opet imamo jednu jako tešku i jako važnu utakmicu s Varaždinom", kazao je Slavenov strateg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:14