Zoran Zekić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KONAČNA ODLUKA

Zoran Zekić objavio zašto napušta Koprivnicu: ‘Puno se priča po gradu. Meni to više nije bilo prihvatljivo‘

Trener Slaven Belupa definitivno odlazi iz kluba, potvrdio je to na današnjoj konferenciji za medije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. travanj 2023. 13:03

Zoran Zekić se danas pojavio na redovitom druženju s novinarima uoči prvenstvene utakmice. U Koprivnicu u petak dolazi njegov Osijek.

- Kao što stalno pričamo, zahtjevna utakmica. Protivnik jako dobar, sa svojim kvalitetama i s problemima, tako da ćemo morati biti raspoloženi, taktički i u svakom drugom smislu. Napravili smo analizu, odradit ćemo trening pa ćemo se odrediti za sastav. Vidjet ćemo kakvo će biti stanje što se tiče ozlijeđenih, no puno je bolje nego prošli tjedan. Pokušat ćemo ‘polugluposti‘ koje smo radili u zadnjih par utakmica, iz tih nekih ubačaja i ‘poluubačaja‘, popraviti, i biti još sigurniji u tome svemu – kazao je Zekić u uvodu.

Naravno, s obzirom na njegov najavljeni odlazak iz kluba na kraju sezone, malo je pitanja bilo vezano uz samu utakmicu, ipak je njegov status bio u prvom planu. A on je potvrdio ono što se pisalo, odnosno da odlazi po isteku ugovora na kraju sezone.

- Gledajte, ja sam se dogovorio s klubom da ću ostati još ovih sedam kola, i nakon toga više neću biti trener Slavena Belupa. Mislim da je to pošteno reći. Neke stvari se vuku već dulje vrijeme, puno toga se priča po gradu. Meni to jednostavno više nije bilo prihvatljivo. Osim toga, ako čovjek u glavi nije spreman dalje raditi, smatrao sam da je pošteno da ljudi iz kluba to znaju i da se odrede sa sljedećim trenerom, jer pripreme počinju jako brzo nakon isteka ovog prvenstva. I ne bih oko toga više duljio. Zaista nije floskula, klub treba biti iznad svih nas, a mi u ovih sedam kola moramo biti na nivou. Uslijed ovoga svega, mislim da trebamo biti još više koncentrirani, još više napaljeni i pokazati sami sebi što smo zapravo zaslužili svojim radom u posljednjih godinu dana – kazao je Zekić.

Dakle, to je vaša odluka?

- Da, to je moja odluka.

Jesu li medijski napisi o navodnoj smjeni ovog tjedna bili kap koja je prelila čašu, ili to traje već dulje vrijeme?

- Traje to već duže vrijeme. Svašta se piše, i moram još nešto razriješiti. Ja jesam imao ponuda, one su bile u prosincu prošle godine, znate da sam ih odbio. Malo su mi ružne insinuacije da sam ja unaprijed imao nekakvu drugu soluciju. Nemam zaista ništa, niti sam s kim razgovarao. Usmjeren sam samo na Belupo i tako će biti ovih mjesec i pol dana.

Koji su vas razlozi natjerali na odlazak?

- Sve je to život. Takve stvari se događaju, ne bih o tome lamentirao previše, u petak nas čeka utakmica. Nije mi drago što sad moram razgovarati o ovakvim stvarima, i da nam se pomiče fokus s onoga što je zapravo najbitnije, ali to ću s dečkima još odraditi. Rekao sam im već da nema nikakvih razmišljanja o bilo čemu, nego tražim da se koncentriraju na utakmicu. Sve su ovo detalji koji se događaju. Niti jedan trener nije vječan ni u jednom klubu. Uvijek sam govorio da je to varijabilna situacija, danas jesi, sutra nisi, ali mislim da sam i ja zaslužio da odigramo ove utakmice onako kako treba.

Hvalili ste tijekom sezone vaše igrače i njihov karakter, smatrate li da oni mogu ovo izgurati? Već se povlače paralele s Tomićem koji je u Rijeci objavio da odlazi prije kraja sezone, pa ga momčad više nije slijedila kako se očekivalo...

- Ja ne smatram, nego sam siguran u to, to je 200 posto. Jer, gledajte, da oni nisu takvi kakvi jesu, mi se danas ne bismo nalazili tu gdje se nalazimo. Smatram da smo mogli proći i u finale Kupa, još smo u borbi za četvrto mjesto, tako da nemam sumnje u to da će oni dati sve od sebe.

Biste li promijenili mišljenje da izborite europski plasman?

- Moraš biti 200 posto čist u glavi. Kad to nije tako, onda patiš i sam sebe, i postaješ teret i sebi i drugima, a mislim da to nije pošteno prema nikome.

Je li na sjednici uprave u utorak bilo razgovora o igrama na proljeće ili o vašem statusu?

- Nije uopće bilo razgovora, niti o mom statusu, niti o igri. Bile su neke druge teme.

Dolazi vam Osijek koji već dugo ne zna za pobjedu...

- To je činjenica, i malo čudna situacija, ali to nas samo još više mora pozvati na oprez. Ne nekakav strah, nego jednostavno ne volim te igre s brojkama, uvijek sam bio slab u školi s time. Pa i danas sam slab s lovom, sve što izračunam, potrošim više. Nadam se da ćemo protiv Osijeka biti pravi i disponirani.

Kako komentirate njihovo stanje?

- Dosta sam komentirao naše stanje, ne bih se još sad bavio nečim tuđim.

Vraća se Crnac, hoće li Hoxha biti bliže golu?

- Bliže našem ili protivničkom? - uzvratio je Zekić pa nastavio:

- Nadam se da hoće, ali to zaista ne zavisi od imena, nego svi moramo biti hrabriji...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:41