ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POSLJEDNJI PLES U KOPRIVNICI

Zoran Zekić: ‘Odlazim bez ijedne ružne riječi. Odmor? Budem, kada ću imati 65, imam već nekih ponuda‘

‘Ja sam trener i sve je na meni, i za drugi dio sezone preuzimam odgovornost, iako je pitanje što je realno‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. svibanj 2023. 13:06

Slaven Belupo će sezonu zaključiti nastupom na Aldo Drosini, na gostovanju kod Istre 1961.

- Raspoloženje je dobro, s obzirom na sve, odradili smo dobar tjedan. Mislim da će igrači biti fokusirani, bez obzira na to što je riječ o posljednjoj utakmici sezone, da će biti profesionalni i na dobroj razini – rekao je Slavenov trener Zoran Zekić uoči utakmice u Puli.

Potkraj sezone ozljede su iz stroja izbacile nekolicinu igrača. Tako na put u Istru nisu krenuli vratar Ivan Čović, desni bek Antonio Bosec, veznjaci Mateo Kocijan i Marko Marina te napadač Marko Žuljević, koji je već par mjeseci izvan pogona.

Na pitanje ima li još goriva u spremniku za tu oproštajnu utakmicu, Zekić je odgovorio:

- Dok igraš nogomet, trebaš uživati u tome! Kakvo gorivo... To ili voliš ili ne voliš, a sve drugo je za mene iščašeno razmišljanje. Naravno, nismo svi iste glave, ali to je jedini put... Imat ćemo ovaj put na klupi i dosta juniora, vjerojatno će neki od njih dobiti i priliku na Drosini...

Kako ste vidjeli Istru 1961 i rad kolege Garcije ove sezone?

- I za nas i za Istru, ovo je bila jedna od boljih sezona u HNL-u. Mi smo igrali polufinale Kupa, bili smo u konkurenciji za Europu do samoga kraja. Naravno da bih i ja htio da je taj učinak bio bolji. Čestitam Istri na odličnoj sezoni, odigrali su baš jako dobrih utakmica. Vidi se da je to jedna novija Istra, podigla im se i atmosfera na stadionu, sve skupa sad puno ljepše izgleda. Pula je nogometni grad i zaslužuje to.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Što možemo očekivati na travnjaku?

- Svaka utakmica je jako bitna. Moramo biti disciplinirani, nadam se i puno opasniji, i spremni da se to ne pretvori u nešto u što se ne bi smjelo pretvoriti, a što se ponekad momčadima zna dogoditi. Siguran sam da se i moji igrači na najbolji mogući način žele oprostiti od sezone, kao i oni koji odlaze iz kluba. I meni je to bitna utakmica, posljednja na klupi, i nije mi nevažno kako će završiti.

Nije Zekić bio raspoložen za opširniju analizu sezone, kaže da će za to biti vremena. No, želio je naglasiti kako, barem s njegove strane, rastanak s klubom nema negativnu notu.

- Ja ću se s klubom oprostiti u dobrim odnosima i bez ijedne ružne riječi, a dakako, nakon posljednje utakmice možemo analizirati. Ja sam trener i sve je na meni, i za drugi dio sezone preuzimam odgovornost, iako je pitanje što je realno; proljeće, jesen, ili negdje između. Zahvalan sam svima na suradnji i bilo mi je zadovoljstvo raditi u Slavenu Belupu.

Kakvi su vam planovi, hoćete li na odmor ili već ima ponuda za neki novi izazov?

- Ima ponuda, ali prvo treba završiti sezonu. Odmarat ću se sa 65 godina, sad mi ne treba odmor. Najbolje se odmaram dok radim – zaključio je Zoran Zekić.

Nakon završetka utakmice u Puli Slavenova će se ekipa vratiti u Koprivnicu, a igrači odmah odlaze na odmor. Okupit će se ponovno sredinom lipnja, vjerojatno s dosta promjena u rosteru. Promjene u stručnom stožeru su izvjesne, uskoro se očekuje i imenovanje novog trenera, a po svemu sudeći to će biti Nizozemac Ricardo Moniz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:16