Karlo Penić

 Privatni album
NOGOMETNI GENI

16-godišnji hrvatski talent na meti uglednog bundesligaša, obitelj je već jednom rekla - NE!

Karlo vuče korijene iz Livna, a iz toga kraja BiH vuku ih i izbornik Zlatko Dalić, Davor Šuker...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. studeni 2022. 10:19

Kvalitetni mladi nogometaši uvijek su na meti mnogih europskih klubova, pa nas nije iznenadila vijest da je Hoffenhaim, cijenjeni bundesligaš za kojeg igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić zainteresiran za kadeta Varaždina, Karla Penića (16).

Talentirani stoper rođen u Zagrebu 13. kolovoza 2006. prve je nogometne korake napravio u Španskom, potom bio član Dinamove nogometne škole, a nakon razvoja u Rudešu od proljeća ove godine član je Varaždina. Inače, ovo nije prvi put da se Hoffenheim zanima za mladog stopera, već su ga željeli dovesti krajem prošle godine, ali obitelj i sam Karlo su željeli ostati u Hrvatskoj, kako bi završio srednju školu.

Inače, Penića je prepoznala i poznata menadžerska agencija Niagara Sports, na čijem je čelu vlasnik, poznati hrvatski menadžer Andy Bara. Njegova agencija je postala ‘mega-agencija’, eto prije neki dan je izašao popis najuspješnijih na svijetu koje su imale svoje igrače u skupinama; Lige prvaka.

Niagara Sporst se našla na visokom jedanaestom mjestu, od 13 tisuća agencija! iz Barine agencije čak je devet igrača igralo u najelitnijem natjecanju na svijetu, a od hrvatskih igrača to su Kristijan Jakić, Hrvoje Smolčić i Ivo Grbić. Klijenti agencije su između ostalih Dani Olmo. Lovro Majer, Josip Brekalo, Alvaro Morata, Jonathan Ikone, Nacho, Bakayoko, Paul Onuachu, Hrvoje Babec, Mile Škorić, Marko Tolić, Franko Andrijašević...

Eto, sad je dio svjetski poznate agencije i mlađahni Karlo Penić kome se predviđa uspješna karijera. Naravno, tek je na početku, trebati će još dosta ‘žganaca pojesti’ da karijera zaista bude onakva kakvu želi, ali ima tu još jedna zanimljivost koja bi mogla pomoći.

Karlo vuče korijene iz Livna, a iz toga kraja Bosne i Hercegovine vuku ih i izbornik Zlatko Dalić, Davor Šuker, braća Niko i Robert Kovač... Nogometni geni ‘made in Livno’ očito su jako dobri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. ožujak 2024 20:38