Mario Kovačević

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
UTAKMICA ŽIVOTA

Barokni grad divi se oboljelom treneru: ‘Mario kao Mario, hrabar i u najtežim trenucima. Svi smo bili šokirani‘

Prima potporu sa svih strana, nitko ne sumnja da će iz velike nedaće izaći kao pobjednik‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. studeni 2023. 12:33

Prije odlaska za Split, cijeli je barokni grad, kao i hrvatsku nogometnu obitelj, potresla vijest o bolesti Marija Kovačevića. Treneru Varaždinaca dijagnosticiran je karcinom na dijelu plućnog krila, priopćili su iz kluba u petak, neposredno nakon press-konferencije na kojoj je Kovačević najavljivao utakmicu protiv Hajduka.

Uvijek uz klub

“Bolest ne sprječava trenera u svakodnevnom vođenju momčadi te će Mario Kovačević nastaviti voditi prvu momčad Varaždina u nastavku sezone”, pisalo je u priopćenju kluba.

Kovačević je u ovakvoj situaciji pokazao veliku odlučnost i hrabrost ostati uz klub, a na tome mu se divi i Dražen Vitez, predsjednik prvoligaša Varaždina.

- Mario kao Mario, uvijek s klubom, uvijek uz klub. Uvijek pokazuje hrabrost i u najtežim trenucima. Mario nas zaista zadivljuje svojom hrabrošću i u takvim trenucima. Vjerujem da će naša medicina učiniti svoje i da će to sve proći kako treba i dobro - konstatirao je predsjednik varaždinskog kluba.

Kako je i cijela nogometna obitelj u Hrvatskoj ostala šokirana viješću o zdravstvenom stanju trenera Varaždina, tako su i svi u klubu...

- Svi smo bili šokirani, naravno. Ali, hrabro se drže i dečki i trener i svi u klubu. Vjerujem da će to biti samo još jedna borba koju ćemo svi zajedno pobijediti i da ćemo svi pomoći našem treneru da sve bude u redu - poručio je predsjednik Vitez.

I kapetan Igor Postonjski vjeruje u hrabrost i borbenost svog trenera.

- Trener je borac, od prvog dana kad je došao dokazuje da je borac. Sam je rekao da je to samo još jedna bitka u njegovom životu i naravno da smo svi uz njega - rekao je Postonjski .

image

Igor Postonjski

MARKO JURINEC Cropix

Dodao je kako su svi igrači tu da treneru Kovačeviću daju podršku kad mu je najpotrebnije.

- To su neke stvari na koje ne možemo utjecati. Stvarno imamo dobru, praktički obiteljsku atmosferu u klubu, a ovo je samo još jedna od stvari koja nas dodatno zbližava i dodatno ojačava, tako da se jednostavno držimo zajedno, a to je trenutno i najbitnije - završio je Postonjski.

Pred utakmicu s Varaždinom i Hajdukov je trener Mislav Karoglan prvo iskoristio priliku uputiti tople riječi podrške svom kolegi Kovačeviću...

- Želim mu puno zdravlja i hrabrosti. I puno sreće. Dao mu Bog da bude sve u redu, nadam se da će biti dobro - kazao je Karoglan.

Karoglan zna

Zna Karoglan kako je boriti se sa zdravstvenim tegobama jer prije nepunu godinu dana operirane su mu glasnice u splitskom KBC-u Firule. Liječnički team dr. Mirka Kontića u posljednjim je danima 2022. godine obavio zahtjevni operativni zahvat kojim se Karoglan riješio golemog tereta.

Naime, još sredinom prošle jesenske polusezone primjećivalo se da Karoglan ima velikih problema u dnevnom funkcioniranju. Praktički je ostao bez glasa na nekim prvenstvenim ogledima i svaki medijski istup bio je iznimno zahtjevan za trenera nogometaša Bijelih.

Problemi s glasnicama Mislava Karoglana kulminirali su u dva posljednja test-dvoboja sa Schalkeom i Auxerreom. Vodio je s klupe Hajduka te dvoboje, ali oba susreta je praktički šutke odgledao. Nije nikakva tajna da se Karoglan silno mučio i operacija je bila jedino rješenje problema koji je mogao eskalirati.

image

Mislav Karoglan

TOM DUBRAVEC Cropix

Srećom po trenera Bijelih, na vrijeme je operiran, vrlo brzo se Karoglan vratio poslu i deset mjeseci nakon zahvata na glasnicama ponovno je dobio prigodu voditi Bijele.

- Naš je trener imao zdravstvenih problema. Čekali smo da vidimo je li moguć nastavak jer liječnici su rekli da bi trebao mjesec dana biti izvan posla - naglasio je Jakobušić prilikom predstavljanja Karoglana u drugom mandatu.

Nećemo pretjerivati, nećemo ulaziti u patetične komentare uzimajući glasnice kao razlog zašto je Karoglan ustupio mjesto Leki. Hajduk je želio Leku kao “trenera kapitalca”, ali je također činjenica da je Karoglan imao velikih zdravstvenih tegoba koje su ga odvojile od posla.

Kovačević je naizgled u većem problemu sa zdravljem, ali legitimno je pitanje treba li uopće ulaziti u usporedbe. Oba trenera, i Karoglan i Kovačević, dospjeli su u situaciju koju nitko ne želi proći kao promatrač bližnjeg svoga, a kamoli osobno doživjeti takvu vrst zdravstvene traume. Posvećenost poslu u takvom stanju, s ozbiljnom dijagnozom, ne može biti maksimalna koliko god htjeli pobjeći od te konstatacije. Zato je Karoglan i otvorio presicu s potporom Kovačeviću.
Svoje zdravstvene probleme Karoglan je riješio, stoga godinu poslije operacije glasnica može se i našaliti na svoj račun, kazati kako je prošao isti put kao slavne pjevačice Severina i Miley Cyrus. Nije na razini njihove popularnosti, ali izuzetno je zanimljiv javnosti. Uspješan je trener Hajduka, a to je golema stvar u nacionalnom okviru.

Jakirovićeva potpora

Osvrnuo se i Dinamov trener Sergej Jakirović na vijest o teškoj bolesti trenera Varaždina, Marija Kovačevića:

- Razgovarali smo u petak, želim mu da ostane hrabar i optimističan, on je veliki borac i nadam se da će sve dobro završiti. Prošloga smo vikenda u Varaždinu o tome razgovarali, rekao mi je za bolest, želim mu mnogo sreće u najvećoj životnoj borbi i brz oporavak - kaže Jakirović. (pju)

Jakirovićeva potpora

Osvrnuo se i Dinamov trener Sergej Jakirović na vijest o teškoj bolesti trenera Varaždina, Marija Kovačevića:

- Razgovarali smo u petak, želim mu da ostane hrabar i optimističan, on je veliki borac i nadam se da će sve dobro završiti. Prošloga smo vikenda u Varaždinu o tome razgovarali, rekao mi je za bolest, želim mu mnogo sreće u najvećoj životnoj borbi i brz oporavak - kaže Jakirović. (pju)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 23:28