TOM DUBRAVEC Cropix
DOBAR POSAO

Bivši dinamovac produljio ugovor uoči velike pobjede: ‘Polako se slaže sve za budućnost, osamostalili smo se‘

‘Još pregovaramo s nekim igračima, siguran sam da ćemo se dogovoriti sa svima s kojima to želimo‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 08. travanj 2024. 15:25

Varaždin nastavlja pobjeđivati u gostima! U sklopu 29. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Varaždinci su ostvarili lijepu pobjedu nad Slavenom Belupom s 1:0. Ovo je druga uzastopna pobjeda Varaždina u gostima, a što je još impresivnije, drugi put zaredom nisu primili niti jedan pogodak. Zanimljivo, ovo je tek treća pobjeda Varaždinaca u gostima ove sezone, što dodatno naglašava ovaj uspjeh.

Utakmica je bila izuzetno izazovna za obje momčadi - prije utakmice su ih dijelila samo tri boda. Slaven Belupo je ušao odlučno u susret, međutim Varaždin je došao do vodstva. Uz to, varaždinska obrana je bila stabilna i čvrsta te je uspjela svesti Slaven Belupo na minimum i zadržati mrežu čistom. Ova pobjeda ne samo da je donijela radost navijačima Varaždina, već je i učvrstila poziciju kluba na tablici te se sad nalaze na sedmoj poziciji sa šest bodova prednosti nad devetoplasiranim Slavenom Belupom.

A osim ojačavanja pozicije, ojačava se i igrački kadar za budućnosti. Uoči utakmice s Farmaceutima produženi su ugovori Oliveru Zeleniki do 2026. godine, kao i Mariju Marini do 2025. godine. Obojica su i bili starteri u subotu u Koprivnici pa ih je novi ugovor zasigurno dodatno motivirao. Sportski direktor i trener Nikola Šafarić objasnio je kako se klub nalazi u jako dobroj situaciji, a prisjetio su se kako je bilo kada je klub tek ulazio u elitni razred hrvatskog nogometa, kada je u svlačionici bilo jako puno igrača na posudbi. Sada takve situacije više nema.

- Još pregovaramo s nekim igračima, siguran sam da ćemo se dogovoriti sa svima s kojima to želimo. Polako se slaže sve za budućnost. Nemamo nikog na posudbi, osamostalili smo se. Imali smo u prošlosti te neke situacije koje su i nama bile škola, ali ne žalimo previše ni za kim - osvrnuo se na to kao sportski direktor Šafarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:54