ŽELJKO HAJDINJAK Cropix
SITUACIJA U VARAŽDINU

Čeka se povratak Teklića. Osam igrača produžilo ugovor, dvojica došla, a njih deset napustilo klub

Iščekuje se konačni povratak kapetana Postonjskog i Perića poslije duljeg izostanka zbog težih ozljeda
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 21. lipanj 2023. 10:17

Jučer prije podne krenule su pripreme nogometaša Varaždina za jesenski dio prvenstva Supersport HNL-a, a na koje se treneru Mariju Kovačeviču odazvalo tridesetak igrača.

U potpuno preuređenim i osvježenim svlačionicama dočekali su ih predsjednik varaždinskog kluba Dražen Vitez, sportski direktor Nikola Šafarić i šef stručnog stožera Mario Kovačević, koji su im predočili osnovne zadaće i program rada na početku pripremnog razdoblja za novu natjecateljsku sezonu.

Niz zanimljivosti

Ovog tjedna će Varaždinci boraviti na svojem stadionu, a potom će od 26. lipnja do 1. srpnja boraviti na slovenskom Pohorju. Tijekom predstojećih pet tjedana održat će 38 treninga i odigrati šest pripremnih utakmica, redom s prvoligašima iz BiH, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Saudijske Arabije.
Uvodnom okupljanju prethodila je tradicionalna konferencija za novinare, na kojoj smo saznali niz zanimljivosti vezanih uz igrački potencijal na kojem će u Zagrebačkoj ulici graditi svoje jesenske planove.
- Želim odmah reći da nas čeka teška sezona, koja dolazi poslije odličnih rezultata iz prošlog prvenstva. Već od danas pred nama je maksimalni rad i ozbiljnost, puni profesionalni odnos, kako bi start 22. srpnja kod Gorice dočekali potpuno pripremljeni - naglasio je u uvodu sportski direktor Nikola Šafarić.

image

Trener Mario Kovačević i pomoćni trener Nikola Šafarić

ŽELJKO HAJDINJAK Cropix

Prema njegovim riječima do prvih dana prijelaznog roka produženi su ugovori s osmoricom prvotimaca (Brodić, Pilj, Vuk, Ba, Banovec, Perić, Mitrovski i Silić). Ugovor je sklopljen i s Martinom Pajićom kao slobodnim igračem. U Zagrebačku ulicu s posudbe su vraćeni Filip Mekić, Karlo Lusavec, Hrvoje Crnčec, Ivan Težački i Bruno Bujan.

Nekić novo ime

Od novih igrača stigao je Ivan Nekić, 22-godišnji stoper rodom iz Zadra, koji je poslije igranja u mlađim selekcijama Rijeke i Intera, te nastupa u hrvatskoj vrsti do 17 godina, nastupao za poljskog prvoligaša Sandecja iz mjesta Nowy Sacz (14 nastupa u prvenstvu i 2 u kupu).
Nadalje, na varaždinskoj adresi zbog isteka posudbe više nisu David Puclin, Jozo Stanić i Luka Škaričić, te zbog isteka ugovora Stolnik, Urata, Herrera, Topić, Karabatić i Bulat, dok je mladi Jagić prešao u slovenski Aluminij, s kojim je na posudbi izborio plasman u Prvu ligu.

Širina kadra

Trener Kovačević izrazio je uvjerenje da će se u sljedećih mjesec dana momčad dobro pripremiti, te u cijelosti kompletirati do početka nadmetanja za bodove. Izbor protivnika u pripremnom razdoblju je kvalitetan, pri čemu će posebno biti bitna širina igračkog potencijala.

image
ŽELJKO HAJDINJAK Cropix

Kada smo kod toga, istaknimo da su zbog ljetnih obveza (uglavnom reprezentativnih) s jučerašnje prozivke opravdano izostali na nekoliko dana Teklić, Šego, Jelenić, Elezi, Ba i Pellumbi. A s posebnim zanimanjem iščekuje se konačni povratak kapetana Postonjskog i Perića poslije duljeg izostanka zbog težih ozljeda.

Mlade varaždinske snage

Spomenimo da su iz vlastite akademije u širu seniorsku konkurenciju priključeni mladi vratari Mamić i Kirić, kao i Levanić, Lesjak i Lukman, koji su se pridružili već protekle sezone unaprijeđenima V. Težaku i Ocvireku. (ih)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 23:13