Leon Belcar zabio je za vodstvo protiv Hajukda

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NA VISOKOJ RAZINI

‘Desetka‘ je zapaprila sezonu Hajduku: ‘Očito mi dobro leže. Crveni karton? Šarlija je izvukao maksimum‘

Kaže da je utakmica bila slična onoj protiv Dinama, ali tada nisu uspjeli uhvatiti bod
Piše: Mario DjakObjavljeno: 26. veljača 2024. 15:58

Varaždin nakon osvojenog boda protiv Hajduka, jednog od pretendenata za naslov prvaka HNL-a, nije imao previše vremena za opuštanje i slavlje.

Nakon prospavane noći uslijedio je jutarnji regeneracijski trening Varaždinaca, nakon čega smo popričali s junakom Varaždinaca, mladim i talentiranim veznim igračem, 22-godišnjim Leonom Belcarom, koji je rekao da je upravo takvu utakmicu kakva se odigrala u Varaždinu - i očekivao.

- Kao što smo i svi najavljivali, odigrali smo jednu jako zahtjevnu utakmicu, s puno trke i truda. Utakmica je bila slična onoj protiv Dinama, gdje smo bili jako blizu osvajanja bodova, ali nažalost nismo uspjeli. Međutim, pokazali smo da možemo i protiv takvih ekipa igrati. Momčad je odigrala sjajno, a da smo ostali brojčano ravnopravni mogli smo i do sva tri boda - uvodno je rekla varaždinska “desetka”.

image

Leon Belcar

MARKO TODOROV Cropix

Belcar ove sezone ima dva pogotka u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, a oba je postigao protiv Hajduka u Varaždinu. Prvi put nije bilo dovoljno za bodove, ali ovaj put je Varaždin izdržao pritisak i nakon osam službenih utakmica zaredom Varaždinci su napokon uzeli barem bod Hajduku.

- Nije da me nešto posebno motivira dvoboj protiv Hajduka, ali očito je da mi dobro leže - objasnio je Belcar.

Iako je bila invazija gostujućih navijača i Torcide na stadion u Varaždinu, bilo je i puno varaždinskih navijača, čija se podrška također osjetila na terenu.

- Bilo je fenomenalno igrati pred rasprodanim stadionom - rekao je Belcar i nastavno na to dodao:

- Iako je bilo više navijača Hajduka, igrati pred tako punim stadionom ti svakako daje motiv više, pred takvom atmosferom jednostavno ne možeš loše odigrati - objasnio je i zahvalio svim navijačima na glasnoj podršci.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina, istaknuo je Belcara i Lusavca kao svoja dva najbolja pojedinca u redovima domaćina.

- Lus i ja smo odigrali stvarno jako dobru utakmicu, ali ne samo mi - cijela momčad je bila na visokoj razini i ravnopravno je parirala Hajduku, koji se bori za naslov prvaka. Čak i s igračem manje je to dobro izgledalo. Što se tiče Lusa i mene, dobivamo sve više i više minuta, smatram da je to put kojim treba ići, posebno u ovakvoj situaciji u kakvoj se sad Varaždin nalazi - rekao je Belcar, aludirajući na poziciju na prvenstvenoj tablici na kojoj se nalaze Varaždinci.

image

Leon Belcar

MARKO TODOROV Cropix

Osvrnuo se Belcar i na prijelomni trenutak utakmice - drugi žuti, samim time isključujući crveni karton, koji je zaradio novopridošli Marko Dabro.

- Mislim da je odluka bila prestroga, da je Šarlija izvukao maksimum od tog kontakta - obrazložio je Belcar.

Kao što smo spomenuli, Dabro je u utakmici protiv Hajduka dobio crveni karton, a prošlu utakmicu protiv Dinama nije realizirao kazneni udarac. Trener Šafarić ipak ističe kako je on pojačanje, a ne “tragičar”.

- Dogode se takve utakmice. Vidjeli smo sami koliko nam on znači u igri, kao što je prije i Brodić za našu igru puno značio. Napomenuo sam da će nam Dabro puno značiti, a to je pokazao u ove dvije utakmice. Mislim da smo s njim jako puno dobili - rekao je trener Šafarić.

Nakon ovog izazovnog i iscrpljujućeg susreta, Varaždin se okreće novim izazovima - a prvi sljedeći je ponovno Hajduk i to u Kupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 20:16