RONALD GORSIC Cropix
VESELI SAMO JEDNA STVAR

Dinamo je bio previše jak i nadmoćan za Varaždinovu obranu. Poraz je mogao biti mnogo ružniji...

Taktička analiza susreta jasno je pokazala dominaciju Dinama već od početka nadmetanja
Piše: M. DjakObjavljeno: 18. travanj 2024. 21:12

U utakmici između Dinama i Varaždina, igranoj u srijedu predvečer na stadionu Maksimir, aktualni prvak je očekivano slavio pobjedu rezultatom 2:1. Riječ je o utakmici koja se trebala odigrati još u osmom mjesecu prošle godine, ali se odgodila na čak osam mjeseci kasnije!

Taktička analiza susreta jasno je pokazala dominaciju Dinama već od početka nadmetanja. Varaždinci su jedva uspijevali prijeći na Dinamovu polovicu, posebno u prvom poluvremenu utakmice, koje su nogometaši trenera Nikole Šafarića završili bez ijednog pokušaja prema golu Dinama, vrlo slično kao i u prethodnom susretu protiv zagrebačke Lokomotive.

Ograničeni u svojim ofenzivnim mogućnostima, Varaždinci su bili primorani prilagođavati se Dinamovoj igri.

Dinamo je od početka utakmice preuzeo kontrolu nad loptom i posjedom terena. Kroz precizne dodavanja i brzu tranziciju, Dinamo je stvarao prilike za gol, konstantno držeći Varaždin na defenzivnoj strani.

Dinamovi igrači su implementirali visoki pritisak na varaždinsku obranu, ometajući njihove pokušaje izlaska iz zadnje linije i prisiljavajući ih pritom na pogreške.

Unatoč tome, Varaždin je uspio postići gol iz jedne-jedine prilike koje su imali, što je pokazalo njihovu sposobnost da iskoriste trenutke slabosti protivnika, ali i nemogućnost stvaranja izglednih šansi.

Drugo poluvrijeme obilježeno je pojavljivanjem igrača koji do tada nisu imali puno prilika za igru. Trener Šafarić iskoristio je priliku kako bi uveo u igru Mistrafovića, Vuka i Šegovića. Mistrafović je ove sezone već upisao nekoliko minuta, dok je Leonard Vuk upisao svoje prve minute ove sezone, što je nedvojbeno važno za njegovo samopouzdanje.

Osim njih, 17-godišnji kadet NK Varaždina, Vito Šegović, jako se dobro nosio s konkurentnom momčadi poput Dinama, pokazujući veliku zrelost i demonstrirajući bogatstvo talenta koje Varaždin ima u svojim redovima i u svojoj akademiji. Ova utakmica pokazala je važnost rotacije i davanja prilike mladim talentima za dokazivanje svoje vrijednosti u seniorskoj momčadi.

U igru je ušao i Domagoj Drožđek, koji se ponovno pokazao kao prijetnja za Dinamovu obranu, postigavši gol i u ovom susretu protiv Zagrepčana. Njegova sposobnost da iskoristi priliku nakon ulaska u drugom poluvremenu, posebno nakon što je Jelenić dobio crveni karton, pokazala je veliku odlučnost Varaždina, kao i njega samoga.

Ukupno gledajući, Dinamo je itekako zasluženo pobijedio u ovom susretu zahvaljujući njihovoj taktičkoj nadmoći i sposobnosti da iskoriste barem neke od svojih brojnih kvalitetnih prilika za gol.

Iako je Varaždin pružio dostojan otpor, Dinamo je bio previše jak i nadmoćan za njihovu obranu. Poraz je mogao biti mnogo ružniji...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 21:12