Detalj s kišne utakmice Dinama i Monaca

 DAMIR SENCAR Afp
LEGENDARNI VARAŽDINAC

‘Dinamo je protiv Monaca imao sreće. Da se nije dogodila jedna stvar sve je moglo biti potpuno drugačije‘

"Uvijek vjerujem u Varaždin, zašto ne bismo svladali Dinamo?", kaže bivši igrač Modrih
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. listopad 2024. 13:03

Miljenko Mumlek trener je juniora Varaždina, legenda nogometa u baroknom gradu, a svojedobno je kao igrač Dinama imao četiri nastupa u Ligi prvaka. Pravi čovjek za najavu nedjeljnog sraza ova dva kluba.

- Kao što je i Nenad Bjelica sam rekao, nije se kod Dinama dogodila ekstra velika promjena. Dinamo je i prije bio dobar, imali su "crnu rupu" dva-tri tjedna, kad su im se poklopili neki čudni rezultati, skoro su uništili sami sebe, ali jaki su bili i prije i sada. Protiv Monaca su pokazali kompaktnost, sedamdeset minuta nisu davali ni slutnju da bi ih protivnik mogao iznenaditi. Dekoncentracija je dovela do rezultata kakav je na kraju. Dinamo u SHNL-u i Dinamo u Europi su dvije različite momčadi. Vjerojatno će doći do izmjena u sastavu, posebice zato što su se igrači potrošili po teškom terenu pa će zacijelo u početnoj postavi biti nekih novih - kazao je Mumlek.

Meni bi bilo draže da Dinamo napada i stišće, kao u SHNL-u. Mislim da neće biti toliko toga u Ligi prvaka

Tko vas se najviše dojmio od igrača Dinama u srijedu?

- Ademi, kojeg neko vrijeme nije bilo, donio je dubinu, svježinu, motiviranost, agresivnost. Povukao je s time i ostale. Osim njega Baturina koji je pokazao da je ekstra talent, ekstra klasa, sad je dobio moć. Koncepcija igre je bilo tako složena da su Baturina i Sučić istrčavali i tražili dubinu, dok je Petković izvlačio suparnike, to je donijelo rezultat. Istaknuo bih i bočne igrače Ristovskog i Pierre-Gabriela, koji su visoko pritiskali protivnike.

image

Petar Sučić i Arijan Ademi

DAMIR KRAJAC Cropix

Dinamo je odlično proveo strategiju s Monacom koja je bila obraniti se i prijetiti iz tranzicije, kako mislite da će igrati dalje, protiv RB-a i Slovana?

- Vjerojatno isto, pragmatično. U Salzburg i Bratislavu ići će na rezultat. Meni bi bilo draže da Dinamo napada i stišće, kao u SHNL-u. Mislim da neće biti toliko toga. Naš mentalitet je takav da bismo htjeli uživati u ljepoti igre i pobjedama. Koliko će se uspjeti nametnuti protiv RB Salzburga i Slovana, vidjet ćemo. Očekivanja će sada biti drukčija. Vidjeli smo da Dinamo može, letvica je podignuta. Nakon nekoliko poraza nije se znalo što će biti.

Mumlek je istaknuo da su vremenske prilike bile prednost Zagrepčana:

Ne bih rekao da će to biti jednosmjerna utakmica. Varaždin će imati šanse, a koliko će ih iskoristiti, vidjet ćemo

- Dinamo je s Monacom imao malo sreće što je bio loš teren. Ne znam kako bi izgledala utakmica da nije palo toliko kiše, da je travnjak bio vrhunski, da je lopta mogla ići brže. Koliko bi uopće bilo prostora za Dinamovu tranziciju? To nikad nećemo znati. Posebice koliko bi se Monaco jače nametnuo, završavao akcije. Bitno je da zgotoviš akciju, što bi Monaco lakše činio po suhom terenu jer njegova snaga je upravo brz pas. Ako ne zaključuješ akcije, ne stigneš se ni vratiti u obranu, Dinamo je oduzimao lopte na svojih 20-30 metara i mogao igrati tranziciju. Kad bi bio dobar teren, možda bi Monaco završavao više akcija, Dinamovi napadi počinjali bi tada od golmana te ne bi bilo toliko polukontri i kontri. To bi bila drukčija utakmica, sve drukčije. Međutim, snagu treba pokazati u svim uvjetima. Dinamo se kvalitetnije snašao na natopljenom terenu. Bolje je pripremio utakmicu za takve prilike.

image

Miljenko Mumlek

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Kad je Bjelica zadnji put trenirao Dinamo, s jednom je ekipom igrao Ligu prvaka, s drugom domaće prvenstvo, dok nije izgubio u Varaždinu...

- U SHNL-u svatko svakoga može pobijediti, ako se dobro spremi, a protivnik ima malo lošiji dan. Varaždin je sposoban iznenaditi, ima disciplinu, teško prima golove. Prema naprijed posjeduje individualce koji nešto mogu napraviti. Igramo doma, a imamo i iskustvo od ranije da smo mogli iznenaditi Dinamo. Ne bih rekao da će to biti jednosmjerna utakmica. Mislim da će Varaždin imati šanse, a koliko će ih iskoristiti, vidjet ćemo.

Pozivate ljude da pogledaju lijep dvoboj?

- Samo se nadam da kiša neće uništiti travnjak. On je bolji nego prije mjesec dana. Neće biti top, ali dovoljno je da bude solidan. Uvijek vjerujem u svoj klub, zašto ne bismo svladali Dinamo? Nogomet je nepredvidiv. Recimo, što bi bilo da je Monaco zabio na početku kad je Minamino imao super šansu? Varaždin je protiv Osijeka promašio zicer u trećoj minuti, primio potom gol iz prvog udarca na svoja vrata i izgubio. Tko prvi zabije, taj usmjerava tijek zbivanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 13:04