Michele Šego

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ŠEGO UOČI MODRIH

‘Dinamo nije u ritmu, pokušat ćemo nešto uzeti. Njihov igrač nam nedostaje, nema podbadanja‘

Ofenzivac Varaždina vjeruje da će zagrebački klub biti umorniji zbog ogleda s Betisom
Piše: Mario DjakObjavljeno: 15. veljača 2024. 20:06

Michele Šego se nakon par dana odmora vratio iz svog Splita u Varaždin, gdje se trener Nikola Šafarić i njegovi nogometaši pripremaju za nedjeljni susret protiv branitelja naslova prvaka, momčladi Dinama.

Protivnik je to koji ne briljira ove sezone, međutim, Šego upozorava da ovosezonski Dinamo nije ništa slabiji nego prethodnih sezona.

- Jednostavno nisu u ritmu kao što su prije bili, ali mi znamo da će biti teško. Međutim, pozitivni smo, nadamo se da možemo nešto uzeti - rekao je uvodno Šego.

Dinamo će prije susreta s Varaždinom najprije morati odraditi zahtjevnu utakmicu u Konferencijskoj ligi, a protivnik će im biti španjolski Real Betis.

- Sigurno da će biti malo umorniji, ali stići će se oni odmoriti do nedjelje, neće to biti od prevelikog utjecaja - smatra Šego.

Uvijek isti motiv

Nekakva dodatna motivacija ne igra veliku ulogu za rođenog Splićanina, koji ističe da se za svaku utakmicu priprema i motivira maksimalno.

- Nije sad da se nešto razlikuje za ovu utakmicu u odnosu na druge. Ja svaku utakmicu želim biti što bolji, tako da se uvijek na isti način motiviram - objasnio je varaždinski napadač.

Nedavno su bili još suigrači, ali ovaj puta igrači Varaždina suočit će se s Brodićem na suprotnim stranama. Podsjetimo, Brodić je nakon sjajnog početka sezone ostvario svoj san, povratak u Dinamo, pa mu sada slijedi prvi susret protiv svoje dojučerašnje momčadi. Šego će kazati...

image

Fran Brodić

DAMIR KRAJAC Cropix

- Nema međusobnog podbadanja. Meni je bilo fantastično s njim igrati, bio je u top formi i puno toga je navlačio na sebe. Sigurno da nam nedostaje, s njim sam baš dobro surađivao, a za dosta sam mu golova i asistirao - rekao je Šego.

Dodao je kako mu je drago zbog njega i njegovog transfera u Dinamo, što je napravio taj iskorak...

- On je Dinamovo dijete, nije mu bilo lako odbiti ponudu iz Maksimira - zaključio je Šego.

Za Šegu je konačno došlo razdoblje bez ozbiljnijih ozljeda, što ga veseli i sad se polako vraća u formu. Međutim, svjestan je i sam da na njegovom kontu nedostaje pogodaka. Ove sezone kao ofenzivni je igrač zabio samo jedan gol za Varaždin u HNL-u...

- Zadovoljan sam svojim igrama, ali nedostaje ta statistika, koja je na kraju krajeva najvažnija. Ponovno su mi se događale ozljede, ali otkako sam prije pola godine u Zagrebu počeo raditi s obitelji Kapulica nisam bio ozlijeđen! Tu suradnju je odobrio i Varaždin, pa se super osjećam i u klubu, nadam se da će se to tako i nastaviti - optimističan je Šego.

Varaždin se nakon 21 odigrane utakmice nalazi na osmoj poziciji na prvenstvenoj tablici. Gusta je sredina tablice, a Šego vjeruje da Varaždin može i više.

Svi zadovoljni

- Iskreno, zadovoljni smo svi. Bilo je onih utakmica, pogotovo na početku sezone, gdje bismo vodili, ali nismo uspjevali zadržati tri boda. Često se znamo “sprdati” da bismo bili u top četiri da se utakmice igraju do 80. minute. Ne znam zašto je to tako bilo, možda jer smo još mlada i neiskusna momčad. Međutim, mi smo i dalje šest bodova od Europe, tako da nije to ništa strašno - smatra Šego.

image

Michele Šego

MARKO TODOROV Cropix

U sezonu 23./24. Šego i Varaždinci krenuli su s trenerom Mariom Kovačevićem, kojeg je zbog bolesti zamijenio sportski direktor kluba Nikola Šafarić. Varaždinski napadač otkriva kakav je bio proces prilagodbe na novog trenera.

- Svaki novi trener nosi nešto svoje, pa je tako i trener Šafarić donio neke svoje nove ideje. Još hvatamo te ideje, naravno, potrebno je vrijeme - smatra Šego, koji ističe kako je većina momčadi u kontaktu s Kovačevićem, koji dolazi na utakmice Varaždina, a njegova zdravstvena situacija polako ide na bolje.

Svojedobno je Maloča u dresu Gorice rekao da bi volio vidjeti Hajduk kao prvaka SuperSport HNL-a, a Šego se nije htio opeći sa svojim izjavama po tom pitanju.

- Ljudi znaju odakle ja dolazim, ali ja se borim za Varaždin, da budemo što bolji, a ostalo kako bude - bude.

Na pitanje bi li ga iznenadilo da Rijeka prva promaršira ciljnom linijom, Šego je odgovorio:

- Ne bi me iznenadilo, oni su mlada i motivirana momčad - završio je Varaždinov napadač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. kolovoz 2024 18:16