ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DRAMA NA RUJEVICI

Hajdukovac vratio goste u život, isključen igrač Rijeke, a onda je neočekivani junak zabio za preokret

Varaždinci su u Rijeci preokretom došli do nova tri boda i punog plijena u 7. kolu HNL-a
Piše: Siniša Lončar/SNObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 23:17

RIJEKA - VARAŽDIN 1:2 (Djouahra 47‘/Teklić 74‘ p., Kolarić 87‘)

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Grgić (od 80. Smolčić), Krešić, Pavlović, Jurišić - Selahi, Vrančić (od 77. Hodža) - Ampem, Halilović (od 64. Bušnja), Djouahra (od 64. Obregon) - Vučkić (od 77. Galešić)

VARAŽDIN (4-3-3): Zelenika - Kolarić, Jelenić (od 62. Škaričić), Stolnik, Brekalo (od 55. Urata) - Belcar, Peco (od 62. Banovec), Teklić - Vugrinec (od 55. Posavec), Brodić (od 90.+2. Perić), Šego

RIJEKA - stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 3,721. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb).


Rijeka je opet razočarala, Rijeka opet nije tekla, pobjedu je s Rujevice odnio Varaždin i produbio najveću krizu igre i rezultata domaćina u posljednjem desetljeću.

Prvu priliku na susretu imala je Rijeka i to iz prekida. Nais Djouahra izveo je korner s desne strane, lopta je preletjela sve "velikane" u kaznenom prostoru i stigla do Ampema koji je uputio udarac glavom, no nedovoljno precizan, i njemu je lopta bila malo previsoka.

Sedam minuta kasnije debitant u dresu Rijeke, Alen Grgić, prošao je po desnoj strani, prizemno centrirao, no kapetan Bijelih Haris Vučkić pola je sekunde zakasnio na ubačaj. Već idući napad prijeti i Varaždin, iz kontre je opalio Šego, njegov udarac otišao je pored desne vratnice Labrovića.

Rijeka je tražila svoju igru, uspostavila je koliku toliku dominaciju na sredini terena, no za nešto više je falio taj točni zadnji pas prema golu, niti Halilović niti Vrančić u tome nisu briljirali...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Pokušao je Budicin promjenom strana, odnosno pozicija Ampema i Djouahre na terenu "isposlovati" veću ugrozu za gol Zelenike, no najbolja prilika prvog dijela za Rijeku opet je stigla iz prekida. Djouahra je u 42. izveo korner, ovog puta s lijeve strane, visokog stopera Matea Pavlovića centimetri su dijelili od prvijenca u bijelom dresu, pucao je glavom s pet metara snažno, ali ipak ne dovoljno precizno za promjenu rezultata.

Pet minuta prije toga Varaždin je svoju najbolju priliku u siromašnom prvom dijelu "zapucao" preko Tonija Teklića, igrač Hajduka na posudbi probao je snažnim udarcem iz kontre s 15-ak metara ugroziti vrata Rijeke, no Labrović je bio siguran onoliko koliko je glavni sudac Čuljak, uz pomoćnike, u prvom dijelu bio nesiguran u svojim "sitnim" procjenama i odlukama.

Iz prve prave prilike u nastavku susreta Rijeka je povela. Loptu je sa strane do Vučkića rukom ubacio Grgić, kapetan Bijelih ju je, s igračem na leđima, povratno vratio za Naisa Djouahru. Uslijedio je filigranski precizan udarac iskosa s ruba kaznenog prostora, lopta se od desne vratnice odbila u mrežu Olivera Zelenike za veliko slavlje na Rujevici i premijerni pogodak Francuza alžirskih korijena.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Zagospodarili su Riječani terenom nakon pogotka, visoko pritiskali posljednju liniju gostiju i na kraju umalo primili gol nakon lijepe akcije gostiju, u 55. je brzu kontru Varaždina u pogodak skoro pretvorio Fran Brodić, no njegov je udarac s 10-ak metara odlično "skinuo" Labrović.

Osjetili su gosti da mogu, nanjušili nesigurnost igri Bijelih i to ih je na kraju nagradilo – jedanaestercem. Iz još jedne kontre s 12-ak metara pucao je Brodić, loptu je u padu rukom zakačio Pavlović. Uslijedila je kratka VAR provjera i potvrda jedanaesterca te drugi žuti, isključujući karton za Matea Pavlovića koji je prvi dobio za praktički prvi prekršaj na utakmici. Tonio Teklić bio je siguran izvođač najstrože kazne za izjednačenje na Rujevici, 1:1.

Mogla je Rijeka do vodstva i s igračem manje, u 85. minuti Ampem je iz kornera glavom pucao malo pored vratnice, a onda je na Rujevici uslijedio hladan tuš u sparnoj noći. Kombinirali su Teklić i Kolarić na desnoj strani napada, nisu Riječani na vrijeme to "očistili", onda je na loptu zakasnio Krešić, a Kolarić zakucao loptu iza mreže Labrovića.

Postigli su Varaždinci i treći pogodak, strijelac je bio Perić u 3.minuti sudačke nadoknade, no pogodak je naknadno poništen, tribine su već počele tražiti krivca ove razočaravajuće Rijeke...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90‘+3‘ - GOOOL! Džoker s klupe Karlo Perić zabija nakon fantastične asistencije Lovre Banovca!

Ali ipak ništa... Perić je pritom bio u zaleđu. Riječani sada imaju dvije minute kakve-takve nade.

90‘+2‘ - Posljednja izmjena - ušao je Karlo Perić umjesto Frana Brodića.

90‘+1‘ - Žuti karton za Jurišića zbog prekršaja.

90‘ - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90‘ - Kolarić je sada mogao staviti točku na ‘i‘... Krenuo je sam na Labrovića, ali ga je sustigao požrtvovni Selahi i oteo mu posjed klizećim startom. Bila je to mat-pozicija za Varaždince.

88‘ - Žuti karton za Selahija zbog faula na Belcaru.

87‘ - GOOOL! Kakva golčina... Kolarić je odigrao dupli pas s Teklićem, a zatim se u slalomu sjurio prema Labroviću, usput ‘prodao tunel‘ Krešiću, da bi smireno poentirao pogodivši suprotan kut za ogroman šok Riječana i preokret na Rujevici!

85‘ - Ovo je bilo blizu! Nakon kornera opet Ampem šutira glavom, a udarac je prohujao pored vratnice!

80‘ - U igri je Ivan Smolčić umjesto Alena Grgića.

77‘ - Reagira odmah Budicin. Ulaze Niko Galešić i Veldin Hodža umjesto Harisa Vučkića i Marija Vrančića.

76‘ - Žuti karton za Bušnju zbog faula na Brodiću.

74‘ - GOOOL! Tonio Teklić, hajdukovac na posudbi u Varaždinu, siguran je realizator... Zatresao je mrežu na Rujevici za izjednačenje Varaždina!

71‘ - JE LI OVO JEDANAESTERAC ZA VARAŽDIN? Brodić je šutirao s 12-13 metara, a Pavlović nehotice u padu rukom obranio!

Pregledava sudac Čuljak VAR snimku!

Tako je, penal za Varaždin!

I drugi žuti karton, odnosno crveni za Matea Pavlovića! Kakav šok za Riječane...

67‘ - ‘Požutio‘ je Lovro Banovec zbog starta na Jurišiću.

64‘ - Ovacije na Rujevici. Izlazi strijelac Djouahra, zamijenit će ga Jorge Obregon. Također, ući će Denis Bušnja umjesto Alena Halilovića.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

62‘ - Nova dvostruka promjena. Ulaze dvojica 20-godišnjaka, Luka Škaričić i Lovro Banovec, izlaze ozlijeđeni Luka Jelenić i neprimjetni Demir Peco.

58‘ - Ozlijedio se Luka Jelenić te mu se ukazuje pomoć. Čini se da su u pitanju grčevi ili ozljeda desnog lista za koji se drži varaždinski branič. Trajao je prekid 2-3 minute dok Jelenića nisu iznijeli s terena.

56‘ - Sjajna akcija Varaždinaca! Izvrsno su kombinirali džokeri s klupe Urata i Posavec, a zatim je Šego proigrao Brodića čiji prizeman šut s desetak metara maestralno brani Nediljko Labrović!

55‘ - Reagira sada gostujući trener Mario Kovačević. Ulaze Itsuki Urata i Ivan Posavec umjesto Brekala i Vugrinca.

52‘ - ‘Požutio‘ je Vrančić zbog povlačenja za dres Teklića. Zaiskrilo je zatim između Teklića i Selahija koji se tu umiješao, morao je potom sudac Čuljak smiriti situaciju i objasniti Tekliću da bi mogao dobiti drugi žuti karton...

51‘ - Šutira Halilović s vrha šesnaesterca, blokiraju ga Varaždinci, zatim šutira i Vrančić - samo preko gola.

48‘ - Žuti karton Tekliću zbog prekršaja na Vučkiću.

47‘ - GOOOL! U prethodnoj akciji Vučkić nije pratio dobar Halilovićev prodor, no sada je popravio dojam... Lijepo je primirio loptu s igračem na leđima i ostavio za Francuza alžirskih korijena Naïsa Djouahru koji postiže svoj prvijenac za Rijeku nakon što je ovoga ljeta došao iz Real Sociedada!

46‘ - Vraćamo se na Rujevicu. Nema promjena u sastavima.

image

Mario Kovačević

DAMIR SKOMRLJ Cropix
image

Fausto Budicin

DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Utakmica bez previše prigoda i natjecateljske neizvjesnosti. Kombinatoriku Riječana s kreativcem Halilovićem ugušili su mladići varaždinske momčadi, a i u nekoliko navrata pokazali kako se na terenu dobro zabavljaju. Teklić, Šego, Brodić i društvo atraktivnim potezima pokazuju da su se došli nadigravati, no tvrda posljednja linija Riječana ne dopušta im da se u potpunosti razmašu. Nadamo se da će nastavak biti sadržajniji.

image

Igrači Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

45‘ - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43‘ - Dobar Teklićev šut odlazi malo iznad gola.

41‘ - Sjajna šansa za Riječane! Pavlović je skočio nebeski visoko i tukao glavom, a lopta je prošla tik uz suprotnu vratnicu!

image

Alen Halilović i sudac Ante Čuljak

DAMIR SKOMRLJ Cropix

37‘ - Nova šansa Varaždina. Potegao je Teklić s poludistance, nije se dao iznenaditi Labrović.

31‘ - Uzvraćaju Varaždinci! Kolarić i Vugrinec otvorili su prostor za Šegu čiji udarac završava na vanjskoj strani mreže!

29‘ - Raste pritisak Riječana. Krešićev pokušaj glavom hvata Zelenika. Na kraju je Jelenić završio na tlu nakon zračnog duela s Krešićem.

image

Anton Krešić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

28‘ - Grgić je povratnom tražio Halilovića, a završni udarac prošao je daleko od gola.

25‘ - Grub, ali nenamjeran prekršaj Alena Halilovića na Filipu Brekalu završio je srećom bez većih posljedica.

image

Alen Halilović i Filip Brekalo

DAMIR SKOMRLJ Cropix

24‘ - Nova dobra akcija Rijeke završila je katastrofalnim dodavanjem Marija Vrančića. Opet je sveprisutni Grgić centrirao, Ampem spustio za Vučkića koji daje povratnu za Vrančića, a njegovo proigravanje nije pratio Ampem...

18‘ - Kolarić se sjurio u šesnaesterac Rijeke, no završni potez nije bio upotrebljiv, lopta je prošla iza Šeginih leđa...

17‘ - Prijete Riječani! Grgić je pobjegao po desnom krilu i poslao povratnu pred Zelenikin gol, a ondje u posljednji trenutak Stolnik čisti ispred Vučkića!

image

Lindon Selahi

DAMIR SKOMRLJ Cropix

11‘ - Prvi igrač sa žutim kartonom je Mateo Pavlović zbog starta na Micheleu Šegi koji je prijetio krenuti u kontru.

10‘ - Šansa za Rijeku! Nakon kornera sam je ostao Ampem, a njegov udarac glavom iznad gola.

5‘ - Do prvog većeg uzbuđenja došlo je kada je Teklić tražio Brodića, ali najbrži je na toj lopti bio vratar Labrović.

21.05: Počela je utakmica na Rujevici. Glavni je sudac Ante Čuljak iz Zagreba.


>>> Obje su ekipe izmiješale sastave, a posebno je iznenađenje Alen Halilović koji će u dresu Rijeke krenuti od prve minute. Halilović se nedavno ozlijedio, ali izgleda da je oporavak prošao bolje od očekivanog i spreman je već za Varaždin.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:04