GORAN MEHKEK Cropix
TKO JE BIO NAJBOLJI?

HNL prvi put u povijesti bira igrača mjeseca. Dvojica su iz Dinama, a jedan je već napravio transfer

Navijači mogu birati između pet igrača, među njima je i Ivanović koji je napustio Rijeku
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 15:37

Kolovoz je iza nas, a s njime su završile i uvodne utakmice HNL-a prije prve reprezentativne pauze. Hrvatska liga sada prvi put u svojoj povijesti bira igrača mjeseca.

U konačnom izboru možete birati između pet igrača. Na popisu se nalaze dva igrača Dinama, Sandro Kulenović i Martin Baturina, Marko Livaja iz Hajduka, Franjo Ivanović - koji je u međuvremenu napravio izlazni transfer iz Rijeke u belgijski Union Saint-Gilloise, te Varaždinov Michele Šego.

Kulenović

Napadač Dinama trenutno je najbolji strijelac lige s pet pogodaka. Uz to, njegov klub je na vrhu ljestvice s 13 bodova, Dinamo je ostvario četiri pobjede i jedan remi.

Baturina

Hrvatski reprezentativac nije zabijao ovaj mjesec, ali je zato u vrhu na listi asistenata s čak pet asistencija. Njemu također u prilog ide činjenica da je Dinamo vodeći na tablici.

Livaja

Sve pozitivno u igri Hajduka ovog mjeseca krenulo je od Livaje. U svih pet kola sudjelovao je s pogotkom ili asistencijom. Hajduk je u spomenutom periodu stigao do tri pobjede i dva remija.

Ivanović

Sada već bivši napadač Rijeke nije stigao odraditi utakmicu petog kola, no zato je u četiri utakmice stigao do učinka od tri gola i jedne asistencije. Rijeka je također u uvodnih pet utakmica stigla do učinka od tri pobjede i dva remija.

Šego

Ofenzivac Varaždina u kolovozu je ostvario učinak od gola i dvije asistencije. Varaždin je trenutno peti na tablici, s dvije pobjede, dva remija i jednim porazom.

Glasanje publike čini 30 posto ukupnom udjela, i traje do četvrtka, 5. rujna do 12.00 sati. Ostatak udjela čini glasovi HNL panela (20 članova) - koji čine 40 posto, te glasovi klubova HNL-a čiji je udio 30 posto u izboru. Glasati možete OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:39