Mario Marina

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NEIZOSTAVAN ČLAN

HNL veteran proživljava drugu mladost i pokazuje da još uvijek ima puno toga za ponuditi

Marina je igrač koji možda ne privlači pozornost statistikama
Piše: M. DjakObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 20:56

Mario Marina, 35-godišnji vezni igrač, preuzeo je ključnu ulogu u igri NK Varaždina, potvrđujući se kao neizostavan član startne momčadi trenera Nikole Šafarića na početku sezone. Marina je u varaždinski klub stigao prije nepunih godinu dana, točnije 5. rujna 2023. godine, u besplatnom transferu nakon raskida suradnje sa Slavenom Belupom. Iako je isprva rijetko bio u početnoj postavi, njegovo mjesto na terenu sada je sigurno, a njegova uloga se čini nezamjenjiva.

U sezoni kad su u momčadi još bili etablirani igrači poput Igora Postonjskog i Tomislava Pilja, Marina je morao strpljivo čekati na svoju priliku. No, odlascima tih igrača i promjenama unutar sastava Marina je iskoristio priliku i postao ključan kotačić u veznom redu.

Sinonim za karton

Iako se u dresu Varaždina još nije upisao u strijelce niti asistente, njegova borbenost, defenzivna stabilnost i sposobnost razaranja protivničkih napada čine ga neprocjenjivim dijelom momčadi.

Marina je igrač koji možda ne privlači pozornost statistikama, ali njegova vrijednost leži u njegovom neumornom radu na terenu. On je igrač koji će često napraviti prekršaj kad je to potrebno kako bi prekinuo opasne napade protivnika, ali i osigurati da njegova momčad zadrži kontrolu nad igrom. Uloga koju igra u obrani i veznom redu posebno je važna u sustavu koji preferira trener Šafarić.

Iskustvo u HNL-u Marina je skupljao u dresu spomenutog Slavena Belupa, kao i Gorice, a upravo od tih nastupa njegovo ime često je sinonim za žuti karton. Recimo samo da je u sezoni 2018./2019. u dresu Gorice zaradio čak 16 žutih i jedan crveni karton u 30 utakmica, što svjedoči o njegovoj borbenoj prirodi i spremnosti da “odradi prljavi posao” za svoju momčad.

U klubu gdje su mladi talenti i mladi reprezentativci poput Leona Belcara, Karla Lusavca, kao i novopridošli Luka Mamić i Tomislav Duvnjak, Marina se ističe svojim iskustvom i zrelošću. Dok se mladi igrači još razvijaju i prilagođavaju zahtjevima najvišeg ranga natjecanja, Marina se već sada pokazao kao vođa na terenu, igrač na kojeg se momčad može osloniti u ključnim trenucima.

Itekako može

Naravno, tu ne staje njegova uloga koja ipak nije samo u defenzivnom segmentu igre, već i u usmjeravanju mlađih igrača, pružanju stabilnosti i donošenju smirenosti u ključnim situacijama. Dok mnogi možda gledaju na njegovu dob i smatraju da je bliže kraju karijere, Mario Marina pokazuje da još uvijek ima puno toga za ponuditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:13