RONALD GORSIC Cropix
TVRD ORAH ZA SVE

Hoće li utrku Rijeke i Dinama prelomiti Silvijo Čabraja? ‘Bit će veselo, ovdje nitko ne može biti siguran‘

‘Raritetan je podatak da smo remizirali u posljednjih šest utakmica s Varaždinom‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. travanj 2024. 17:19

Za subotnje gostovanje u Varaždinu, trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, neće moći računati na suspendiranog braniča Vranjkovića (žuti kartoni), ali u sastav se vraćaju Mudražija i Goričan, koji su odradili svoju suspenziju.

Među kandidatima za nastup trebao bi biti i Leovac, podsjetimo da je pouzdani obrambeni igrač u poluvremenu utakmice protiv Gorice bio zamijenjen zbog bolnoga aduktora, no čini se da ozljeda nije teže prirode. Lokosi i Varaždinci upisali su dosad najviše remija u prvenstvu (Lokomotiva 14, Varaždin 12), a i njihova dosadašnja tri međusobna ovosezonska okršaja završena su neodlučenim rezultatima. I ne samo to – u prošlome su prvenstvu, naime, čak tri međusobne utakmice okončane remijima, dakle, šest uzastopnih neodlučenih prvenstvenih rezultata plod je sučeljavanja Lokomotive i Varaždina od 23. siječnja prošle godine! Posljednju su pobjedu u HNL-u, u okršajima ovih klubova, ostvarili Varaždinci u Kranjčevićevoj (2:1), bilo je to 11. rujna 2022. godine...

- Ovo su baš raritetni podaci, ha, ha... Gotovo je nevjerojatno da smo remizirali u posljednjih šest međusobnih utakmica, a od toga su čak četiri utakmice završile bez pogodaka! Jednom je bilo 1:1, a jesenas smo u Kranjčevićevoj odigrali vatrometnu utakmicu sa šest pogodaka, završilo je 3:3. Zanimljivo je da i Varaždin i mi težimo nadigravanju, igramo otvoren nogomet, uvijek tražimo pobjedu, a remiji nas stalno prate - kaže jedan od stožernih igrača Lokosa, pouzdani kapetan Mateo Marić.

U posljednjem ste kolu remizirali doma s Goricom (1:1), bio vam je to deseti domaći ovosezonski neodlučeni rezultat. Ne osvojite li četvrto mjesto i ne izborite li plasman u Europu, razloge za to moći ćete lako pronaći tim domaćim remijima...

- Izgleda da je tako. Na većini tih utakmica imali smo rezultatsku prednost i na kraju smo ostali bez nje. Kao da ne znamo sačuvati to vodstvo, posebno u utakmicama protiv klubova u kojima smo papirnati favoriti. Pobjeda u Varaždinu nameće se kao imperativ u toj utrci za Europu?

- Naravno! Ne bježimo od toga, zna se, uostalom, da uvijek idemo na pobjedu. Tako će biti i u Varaždinu, nadam se da nećemo u subotu zakoračiti tom utabanom “remi-stazom”. Želimo te bodove i vjerujem da ćemo na kraju osvojiti to četvrto mjesto.

A hoće li se o prvaku odlučivati u Kranjčevićevoj? Dolaze vam i Dinamo i Rijeka, u posljednjem kolu i Hajduk, koji se uzastopnim porazima praktički otpisao iz te utrke?

- Možda se doista sve odluči na našem stadionu! Poslije Varaždina ugostit ćemo Dinamo, odmah potom dolazi nam i Rijeka. Bit će “veselo”, nitko ne može biti siguran da će osvojiti bodove u Kranjčevićevoj - kaže Marić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 00:09