Valdas Dambrauskas

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
REAKCIJE IZ VARAŽDINA

‘I da nismo trenirali dva mjeseca, morali smo bolje!: Dambrauskas nakon pobjede otkrio što je s Kalinićem

Hajdukov trener u više je navrata podcrtao da je zadovoljan samo zbog upisanih bodova.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. srpanj 2022. 23:51

Trener Varaždina Mario Kovačević mogao je biti zadovoljan prikazanom igrom, ne i rezultatom.

- Najavili smo da ćemo igrati hrabro, i mislim da smo u svim segmentima nogometne igre bili bolji od Hajduka, osim u golovima. Visoko smo pritiskali, ali nedostajao nam je taj pogodak. Stvorili smo dosta prilika, ali lopta nije htjela u gol. Mogu čestitati Hajduku na pobjedi, ali i svojim igračima od srca, dali su sve od sebe. Ako ovako nastavimo, siguran sam da će nam se vratiti – kazao je Kovačević.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas je vrlo realno komentirao viđeno u Varaždinu.

- Vrlo teška utakmica za našu momčad. Vjerujem da Varaždin mora biti jako razočaran večeras, jer je pokazao veliku želju, odigrao vrlo dobru utakmicu, ali na kraju je ostao na nula bodova. Mi nismo bili onako dobri kako smo očekivali, nismo se nametnuli, nismo pronašli ritam. Bili smo klinički precizni preko Marka Livaje, zadržali smo čistu mrežu i osvojili bodove, i to je sve u čemu možemo pronaći pozitivu. Naravno, ovo je jedna od prvih utakmica sezone. Ritam će doći, ali bodovi se ne mogu vratiti ako se izgube. Na kraju smo sretni s bodovima, ali to je sve – kazao je Dambrauskas.

Domaćin je imao vrlo agresivan i borben pristup.

- Varaždin je danas igrao malo agresivnije. Ne mogu reći da i mi nismo pokušali, ali naišli smo na suparnika koji se borio za svaku loptu u ovoj lijepoj nogometnoj atmosferi. Moram reći da je bilo zadovoljstvo igrati u takvom ozračju. Mislim da je za nas veći problem bio što se nismo uspjeli nametnuti kroz posjed, kroz ritam. Nismo spojili par dodavanja, ili par napada. U drugom poluvremenu smo samo branili vodstvo, ali to je nešto što ponekad moraš napraviti. Kad shvatiš da to nije tvoja utakmica i tvoj dan, tada trebaš uzeti tri boda i popraviti se za sljedeći nastup – kazao je Hajdukov trener.

Nije se želio vaditi na odgođenu utakmicu s Rijekom.

- I da nismo trenirali dva mjeseca, morali smo bolje...

Kako komentira Sentićev debi?

- Mislim da je bio vrlo dobar, osobito s obzirom na činjenicu da je to bio njegov debi u HNL-u i Hajduku. Pomalo je simbolično da je prošle sezone igrao ovdje, bio je vrlo dobar, osvojio je ligu s Varaždinom pred ovim navijačima. Mislim da je ovo bio jedan od najboljih dana u njegovom životu, mi treneri smo vrlo zadovoljni zbog njega, isto tako i suigrači. Nije primio pogodak, Varaždin je imao više udaraca od nas, no Karlo je bio u svom najboljem izdanju, onakav kakvog ga gledamo na treninzima.

Što je s Lovrom Kalinićem?

- Bio je s nama u Varaždinu, ali nije se osjećao dobro. Čekali smo do posljednjeg trenutka, no na kraju je na gol stao Sentić. Vjerujem da će se Kalinić oporaviti do četvrtka – poručio je Hajdukov strateg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:26