ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SRUŠIO ISTRU

Ikona HNL-a emotivna nakon pobjede u debiju na klupi: ‘Ovo je jedan od ljepših trenutaka moje karijere‘

‘Ovu pobjedu posvećujemo Kovačeviću. On je borac, i ekipa se tako danas borila‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 05. prosinac 2023. 19:39

Nakon više od dva mjeseca stigla je pobjeda Varaždina, a novi, privremeni trener Nikola Šafarić naglasio je kako je iza njih jedna jako emotivna i jako zahtjevna utakmica.

- U kratkom vremenu ekipa se jako digla, pokazali smo ogromnu energiju, želju i htijenje. Nakon dva mjeseca kako nismo pobijedili utakmicu i nakon što gubiš 2:1, dečki ovako reagiraju! To znači da su se vratili na dobar put. Naravno još je puno posla pred nama, ali svaka im čast - rekao je uvodno Šafarić.

Šafarić je krenuo s nekoliko izmjena u odnosu na utakmicu u petak, a velik doprinos pobjedi dali su igrači s klupe.

- Znali smo da imamo odlične zamjene, a dečki koji su ušli su nam dali dodatnu energiju koja nam je bila potreba. Svatko je odradio svoj dio posla kako smo se i dogovorili - objasnio je Šafarić.

Prva utakmica i odmah pobjeda Varaždina, Šafarić nije skrivao oduševljenje.

- Jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri. Debi, pobijediš doma u svom klubu, na ovakav način. Sigurno će mi ova utakmica ostati u prelijepom sjećanju - rekao je novi, privremeni trener Varaždinaca.

Otkrio je i kome su posvetili ovu pobjedu.

- Ovu pobjedu posvećujemo Kovačeviću. On je borac, i ekipa se tako danas borila tako da svi zajedno idemo prema naprijed - zaključio je Šafarić.

Trener NK Istre 1961 David Catala vidno je razočaran ishodom utakmice. Smatra kako su dobivenu utakmicu, izgubili.

- Jako smo razočarani jer smo željeli prijeći u daljnju fazu natjecanja. Morali smo biti više agresivni, više vjerovati u pobjedu, a na kraju smo Varaždin održali u životu. Iskoristili su priliku, a mentalitet koji su imali odlučio je utakmicu - rekao je Catala.

Linker
26. srpanj 2024 09:08