Oliver Zelenika nepomičan čeka pomoć nakon starta Honvedovog napadača

 YOUTUBE
POGLEDAJTE VIDEO

Izgledalo je stravično: Odlični HR golman ostao nepomičan ispod struka, iz bolnice stigle sjajne vijesti!

Još jedan gostujući igrač završio je u bolnici. Srećom, s dobrim vijestima javio nam se trener...
Piše: Robert Šola, Ivica HercegObjavljeno: 22. prosinac 2022. 17:31

Vrijednu pobjedu ostvario je hrvatski elitni ligaš Varaždin na gostovanju u Mađarskoj protiv legendarnog Honveda, čiji je trener Dean Klafurić. Utakmica u Budimpešti odigrana je na jednom od sedam terena (s prirodnom travom) u kampu mađarskog prvoligaša.

Utakmica se igrala četiri puta po 30 minuta plus nadoknada, jer su dvoboj nažalost obilježile teže ozljede dvojice varaždinskih nogometaša. Ozbiljnije su u dvoboju s Mađarima nastradali Oliver Zelenika i Matija Katanec, koji su zbog toga završili u bolnici. Prvo Katanec, koji je nakon kornera dobio udarac u glavu, a potom i Zelenika, na kojeg je natrčao i ozlijedio ga neoprezni napadač domaćina Boubacar Traore.

Video cijele utakmice (ozljedu Kataneca pogledajte na 1:31:15, a Zelenike na 2:04:00):

Trener Varaždinaca Mario Kovačević javio nam se nakon utakmice s jako ohrabrujućim vijestima. Naime, golman Zelenika iznesen je s terena na nosilima nakon gadnog "sudara" sa suparničkim igračem i u prvi trenutak uopće nije osjećao noge, bio je nepomičan ispod struka. Prije toga je nakon jednog kornera nastradao i Matija Katanec, koji je dobio kopačkom u glavu, te odmah bio obliven krvlju.

- Hvala Bogu, upravo su nam javili da je Oliver sada puno bolje, da osjeća noge i da je čak i već lagano stao na njih. Sigurno će ostati u bolnici tijekom noći, ali doktori su jako optimistični. Matiji Katanecu će pak šivati glavu na dva mjesta, ali i on je dobro - kazao nam je trener Kovačević, koji s je s igračima već sjeo u autobus, s kojim su krenuli iz Budimpešte prema Varaždinu.

Kakva je to prijateljska utakmica s dva tako dramatična okršaja?

- Dogode se takve stvari u nogometu. Znam da je izgledalo ružno i opasno, ali dogodi se. Inače je utakmica bila vrlo korektna, svi su se dečki ponašali iznimno sportski. Doista ne krivim nikoga za to što se dogodilo.

Krenuli su Varaždinci s rezultatskim zaostatkom već od 3. minute kada je nesporazum njihove zadnje linije praktički u prvom napadu iskoristio domaćin i poveo golom Nenada Lukića. To je bio poticaj sastavu Marija Kovačevića da zaigra otvoreno i napadačkiu u utakmici koja se igrala više od dva sata (četiri puta po 30 minuta plus nadoknada). U prvom dijelu okvir vrata Honveda pogodio je Stanić.

Poravnao je nakon prekršaja nad Šegom iz kaznenog udarca Teklić, dok se za potpuni preokret i 2:1 pobjedu Varaždina pobrinuo razigrani Šego. Do kraja utakmice, posebice u završnici, imao je Varaždin još nekoliko izrazitih prilika za povećanje prednosti. Trener Kovačević dao je priliku za nastup ukupno 24-rici igrača.

Linker
23. travanj 2024 02:33