Steven Gerrard, trener Al Al Ettifaqua

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KAKAV POTHVAT

Jesu li Varaždinci svjesni što su napravili? Pao je velikan ispred kojeg su samo Guardiola, Simeone i Klopp

Njegovi poslodavci istaknuli su neskrivene šampionske ambicije
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 16. srpanj 2023. 23:27

Kada je 43-godišnji Steven Gerrard prihvatio ponudu saudijskog Al-Ettifaqa, medijski odjek njegove odluke popraćen je s dvije riječi: "nedostatak ambicija". Bilo je, naime, očekivano da će jedan od najboljih veznjaka u povijesti engleskog nogometa, nekadašnji kapetan Liverpoola i "Gordog Albiona" nastaviti s radom u Premierligi.

Na početku prošle sezone Gerrard je vodio Aston Villu, ali je otpušten nakon 12 odigranih kola, tijekom kojih je momčad ostvarila svega dvije pobjede. Villu je potom preuzeo Unai Emery i dosegao sedmu poziciju u Premierligi.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

No, Gerrard nije želio čekati novu priliku. Radije je preselio na Arapski poluotok. Razloge za svoju odluku potkrijepio je tvrdnjom:

- Imam dobar obiteljski osjećaj. Mislim da je preseljenje dobro i za moju obitelj, prije svega. Također, privukao me i ambiciozni nogometni projekt. I na kraju, dobio sam ugovor, koji mi nudi sigurnost - kazao je Gerrard.

"Ugovor koji nudi sigurnost" malo su konkretnije pojasnili novinari britanskog The Suna. Prema navodima spomenute tiskovine Gerrard bi trebao dobivati 17,6 milijuna eura po sezoni (tijekom trogodišnjeg ugovora). Odnosno, oko 340.000 eura tjedno. Spomenuti će iznos pozicionirati Gerrarda na četvrto mjesto najplaćenijih nogometnih menadžera na svijetu. Ispred njega samo su Diego Simeone (Atletico Madrid) s 34,8 milijuna eura, Pep Guardiola (Manchester City) s 23,2, te Jürgen Klopp (Liverpool) s 18,5 milijuna eura po sezoni.

Gerrardov Al-Ettifaq prošlu je sezonu završio na sedmom mjestu (od 16 klubova) saudijske Pro lige. Njegovi novi poslodavci istaknuli su neskrivene šampionske ambicije. Klub iz Dammama (četvrtog po veličini saudijskog grada) u Gerrardu vidi "mamac" za dolazak engleskih nogometaša u Al-Ettifaq. Njihove su (trenutačne) mete kapetan Liverpoola Jordan Henderson (kojemu Saudijci, prema The Sunu, nude fascinantnih 800.000 eura tjedno), te krilni igrač Crystal Palacea Wilfried Zaha.

No, Gerrardov debut na klupi Al-Ettifaqa nije prošao najbolje (po njega). Izgubio je u Varaždinu od istoimenog hrvatskog prvoligaša 1-2. Naime, momčad Al-Ettifaqa nalazi se na pripremama u Međimurju, konkretno u Svetom Martinu na Muri.

Linker
02. svibanj 2024 11:23