Dražen Vitez i Davor Vugrinec

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX
ŽELE U SAM VRH

Još jednog HNL prvoligaša preuzet će stranci!? Stiže i grijani travnjak, kreće dogradnja stadiona!

Potencijalni interesanti za vlasničkim udjelom već su kontaktirali aktualno vodstvo kluba
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 12. siječanj 2023. 15:26

U Zagrebačkoj ulici punim se angažmanom radi na realizaciji nekoliko presudnih ciljeva usmjerenih prema dugoročnom povratku i položaju NK Varaždin u sam vrh hrvatskog nogometa. Pokraj onog natjecateljskog, koji je obilježen povratkom u Prvu HNL i vrlo dobrom polusezonom u Supersport HNL-u minule jeseni (peto mjesto i 22 osvojena boda), u fokusu je i najavljena privatizacija.

A priča je to koja traje još otkako je na razvalinama bivšeg prvoligaša 2012. godine više puta aktualizirana. Još od Varaždina ŠN, pa potom VNŠK, povratka imena Varaždin prvo kroz Treću HNL, tri godine u Drugoj HNL (dva naslova) i sada drugu godinu u najvišem razredu. Bio je klub jednom nadohvat pretvorbe, ali je za odluku na Gradskom vijeću tada manjkao - jedan glas.

Pet krugova

Sada sve ima puno ozbiljnije i konkretnije konture, o čemu nas je upoznao predsjednik varaždinskog kluba Dražen Vitez...

- Angažirali smo revizorsku kuću i odvjetnički ured, dobili gotov elaborat koji smo proslijedili u Hrvatski nogometni savez i Središnji državni ured za šport. Iz HNS-a smo dobili potvrdan odgovor, SDUŠ je zatražio pojašnjenje i nadopunu uz tabelarni prikaz za nekoliko dijelova. U skladu sa Zakonom o sportu vrijednost kluba procijenjena je na oko 4,5 milijuna kuna. U čitavom tom poslu od početka smo imali potporu Grada i gradonačelnika sukladno zakonu da klub dobije vlasnika. U tome bi Grad kao vlasnik stadiona i infrastrukture imao 25 posto dionica (cca milijun kuna). Po dobivanju dozvole počinje zakonski rok u kojem najkasnije za 30 dana kreće upis dionica, koji se provodi u pet krugova.

Čisti pravci

Zanimljivo, već ranije su neki potencijalni interesanti za vlasničkim udjelom kontaktirali aktualno vodstvo kluba, nekolicina je iz Hrvatske, ali ima i onih s inozemnim adresama...

- Već takvo zanimanje pokazalo je da smo kao klub, ali i grad, drugima privlačni zahvaljujući našoj tradiciji, nogometnoj školi, ali i mjestu koje imamo u Hrvatskoj, državi koja je postala nogometna velesila. Nećemo žuriti, dijelom zbog skorih izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Varaždina, pri čemu treba reći da su sredstva osigurana. Uz to želimo da naša pozicija dobije čiste pravce razvoja, uz rezultatsku dugoročnu stabilnost, ali i daljnje uzdizanje naše nogometne ideje. Moram pri tome naglasiti da smo danas sredina na čvrstim temeljima, financijski solventni, o čemu svjedoči interes potencijalnih investitora. Međutim, morat ćemo dobro odvagnuti prije konačnog rješenja, baš zbog nekih iskustava kojima smo svjedočili u drugim sredinama. Po mojoj procjeni, čitav proces pretvorbe morao bi se okončati do sredine godine, ali vrlo vjerojatno i ranije - kaže Vitez.

image


Niksa Stipanicev/CROPIX

Četvrti u Hrvatskoj

Predsjednik ističe da je ipak iznad svega svima u klubu daleko najbitniji zadatak da se što prije osigura ostanak u Supersport HNL-u kako bi više prilike bez pritiska dobili talentirani igrači iz vlastite škole.

- Srećom, pokazalo se da smo do sada bili uspješni u odabiru igrača. Imamo karakternu momčad, koju vodi izuzetno kvalitetni trener Mario Kovačević. Ne smijem pritom zaboraviti na naše vjerne navijače jer po svim pokazateljima mi smo danas četvrti klub u Hrvatskoj što se tiče potpore i gledanosti. A to je velika stvar i na nju smo jako ponosni! - završio je Dražen Vitez.

Grijani travnjak

Pisali smo već da će varaždinski prvoligaš, poput Dinama, uskoro dobiti grijani travnjak. Radovi na stadionu su praktično završeni i već bi se idućeg tjedna taj grijači sustav trebao pustiti u probni rad.

Dogradnja stadiona

I dom varaždinskog nogometnog prvoligaša jedan je od onih koji se nalazi u planu za dogradnju i rekonstrukciju nogometnih stadiona, o čemu je nedavno komunicirala i Vlada Republike Hrvatske. Predsjednik Dražen Vitez ističe da je klub već iznio svoje želje za izradu projektne dokumentacije, a prema njima bi budući kapacitet varaždinskog stadiona bio oko 14.000 sjedalica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:25