Scene s kraja dvoboja

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
LUDNICA NA KRAJU

Kaos u Varaždinu: Obračun na terenu, četiri crvena kartona, 9 žutih, pljuštale psovke, Osijek slavi!

Gol Frana Brodića u smiraju utakmice probudio je nagomilavane strasti, sve je eruptiralo...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2022. 17:32

Nakon što je Varaždin u 14. kolu prvenstva, odigranom 22. listopada, pobijedio Osijek sa 4-1, ždrijeb je htio da se Varaždin i Osijek nađu i u osmini finala Kupa. Ovoga puta slavio je Osijek sa 2-1 u susretu sa čak četiri crvena kartona, devet žutih i ukupno 42 prekršaja.

Nakon pogotka Frana Brodića za 1:2, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice osmine finala hrvatskog Kupa između Varaždina i Osijeka zaiskrilo je na terenu. I to, blago rečeno!

Gol Brodića izazvao je opću tučnjavu u kojoj su sudjelovali svi igrači, čak i oni s klupe, uključujući i službeno osoblje.

Sudac Igor Pajač podijelio je crvene kartone Antoniju Manceu iz Osijeka, odnosno vrataru Varaždina Oliveru Zeleniki, a drugi žuti je u sveopćem metežu dobio Jorgo Pellumbi iz Varaždina. Još od ranije, iz sredine drugog dijela isključen je zbog preoštrog starta kod Osijeka bio Jevhen Čeberko, a Pajač je žute kartone u nadoknadi podijelio i domaćem igraču Šegi, potom Caktašu iz Osijeka, uz još neke članove stručnog stožera obje momčadi...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Osijek je poveo već u osmoj minuti. Izvrsno je ubacio Karlo Bartolec s desnog krila, a Mijo Caktaš precizno ciljao glavom, poslavši loptu s desetak metara u lijevi kut nemoćnog Olivera Zelenike.

Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 54. minuti golom Laszla Kleinheislera. Mađarski reprezentativac je ušao u šesnaesterac nakon proigravanja Miereza, dvojica domaćih nogometaša nisu ga uspjela zaustaviti i Laszlo je mirno i precizno loptu poslao u vratarev bliži, lijevi kut.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U 66. minuti Osijek je ostao s igračem manje nakon što je Jevhen Čeberko dobio izravan crveni karton zbog prekršaja nad Agonom Elezijem. Domaćin je u nastavku susreta krenuo agresivnije pokušavši nadoknaditi zaostatak i u drugoj minuti nadoknade Fran Brodić je smanjio na 2-1.

Samo minutu kasnije došlo je naguravanja igrača obje momčadi, a sudac Pajač je imao pune ruka posla. Nadoknada je ukupno trajala čak deset minuta, ali više nije bilo promjene rezultata.



REZULTATI OSMINE FINALA

BSK Bijelo Brdo - Rijeka 2-1

Bjelovar - Lokomotiva 0-1

Varaždin - Osijek 1-2

Šibenik - Gorica (18.00)

U utorak, 8. studenog

Mladost Ždralovi - Hajduk 0-2

Rudeš - Istra 1961 2-1

U srijedu, 2. studenog

Nedelišće - Slaven Belupo 0-6

RNK Split - Dinamo (14. veljače 2023.)

Linker
01. svibanj 2024 09:21