TOM DUBRAVEC Cropix
TRANSFER OD 200.000 EURA

Kapetan se nakon tri i pol godine oprostio od HNL-a: ‘Nadam se da se vidimo u budućnosti‘

Dugogodišnji kapetan Igor Postonjski pismom se oprostio od Varaždina nakon odlaska u iranski Tractor
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. srpanj 2024. 13:17

Varaždinci će morati pronaći novo zaštitno lice, jer je njihov kapetan odlučio prihvatiti novi izazov u karijeri. Igor Postonjski, 29-godišnji veznjak koji je vrpcu Varaždina oko ruke nosio od rujna 2021. godine, karijeru nastavlja u Tractoru, iranskom prvoligašu u koji je stigao na poziv donedavnog hrvatskog U21 izbornika Dragana Skočića.

Službeno je transfer, koji prema TM-u vrijedi 200.000 eura, proveden 19. srpnja, a Postonjski je sada putem društvenih mreža odlučio poslati emotivnu poruku svojem bivšem klubu.

“Dragi svi, nakon predivne 3,5 godine vrijeme je da si ispunim san i okušam nogometnu sreću izvan granica Lijepe Naše. Prvi san, koji sam imao još kao dječak, a koji je bio zaigrati za prvu momčad Varaždina, sam ispunio i sad je došlo vrijeme, a i prilika za ostvariti ovaj drugi! Želio bih se svima zahvaliti na podršci i ljubavi, u dobrom i u lošem pa krenimo. Hvala svima koji su se našli u klubu i oko kluba tijekom mojeg boravka u Varaždinu i koji su me obilježili kao osobu! Hvala trenerima koji su me prvotno doveli i pružili mi povjerenje da opet zaigram prvoligaški nogomet. Hvala svim ostalim trenerima koji su kasnije došli i od kojih sam puno naučio - kako s ljudske, tako i s nogometne strane i postao jačim i boljim!” - počeo je Postonjski svoje obraćanje.

Rođen je u Zaboku, prošao je nogometnu školu Rijeke, bio u Gorici, zaprešićkom Interu i krapinskom Zagorcu, iz kojeg je u Varaždin došao u siječnju 2021. Nije krenulo dobro, njegovu prvu polusezonu obilježilo je ispadanje Varaždinaca iz elitnog razreda, no Postonjski je ostao i kao kapetan poveo momčad prema ekspresnom povratku u najviši rang. Sezona 2022./23. trebala je biti njegova, ali 14. kolovoza 2022. u Osijeku je sudar sa suparničkim igračem Mijom Caktašem okončan strašnim lomom noge. Vratio se u kolovozu 2023., no odradio tek 40-ak minuta u tri nastupa. Nije ga zaustavilo, iako su mnogi sumnjali da će opet biti pravi. Prošle sezone je zabio sedam pogodaka u 31 HNL utakmici i bio ključan igrač u osvajanju šestog mjesta na kraju prvenstva. Sada, s 29, prvi put ide u inozemstvo nakon 87 nastupa, 17 golova i 11 asistencija ...

“Hvala svim dečkima s kojima sam dijelio svlačionicu kroz ove 3,5 godine. Bez zajedništva i borbe jedan za drugog nema ni ekipe. Uvijek je bilo nesuglasica, kako i u svakoj obitelji, ali smo ih isto tako uvijek uspjeli riješiti i izašli smo iz toga još jači i bolji. Rasli smo zajedno u svakom smislu i učili jedan od drugih - kako ja od njih, tako se nadam da i oni od mene. Hvala teti koja se brinula da smo uvijek čisti i da imamo sve što nam treba, pomoćnicima i svima ostalima bez kojih ni mi ne bismo mogli funkcionirati. Na kraju, veliko hvala i svim navijačima koji su nas bodrili i bili uz nas i u dobrim, ali i u malo manje dobrim rezultatima. Nadam se da se u budućnosti opet vidimo na varaždinskim travnjacima! Sada sam uvjeren da će dečki ostaviti srce na terenu i držati se zajedno i učiniti da cijeli Varaždin, ali i svi ostali navijači i simpatizeri kluba budu ponosni! Pratimo se i dalje! Vaš, Gigi!” - zaključio je Postonjski svoj oproštajni govor.

Pred njim je nova stanica, očekivanja u novom klubu od njega su velika, jer je tek jedan od samo dvojice stranaca u igračkom kadru uz još jednog veznjaka, Portugalca Ricarda Alvesa, izdanka nogometne škole Porta. Ako ponovi izdanja iz Varaždina, klubu iz Tabriza i Skočiću sigurno će biti od velike pomoći.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 19:42