MARKO JURINEC Cropix
DOZA SAMOPOUZDANJA

Kapetan Varaždina iskreno: ‘Sve se skupilo i dosta su igrači potonuli u glavama, trebao nam je ovaj trijumf‘

Kapetan Igor Postonjski oglasio se nakon prolaza protiv Puljana u Kupu Hrvatske
Piše: M. DjakObjavljeno: 07. prosinac 2023. 21:49

Značajna pobjeda Varaždina NK Istre 1961 u Hrvatskom kupu nije samo vratila osmijeh navijačima, već je i podigla moral ekipe koja je tražila načine za trijumf nakon teškog perioda. Koliko je ova pobjeda značila Varaždincima, otkrio nam je kapetan Igor Postonjski.

- Vidjela se reakcija za vrijeme utakmice od svih igrača, koji su stvarno dali zadnji atom snage da se dvoboj odvede u našu korist. To jedno emocionalno pražnjenje je bilo zaista veliko. Vrlo važna i velika pobjeda za nas jer nakon što nismo pobijedili više od dva mjeseca, jednostavno nam je trebala dobra utakmica i, na kraju krajeva, dobar rezultat - naglasio je Postonjski.

Posljednji put kada su Varaždinci bili među osam u Kupu, otišli su skroz do finala, a uz malo sreće, Postonjski vjeruje da Varaždin i ove sezone može daleko.

- U Kupu je sve moguće, pitanje je koga ćemo izvući u daljnjoj fazi, ali mislim da je na jednu utakmicu svašta moguće. Cijele ove sezone pokazujemo da možemo igrati sa svima, tako da se ne bojim. Ako nas malo pomazi sreća, zašto ne bismo otišli daleko - rekao je kapetan.

Dosta toga se skupilo u svlačionici Varaždina u prethodnom periodu - od bolesti trenera do lošijih rezultata. Itekako je takva situacija utjecala i na atmosferu u momčadi, a priznao je to i Postonjski.

- Sve se skupilo i dosta su igrači potonuli u glavama, ali hvala Bogu na ovoj pobjedi gdje smo pokazali karakter, volju i želju i preokrenuli rezultat. Treba smoći snage u tom trenutku, vratiti se i okrenuti utakmicu u našu korist - rekao je Postonjski.

I trener Mario Kovačević i privremeni trener i sportski direktor Nikola Šafarić isticali su važnost momčadskog duha, rada na detaljima i neprestane borbe, a to se napokon isplatilo na terenu. Pobjeda Varaždina stigla je u prvoj Šafarićevoj utakmici na klupi, a njemu pretjerana prilagodba momčadi nije bila potrebna, budući da je od 2021. godine sportski direktor kluba.

- Šafarić zna svakog igrača u dušu i jednostavno se nije bilo teško prilagoditi tim zahtjevima. Ima nekih detalja na kojima on inzistira, nešto drugačije od trenera Kovačevića, to smo brzo pohvatali i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i biti sve bolji - objasnio je kapetan Postonjski.

Unatoč izazovima koje je ekipa prolazila, Postonjski vjeruje da su karakter, volja i želja ključni faktori koji su ih doveli do preokreta. U svjetlu nedavnih događanja, od bolesti trenera do lošijih rezultata, momčad je pokazala svoj karakter, vraćajući se i okrećući utakmicu u svoju korist.

Sljedeći izazov koji slijedi za Varaždince je domaća utakmica protiv Osijeka, momčadi koja je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisala samo dva boda. Unatoč tome, Osječani predstavljaju ozbiljnu prijetnju u napadu. Pred trenerom Šafarićem i momčadi Varaždina je stoga veliki izazov u kojem će morati pokazati svoju obrambenu čvrstoću i taktičku disciplinu kako bi se nosili s opasnostima koje nosi protivnički napad, ali i kako bi zaprijetili gostujućim vratima i upisali novi pozitivni rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 13:21