JOSKO PONOS Cropix
IZJAVE TRENERA

Kovačević: ‘Bila je to genijalnost Livaje!‘; Karoglan: ‘Ostaje gorak okus, a evo što je s Kalinićem‘

Trener Bijelih o zvižducima: ‘Igrač Hajduka mora biti jak i kada mu zvižde i kada mu plješću‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. listopad 2022. 22:00

Nogometaši Hajduka u dramatičnoj su završnici na Poljudu došli do pobjede nad Varaždinom od 2:1 u dvoboju 12. kola Hrvatske nogometne lige.

Vodeći pogodak za Hajduk postigao je Emir Sahiti u 33. minuti prekrasnim "škaricama" s 11 metara. U 71. minuti Varaždin je izjednačio pogotkom Frana Brodića, a konačnih 2:1 postavio je Nigerijac Awaziem u devetoj minuti sučeva dodatka.

Nesretan je na kraju bio trener srčanih Varaždinaca Mario Kovačević:

"Prvo poluvrijeme Hajduk puno bolji, a mi smo bili uplašeni, nismo bili pravi. Zasluženo su Splićani imali vodstvo, zato smo na poluvremenu napravili tri izmjene, jer znali smo da Hajduk ne može 90 minuta igrati u presingu. U drugom dijelu je to bio Varaždin kakav želim gledati, to je bila momčad na dosadašnjoj razini sezone. Kod 1:1 smo mogli i bolje reagirati, Hajduk je bio u knock-downu. Šteta. Ali, negdje ti nogomet uzme, a valjda će nama jednom i vratiti na račun ovakve utakmice. Čestitke Hajduku na pobjedi. Nadoknada? Činila mi se preduga. Ne komentiram suđenje, valjda je bilo prekida i faulova. Da je bila minuta manje, imali bismo još jedan bod. Teklić? Bili bismo još bolji s njim, a bismo li pobijedili tko zna. Ne možemo pričati "što bi bilo kad bi bilo". Drugi pogodak? Genijalnost Livaje je ta povratna lopta. Prvo, odličan centaršut Krovinovića, onda genijalni Livaja koji sjajno vrati loptu. Analizirat ćemo, imamo mi igrača koji je trebao čuvati Livaju. Belupo i Hajduk nam ne leže, s oba protivnika igrali smo četiri puta i sve izgubili. Hajduk i Dinamo? Dinamo je rang više, ali ja bih bio sretan da prvenstvo bude zanimljivo. Puno je kola do kraja."

image

Mislav Karoglan

JOSKO PONOS Cropix

Unatoč dramatičnoj pobjedi u posljednjim sekundama, svjestan je nedostataka u igri svoje momčadi trener Mislav Karoglan:

"Najbitnije je da smo na kraju dobili utakmicu. Ostaje mi gorak okus da smo nakon dobrog prvog poluvremena odigrali loših pola sata. Biuk? Bio je premoren i jedina razlika je što sam ovaj tjedan podigao intenzitet treninga. Navijači su nas nagradili pljeskom prvo poluvrijeme, a u drugom nismo bili na toj razini i dobili smo zvižduke. Zaslužena pobjeda? Rekao sam igračima glave gore, opet smo dobili utakmicu. U drugom dijelu smo pogubili strkuturu napada, analizirat ćemo, ali ne moramo sa svim ići vani, Međutim činjenica je da se padovi događaju. Mi imamo dobrih stvari, no loše stvari nam zamagle ono dobro. Ali, slažem se da je pola sata drugog dijela neprihvatljivo. Teren? Bit će pravi za Dinamo, kakav god da je, nama je savršen. Na kraju treba pohvaliti momke, jer pobjeda je zaslužena. Zvižduci? Najlakše je igrati kada ti svi plješću, ali igrač Hajduka mora biti jak i kada mu zvižde i kada mu plješću. Awaziem? Drugu utakmicu zaredom je postigao pogodak, pravi je igrač. Ozljeda Kalinića? Osjetio je mišić", poručio je Karoglan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 14:43