Oliver Zelenika

 MARKO MRKONJIC Cropix
NOVA ULOGA

‘Medijsko guranje u Europu nas je koštalo bodova. Malo smo uzletjeli i nesvjesno tome podlegli‘

Oliver Zelenika u Gradskom vrtu prvi put s kapetanskom vrpcom ove sezone
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 03. ožujak 2023. 17:11

Svi izvjestitelji s utakmice prošlog kola Osijek - Varaždin redom su u prvi plan izdvojili podatak o domaćem porazu domaćina nakon punih 18 kola i čak 13 mjeseci nepobjedivosti u Gradskom vrtu. Ispod radara prošao je podatak da je goste do pobjede s kapetanskom vrpcom vodio vratar Oliver Zelenika. Prvi put u ovom prvenstvu, nakon što su ulogu kapetana obnašali Igor Postonjski u prvih pet kola (do nesretne ozljede baš u Gradskom vrtu), a zatim čak 17 kola zaredom Matija Kolarić.

Malo poletjeli

Ispalo je prvo pa - puni pogodak.

- Ispalo je tako da budem zamjenski kapetan. Puno je bitnije da smo osvojili tri dragocjena boda, još više što smo niz od četiri utakmice sa suparnicima iz gornjeg dijela tablice okončali pobjedom. Nakon čak devet primljenih pogodaka u tri prethodna kola uspjeli smo ostati netaknute mreže - kaže Zelenika.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Za Zeleniku ovaj podatak ima posebnu vrijednost, to mu je uspjelo do sada jedino sa Slavenom Belupom na startu trećeg kruga Supersport HNL. Prošle jeseni posezao je za loptom u svoju mreži na svih 16 utakmica, sada se stvari kreću u drugom smjeru. Zanimljivo je njegovo mišljenje o rezultatima koji su prethodili gostovanju u Osijeku:

- Na neki način, a poslije učinka od pet bodova u tri susreta tijekom siječnja, mediji su nas gurnuli među glavne kandidate za iskorak prema Europi. A mi smo još uvijek mlada momčad koja je možda i nesvjesno tome podlegla, malo smo uzletjeli i pomislili da je to lako. Osijek je pak pokazao da je za nas učinkovitiji put od utakmice do utakmice sve dok i matematički ne osiguramo ostanak u najvišem razredu. I moram reći da nam je u tome puno pomogao povratak našeg kapetana Postonjskog, zbog igračkih i ljudskih kvaliteta. Svi smo svjedočili njegovoj ogromnoj energiji i želji da se vrati na travnjak što prije. Igrač takvog iskustva izuzetni je dobitak za svaku momčad - rekao je Zelenika, uz osvrt na sljedećeg protivnika.

Tri kapetana

- Šibenik je u specifičnoj situaciji, ali njegove igre u ovoj godini te povratak trenera Čanadija su donijeli veliki zaokret. Uostalom, angažiranje novih igrača, Hiroš, Radonjić, Čanađija, naposljetku i Kvržić, sve to puno govori o novom vlasniku i ambicijama kluba sa Šubićevca.

Za kraj, zanimljivo je dodati da su tijekom susreta na Gradskom vrtu u sastavu Varaždina u drugom poluvremenu zaigrali i raniji kapetani Postonjski i Kolarić, pa je ispalo da s trojicom kapetana i nije bilo teško doći do sva tri boda.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:03