ZELJKO HAJDINJAK Cropix
‘BILO JE TEŠKO GLEDATI‘

‘Mi smo uz Dinamo financijski najstabilniji klub u Hrvatskoj. Rijeka? Velika pljuska za sve nas...‘

Šafarić je komentirao sramotno ispadanje Rijeke od Olimpije, kao i prolazak Dinama u Ligu prvaka
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 11:08

Varaždin u nedjelju čeka utakmica petog kola SuperSport HNL-a protiv Lokomotive na Kranjčevićevoj. Trener i sportski direktor Varaždina, Nikola Šafarić je najavio taj susret te je komentirao sramotno ispadanje Rijeke od Olimpije, kao i prolazak Dinama u Ligu prvaka.

- Čestitam Dinamu na prolasku u Ligu prvaka. Dinamo je lokomotiva cijelog hrvatskog nogometa i to je činjenica. Realnost je da smo svi mi ostali daleko, daleko od Europe - rekao je Šafarić kako prenosi Regionalni.

Rijeka je u Ljubljanu doputovala s rezultatom 1:1, ali su se raspali. S čak pet pogodaka u mreži su ispraćeni iz europskih natjecanja.

- Teško mi je bilo to gledati. To je velika pljuska za sve nas koji radimo u hrvatskom nogometu, jer moramo se zamisliti što radimo pogrešno, što moramo promijeniti u načinu rada - oštar je bio Šafarić.

Uoči utakmice s Lokomotivom, iz Varaždina je u danski Horsens za otprilike 700 tisuća eura otišao Karlo Lusavec. Osim njega klub su napustili Jelenić, Vukčević, Postonjski i Drožđek.

- Mi smo uz Dinamo financijski najstabilniji klub u Hrvatskoj. Moraju se prodavati igrači da bi zadržala financijska stabilnost. Veliki je to izazov i sve je to stresnije. Kako dovesti kvalitetne igrače ispod radara i kasnije im oživjeti karijere ili ih profilirati te kasnije prodati. To je izuzetno težak posao - istaknuo je trener Varaždina.

Slijedi susret s Lokomotivom koja i dalje ne zna za pobjedu u novoj sezoni.

- Kao što smo mi u prošlom kolu protiv Slavena imali imperativ pobjede, sada to ima Lokomotiva. Neće nam biti lako. Lokomotiva se pojačala s iskusnim Kolingerom i Antolićem, a presudit će opet jedna pogreška.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:49