Fran Brodić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PAD NA LJESTVICI

Mini kriza u Varaždinu: Svima je jasno kako je nastao problem - nema najboljeg strijelca, nema niti pobjeda

Jedna od svijetlih točaka u posljednje vrijeme za Varaždin jest vratar Oliver Zelenika
Piše: M. DjakObjavljeno: 17. studeni 2023. 18:45

Varaždin je upao u mini krizu, ostavljajući svoje navijače u iščekivanju prvenstvene pobjede od kraja rujna. Recentni rezultati Varaždina nisu zadovoljavajući, a mreža problema dodatno se zapetljala ozljedom njihovog najboljeg strijelca, Fran Brodića, kada su ti problemi i započeli.

U dosadašnjih 14 nastupa u ovosezonskoj SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, varaždinski kraljevi neriješenih rezultata imaju bilancu od tri pobjede, tri poraza i čak osam neriješenih susreta, s gol-razlikom od 18 primljenih i 18 zabijenih pogodaka, Varaždin se nalazi u sredini ljestvice, s tek tri boda ispred pretposljednje momčadi lige. Najbolji strijelac Varaždinaca je i dalje Brodić koji već neko vrijeme ne igra zbog ozljede, ali 6 postignutih pogodaka u prvenstvu ga svrstavaju kao najefikasnijeg varaždinskog nogometaša. Iza njega je kapetan Igor Postonjski, vezni koji je postigao 4 pogotka ove sezone, a, zanimljivo, tri su bila iz kaznenih udaraca.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Odsustvo Brodića osjeća se u seriji rezultata u posljednjih pet utakmica gdje Varaždin nije upisao pobjedu, osvojivši tek tri boda od mogućih 15. Jedna od svijetlih točaka u posljednje vrijeme za Varaždin jest Oliver Zelenika, vratar koji se ističe sjajnim obranama. Njegova forma bila je na visokoj razini i u posljednjoj utakmici na Poljudu protiv Hajduka, unatoč porazu od 1:3. Zelenika je zabilježio nevjerojatnih devet obrana unutar 16 metara, potvrđujući svoju ključnu ulogu u ekipi.

Varaždin će nakon pauze, a uz povratak ozlijeđenih igrača poput Brodića, pokušati pronaći način za pobjede jer navijači kluba iz baroknog grada očekuju povratak kluba na pobjednički put.

Linker
07. prosinac 2023 20:07