IVAN PERIC Cropix
‘ROĐEN S LOPTOM POD NOGAMA‘

Mladi hrvatski wunderkind nastavlja oduševljavati: ‘Napokon je sve počelo dolaziti na svoje‘

‘Pričao sam sa svojim menadžerom, bilo bi idealno da ostanem barem još godinu dana‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 18. ožujak 2024. 09:55

Leon Belcar, Varaždinac “rođen s loptom pod nogama”, usponom kroz nogometnu školu Varaždina gradio je svoju karijeru. Sjajnom sezonom koju igra, a u kojoj je nedvojbeno pokazao zrelost i talent, postaje sve zapaženija figura ne samo u svom klubu, već isto tako i u domaćem nogometu.

Njegova igra u sredini terena, sposobnost da stvara i postiže pogotke, kao i sama njegova prisutnost na terenu, donose nadu i uzbuđenje navijačima Varaždina, ali i raznim drugim klubovima koji žude za takvim nogometaškim talentom.

Mladi Belcar brzo se istaknuo tehničkim vještinama, vizijom igre i inteligencijom na terenu. U ovoj je sezoni svojim impresivnim nastupima postao nezamjenjiv dio sredine terena Varaždina.

Njegova sposobnost da kontrolira ritam igre, kreira prilike za suigrače i odlučujuće trenutke, učinila su ga jednim od ključnih igrača kluba, u kojem je prošao kroz sve mlađe kategorije, bio i sakupljač lopti, a danas je neizostavan član seniorske momčadi...

- Neopisivo! Prije par godina sam sve to gledao sa strane i nadao se kako ću jednoga dana biti tu, a sad na mene tako gledaju. Jako se brzo sve okrene, na kraju krajeva život ti sve vrati kad se odričeš i kad daješ sve od sebe - rekao je 22-godišnji Belcar.

Posebna sposobnost

Ono što najviše impresionira jest Belcarova sposobnost da se istakne u ključnim trenucima. Belcar nije samo kreator igre, već i strijelac važnih pogodaka, a njegovi golovi protiv velikih klubova kao što su Hajduk i Osijek nisu samo dokaz njegove vještine, već i njegove sposobnosti da se izdigne u najvažnijim trenucima.

- Osjećam se nikad bolje. Napokon je nakon toliko odricanja sve počelo dolaziti na svoje, a na meni je da dalje nastavim u istom tempu. Sigurno da ima mjesta još za napredak, tako da mislim da je ovo tek početak nečega - objektivno smatra talentirana varaždinska desetka.

Belcar ovakvim igrama postaje predmet želje mnogih klubova - njegova impresivna sezona privukla je pažnju skauta i menadžera, postao je vruća tema mnogih razgovora u nogometnim krugovima, a njegova je budućnost sve svijetlija. Ali, unatoč svemu, Belcar ostaje fokusiran na svoj trenutni klub i ciljeve koji su pred njim. Spreman je doprinijeti uspjehu Varaždina, ali istovremeno je svjestan svoje nogometne vrijednosti i potencijala koji posjeduje.

Sličnosti s Teklićem

Za njega, ovo je samo početak, a put ka vrhu tek se nazire...

- Pričao sam sa svojim menadžerom, bilo bi idealno da ostanem u Varaždinu barem još godinu dana, a do onda bi bilo i više opcija. On je i čuo da su neki klubovi “zagrizli”, ali vidjet ćemo što će biti od svega toga, to je sve još u pričama - rekao je Belcar.

Na ljeto kada je iz Varaždina otišao Tonio Teklić, Belcaru je pripala njegova desetka. Kroz veliki trud i rad na terenu i na treninzima stigli su i rezultati, a danas ga i sve više ljudi iz noigometa uspoređuje upravo s Teklićem.

- Složio bih se s tim usporedbama - i Tekla i ja volimo loptu, igrači smo poteza, kako bi se reklo. Ja se još nisam niti maksimalno oslobodio koliko bih se trebao, ali ima još u meni dosta toga za pokazati - odlučno smatra mladi Varaždinov nogometaš.

Leon Belcar predstavlja istinsko blago za Varaždin i hrvatski nogomet, a njegov talent, posvećenost i mentalna snaga čine ga ne samo sjajnim igračem, već i uzorom za sve mlade nogometaše koji sanjaju o karijeri. Sigurno je da će Varaždin, grad s dugom nogometnom tradicijom, i dalje ponosno gledati kako jedan od njegovih mladića hita prema još većim stvarima u karijeri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. ožujak 2024 13:30