DAMIR KRAJAC Cropix
SVIJETLI TRENUTAK

Mladi Vatreni sjajno iskoristio priliku: ‘Znali smo da može i da ima kvalitetu‘

Predstojeća faza prvenstva donosi priliku za mlade igrače poput njega
Piše: M. DjakObjavljeno: 12. prosinac 2023. 14:52

U nedjeljnoj utakmici protiv Osijeka, varaždinski vezni red, predvođen Piljom i Postonjskim, imao je ključnu ulogu, čvrsto držeći konce igre u svojim nogama tijekom gotovo cijele utakmice. Reakcija gostujućeg trenera, Zorana Zekića, nije mogla biti jasnija, ističući kako su Pilj i Postonjski “naučili Osječane igrati nogomet u veznom redu”.

Unatoč impresivnoj igri u sredini terena, pobjedonosni rezultat je opet izostao zbog primljenog pogotka u završnoj fazi susreta. Iako su se pružale prilike za rješenje utakmice ranije, sjajne intervencije Malenice pružile su Osječanima priliku za preokret, što su na kraju i iskoristili.

Jedan od svijetlih trenutaka bio je nastup varaždinskog stopera i mladog U-21 reprezentativca Luke Škaričića. Unatoč nes(p)retnom autogolu protiv Rijeke prije tri kola, trener Šafarić pružio mu je priliku u početnom sastavu u obje utakmice koje je predvodio. Šafarić je prepoznao potencijal mladog braniča i omogućio mu da pokaže svoje vještine na terenu...

- Silom prilika je dobio šansu koju je jako dobro iskoristio. I prošlu utakmicu je Škaričić bio na jako dobrom nivou. Istina da prije dvije utakmice nije bio u najboljem izdanju, ali za tako jednog mladog i perspektivnog igrača naravno da je potreban taj kontinuitet nastupa. Mi smo znali da on može i da ima kvalitetu - rekao je Šafarić.

Trening je sve

Dodao je trener kako svaki igrač u njegovoj momčadi ima priliku na treningu se dokazati, a oni koji će marljivo raditi sigurno će dobiti i priliku.

- Pričamo stalno da svaki od njih treba raditi na treningu i da se kroz treninge dokazuje i nameće treneru za prvi sastav. Tko će to shvatiti i tko će marljivo raditi, sigurno će dobiti više prilika i šansi, kao i Škaričić - zaključio je Šafarić.

U konačnici, predstojeća faza prvenstva donosi priliku za mlade igrače poput Luke Škaričića da nastave rasti i razvijati se, dok trener Šafarić ističe važnost marljivog rada kao ključnog faktora koji će odrediti tko će se istaknuti u budućim utakmicama.
U međuvremenu, ždrijeb Kupa spojio je Varaždin s vjerojatno najtežim suparnikom - braniteljem naslova i trenutno vodećom momčadi HNL-a, splitskim Hajdukom. Domaćin ovog četvrtfinalnog susreta bit će Splićani, a utakmica je zakazana za 28. veljače 2024. na Poljudu.

Hajduk predstavlja “crnu mačku” za momčad Varaždina, budući da klub iz baroknog grada nije zabilježio pozitivan rezultat protiv Hajduka od povratka u najviši rang hrvatskog nogometa. U šest prethodnih susreta, Hajduk je svaki put izašao kao pobjednik. Međutim, to je bilo u prvenstvu, utakmice Kupa nerijetko su drugačije, pa će Varaždin sigurno tražiti svoj put prema polufinalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 17:05