Igor Postonjski

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
GOSTI U PROBLEMIMA

‘Moramo se vaditi na Dinamu, i to na Maksimiru, a fali nam nekoliko prvotimaca. Ključan je Bruno Petković‘

‘Dinamo je u naletu, sve se vrti oko Petkovića, ali pokušat ćemo do novih bodova u gostima‘
Piše: Mario DjakObjavljeno: 17. travanj 2024. 10:47

U srijedu popodne na redu je prva od dvije preostale prvenstvene utakmice između Dinama i Varaždina, a koje će se odigrati u razmaku od desetak dana. Dakako su Varaždinci svjesni kako idu na noge momčadi koja ima imperativ osvojiti maksimalne bodove iz svake utakmice ako želi doći do naslova prvaka.

- Sigurno da je pred nama teška utakmica, nakon loše predstave protiv Lokomotive se moramo vaditi na Dinamu, dapače, i još u gostima na Maksimiru. Nije jednostavna situacija, k tome je Dinamo u naletu, a nama nedostaje par standardnih igrača. Vidjet ćemo kako će i što šef odlučiti - uvodno je rekao Varaždinov kapetan Igor Postonjski.

Žal zbog kartona

Jedan od igrača koji će nedostajati je upravo i on sam jer zbog žutih kartona nema pravo nastupa.

- Teško je propustiti jednu takvu utakmicu zbog kartona. Maksimir je jedan od boljih stadiona, teren je uvijek fantastičan, a Dinamo je ekipa protiv koje želiš igrati svaki vikend. Ali, što je tu je, hvala Bogu imamo dosta igrača i svi jedva čekaju da upadnu u prvi sastav i zaigraju utakmicu - smatra Postonjski.

Kapetan Postonjski upozorio je na neke ključne faktore na koje će se Varaždin morati fokusirati kako bi spriječio Dinamov pohod po tri boda.

- Jedan od ključnih faktora je sigurno Bruno Petković oko kojeg se sve vrti, tako da moramo paziti na njega, na njegovu kreaciju i ulazak iz drugog plana. Ali, Dinamo je jak i individualno na svakoj poziciji, pa taktički moramo biti zreli i odgovorni, nešto tipa kako smo bili u Osijeku ili Koprivnici, da im ne damo puno šansi, da si ne stvaramo puno problema. Ako golman bude imao svoj dan, mislim da se imamo čemu nadati.

Varaždin je u posljednje četiri utakmice dvije pobijedio i dvije izgubio. Pobjede su došle u gostima, a porazi kod kuće. Protiv Dinama se igra ponovno u gostima, a Postonjski otkriva kakva je atmosfera u momčadi uoči okršaja s Dinamom.

- Osjećaji su dosta pomiješani. Vani smo počeli pobjeđivati, a doma gubiti utakmice, sve se okrenulo od uobičajene situacije. Naravno da ćemo opet pokušati osvojiti bodove u gostima, ali bi me više veselila jedna domaća pobjeda koja bi podignula i cijelu ekipu, ali na kraju krajeva i publiku, koja je s razlogom nezadovoljna jer doma ne pružamo partije kakve bi trebali - otkriva Postonjski.

Tijekom sezone Igor Postonjski postao je konstanta u sredini terena - dok su se igrači oko njega mijenjali, on bi ostajao u srcu sredine terena. Trenutno igra pored dvojice mladića, Belcara i Lusavca, koji uz Postonjskog nogometno odrastaju.

- Dobio sam takvu ulogu da oni stasaju uz mene. Treba ih usmjeravati, ali znamo se već u dušu praktički - igrali smo u drugoj ligi zajedno prošle godine dok se nisam ozlijedio. I jedan i drugi su opravdali očekivanja i igraju stvarno dobar nogomet, pogotovo u drugom dijelu sezone. Smatram da su velike stvari pred njima - optimistično je poručio Postonjski.

Zahtjevan dan

Trener i sportski direktor momčadi Nikola Šafarić također je najavio jako tešku i zahtjevu utakmicu protiv protivnika koji igra sve bolje.

- Igra se protiv Dinama u Zagrebu, pa se naravno očekuje teška i zahtjevna utakmica. Dinamo je u naletu, Dinamo igra jako dobro cijelo ovo proljeće, ali idemo dati sve od sebe i pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu - kratko je najavio Šafarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 10:48