Božidar Radošević

 Vladimir Dugandžić/Cropix
ČEKA SE EPILOG

Mučna situacija bivšeg igrača Hajduka, danas će saznati svoju sudbinu: ‘Čovjek sam od krvi i mesa‘

Nakon sastanka s vodstvom kluba bit će jasnije u kojem smjeru ide njegova karijera
Piše: Ivica ErcegObjavljeno: 30. siječanj 2023. 06:53

Potpuno neočekivano, idealni sklad u svlačionici Varaždina nakon dragocjene pobjede nad Slavenom Belupom poremećen je najavom vratara Božidara Radoševića o odlasku iz kluba. Kao razlog njegova nezadovoljstva navodi se odlazak u pričuvu poslije dvije utakmice u kojima je bez primljenog gola bio proglašen igračem susreta.

Ova je situacija zatekla sve u klubu. Prvo smo kontaktirali šefa struke Marija Kovačevića, koji je obrazložio svoju odluku da protiv SB-a na vrata vrati Olivera Zeleniku:

- U pripremi utakmice stručni je stožer posebnu pozornost poklonio vratarskoj poziciji, znajući opasnost brzih protunapada sastava iz Koprivnice. To nas je stajalo poraza u prva dva kruga, pa sam s trenerom vratara Stankom Posavcem procijenio da će nam Zelenika u ulozi trećeg braniča biti neophodan. Obavio sam prethodno i razgovor s obojicom vratara, prezadovoljan time da imamo dvojicu vrhunskih čuvara mreže - naglasio je Mario Kovačević uz napomenu da je dosad Božidar Radošević kao pravi profesionalac ispunjavao svoje obveze.

Čovjeka koji se našao u glavnoj ulozi ove priče dobili smo za vrijeme jučerašnje šetnje s obitelji u Zagrebu:

- Najprije, doista me iznenadilo da ne branim protiv Slavena Belupa, jednako kao što sam očekivao da će Zelenika kao prvi vratar zauzeti svoje mjesto protiv Lokomotive. Shvatite, ja sam isto čovjek od krvi i mesa, imam svoju nogometnu povijest i veliko iskustvo, a valjda imam pravo na svoj stav i mišljenje - rekao nam je Radošević, dodajući da čeka poziv iz vodstva kluba za današnji sastanak na kojem bi se trebala riješiti dilema oko njegova daljnja statusa u klubu.

Pri kraju uspjeli smo se čuti i sa sportskim direktorom Nikolom Šafarićem:

- Ovo nas je iznenadilo, ali ovih dana moramo naći rješenje jer ipak prijelazni rok još traje. Imali smo razgovor Radošević i ja, trebali bismo se naći opet s predsjednikom kluba i donijeti završnu odluku.

Dakle, pomirba ili razlaz?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:46