Juan Cordoba

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
TEREN DAJE ODGOVORE

Na Maksimir stigao kao pojačanje, ali je i dalje enigma. Pitanje je hoće li naučiti jezik Dinamove momčadi

Izveo je ritual kao da se oslobađa uroka, pa možda ga to katapultira prema boljim igračkim i golgeterskim danima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2024. 12:53

Juan Cordoba ponudio je naslovnu priču varaždinske utakmice, postigao je prvi pogodak otkako igra za Dinamo, nakon niza propuštenih šansi zabio je u dresu zagrebačkog kluba. Poslije finte i centaršuta Martina Baturine glavom je s pet metara matirao golmana Zeleniku.

Za Dinamo je to važno jer donio je tri boda, za njega i znatno bitnije jer postigao je prvi pogodak od 24. veljače kad je zatresao mrežu u dresu svojeg nekadašnjeg kluba Deportiva iz Calija u ogledu s Deportivom Pasto u kolumbijskom prvenstvu. U međuvremenu je imao dvije asistencije s Goricom i Slavenom Belupom, ali kad krilni napadač probije barijeru nakon 225 dana iliti sedam mjeseci i 12 dana, ne čudi što je to proslavio burno i emotivno. Izveo je ritual kao da se oslobađa uroka, pa možda ga to katapultira prema boljim igračkim i golgeterskim danima.

image

Juan Cordoba

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Trener Nenad Bjelica izvukao ga je nakon 56 minuta igre jer Cordoba osim toga mata nije blistao, dobio je tek dva od deset duela, imao samo 73 posto točnih dodavanja, ali još u dva navrata pucao je po golu.

Odmah nakon dolaska u Dinamo novinari su pisali o njegovoj brzini, premda je Juan zapravo startan te u prvim koracima eksplozivan više nego što je specijalno brz na dužim sprinterskim dionicama, ali malo je toga koristio jer previše je griješio i taktički i tehnički. Još je u fazi prilagodbe, s Bjelicom može razgovarali na španjolskom jeziku što mu svakako koristi, a danas je i dalje na stolu pitanje hoće li naučiti jezik Dinamove momčadi. Kao i koliki su njegovi dometi, do koje razine će biti rješenje za Modre? Sve je na njemu. Teren daje odgovore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 12:54