Zelenika je neupitan prvotimac Varaždina, a mogao bi otići u Njemačku

 VLADO KOS Cropix
Zimski mercato

Na pomolu senzacionalan transfer: Iz Varaždina standardni prvotimac odlazi u Bundesligu?

Prema pisanju portala FussballEuropa, njemački prvoligaš zainteresiran je za prvog vratara Varaždinaca
Piše: Marko DjakObjavljeno: 24. siječanj 2024. 14:13

Zimski mercato još uvijek traje, no sve oči Varaždinaca usmjerene su prema nadolazećoj utakmici protiv Slavena Belupa. Susret je zakazan za petak s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

Nažalost, Varaždinci su na pripremama u Medulinu ostali bez svoje “generalke” s Kapfenbergom - odlukom klubova odgodila se posljednja utakmica zbog izrazito lošeg vremena kako bi se spriječile neke potencijalne ozljede. Zbog toga u dresu Varaždina još uvijek nije debitirao Tomislav Gudelj, nogometaš koji je stigao iz Croatije Zmijevci i koji bi trebao preuzeti mjesto u vrhu napada, a koje je ostalo prazno odlaskom Brodića u Dinamo.

Napadačka širina

Riječ je o 192 centimetra visokom napadaču, koji je prošle sezone bio jedan od glavnih igrača u pohodu Rudeša na najelitniji razred hrvatskog nogometa. Naime, 25-godišnji napadač Gudelj bio je najbolji Rudešov strijelac sezone 2022./2023. postigavši 11 pogodaka u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi.

Varaždinci sada imaju dovoljno opcija za napadački dio momčadi, ali pitanje je tko će igrati. Dolaskom Jurice Poldrugača i spomenutog Tomislava Gudelja, trener i sportski direktor varaždinskog kluba Nikola Šafarić na raspolaganju ima razne kombinacije koje može poslati na teren jer njegov napad danas čine Poldrugač, Mitrovski, Vuk, Šego, Drožđek, Vugrinec, Banovec, Domjanić, Gudelj i Vukušić.

Međutim, kao što smo već napomenuli na početku teksta, zimski prijelazni rok i dalje je u tijeku, a u posljednje vrijeme sve se češće spominju izlazni transferi koji bi mogli imati značajan utjecaj na klub.

Prvi slučaj odnosi se na 22-godišnjeg Agona Elezija, nezadovoljnog makedonskog reprezentativca, koji nije bio prisutan na pripremama kluba u Medulinu. Njegov ugovor ističe tijekom ljeta, a pojavljuju se nagađanja da bi mogao preseliti u Austriju.
Drugi izlazni transfer koji se spominje jest transfer bivšeg hrvatskog reprezentativnog vratara, 30-godišnjeg Olivera Zelenike. Prema pisanju portala FussballEuropa, njemački prvoligaš Bochum zainteresiran je za prvog vratara Varaždinaca. Podsjetimo da je već na ljeto bilo spominjanja kako je za Zeleniku zainteresiran bundesligaš Hertha, međutim, do transfera tada nije došlo. Nije to uzburkalo nešto previše varaždinsku “jedinicu”, dapače, ove sezone brani sjajno, a u nekoliko navrata je i spašavao svoj klub. Naravno, nešto će se pitati i Varaždince, koji su u ovim pripremama ostali bez rezervnog vratara (ozlijedio se Josip Silić), pa bi eventualni odlazak i prvog vratara bilo teško za nadomjestiti. Sve u svemu, osim na zelenom terenu, očekuje nas još puno uzbudljivih trenutaka i za zelenim stolom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:44