Marko Dabro u dresu Lokomotive

 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
VELIKI POVRATAK

Najmlađi igrač u povijesti HNL-a potpisao za Varaždin, s njime predstavljen i novi vratar

Pitanje je samo što Dabro u ovom trenutku može ponuditi Varaždinu s obzirom na to da nije dugo igrao
Piše: SNObjavljeno: 07. veljača 2024. 17:04

Marko Dabro (26) službeno je predstavljen kao novi nogometaš Varaždina, u koji stiže nakon kratkih epizoda u Kini i Latviji. Rođeni Vinkovčanin potpisao je ugovor s trenutačno osmoplasiranim hrvatskim prvoligašem, a osim njega u Varaždin je stigao i Kruno Bašić (24), vratar koji je dosad igrao za Schwarz-Weiß Bregenz.

Dabro je najmlađi nogometaš u povijesti HNL-a (u dobi od 16 godina i dva dana zaigrao za Cibaliju), a kao 17-godišnjak je prešao u Fiorentinu, gdje je dijelio svlačionicu s danas razvikanim imenima svjetskog nogometa poput Bernardeschija i Chiese, nakon čega se vratio u Hrvatsku i preko BSK-a zaradio transfer u Lokomotivu, pa naposljetku i u kineski Beijing Guoan, za koji je u 17 nastupa zabio tek jedan gol.

Kinezi su ga prije godinu dana poslali u Rigu kod Tomislava Stipića, gdje je nakon samo 11 nastupa prebačen u drugu momčad, a umjesto povratka u Kinu, odlučio se na dolazak u HNL.

Za Dabru je ove zime bio zainteresiran i Osijek, no do dogovora nije došlo. Varaždin je, pak bio u očajničkoj potrazi za napadačem nakon odlaska Frana Brodića u Dinamo. Što se tiče eventualnih novih odlazaka iz kluba, trener Nikola Šafarić poručio je da "trenutačno sve miruje". A o mogućim novim transferima rekao je:

- Vidjet ćemo hoće li se još nešto otvoriti, trenutačno smo dosta dobro popunjeni.

Pitanje je što u ovom trenutku Dabro može ponuditi Varaždinu. Zadnje dvije utakmice odigrao je rujnu prošle godine, prije toga u lipnju. Dabro je, bez sumnje, klasa za HNL, ali sigurno će mu trebati neko vrijeme za prilagodbu. I razumijevanje trenera Šafarića.

Linker
15. travanj 2024 00:29