Fran Brodić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PROBLEMI U NAPADU

Napadači otpadaju jedan za drugim: Ugodnom HNL iznenađenju prijeti novi udarac, zaigrat će sin legende?

Problemi za trenera Marija Kovačevića u ofenzivi uoči okršaja sa Slaven Belupom
Piše: M. DjakObjavljeno: 06. listopad 2023. 06:19

Nakon uspješnog 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u kojem je Varaždin ostvario važnu 1:0 pobjedu protiv ekipe Gorice, pažnja je usmjerena na stanje napada varaždinskog kluba. Na poluvremenu utakmice, prvi strijelac Varaždina, Fran Brodić, napustio je teren.

Trener Mario Kovačević kasnije je potvrdio da se radi o ozljedi i da će se daljnji tijek stanja pratiti. S Brodićevim izlaskom, Varaždin je tek jednom uspio uputiti udarac prema golu suparnika, a također su imali problema zadržati loptu u posjedu na polovici protivnika.

Ozljeda Brodića dolazi u vrijeme kada su već na popisu ozlijeđenih igrača i Ante Vukušić te Michele Šego. Michele Šego sigurno još neće konkurirati za utakmicu u Koprivnici, a podsjetimo da je Vukušić doživio težu ozljedu stopala nakon duela u kup utakmici protiv Grobničana te će izbivati iz momčadi Varaždina oko dva mjeseca. S obzirom na situaciju, ekipa Varaždina koja se često oslanja na tri napadača svedena je na manjak izbora u napadačkom dijelu momčadi.

image

Noa Vugrinec

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ako Brodić neće moći, trener Mario Kovačević imat će izazov pronaći idealno rješenje za vrh napada kako bi Varaždin bio konkurentan protiv Slaven Belupa, a kao moguće rješenje logično se nameće mladi Niko Domjanić koji je već i zabio Slavenu u Koprivnici. Tu je i mladi Noa Vugrinec, sin najboljeg strijelca u povijesti HNL-a Davora Vugrinca, kao i Talijan Andrea Capone koji još nije upisao minute u dresu Varaždina.

Unatoč izazovima u napadu, Varaždin se može pohvaliti iznimno stabilnom obranom. U posljednje četiri utakmice, primili su tek jedan pogodak, što svjedoči o čvrstoj obrani koju je Kovačević uspio izgraditi. Ova obrambena stabilnost bit će ključna u nastojanjima Varaždina da zadrži pozitivan niz u petak protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

U svakom slučaju, s ozljedama nekoliko ključnih igrača, Kovačević će morati iskoristiti dubinu svoje momčadi kako bi osigurao stabilnost i učinkovitost u napadu, kao i sigurnost u sredini i obrani.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:37